Buzzer Beater

Ευρωλίγκα: Διοργάνωση... ανακύκλωσης παικτών με 35 νέα… μέλη

Ευρωλίγκα: Διοργάνωση... ανακύκλωσης παικτών με 35 νέα… μέλη

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και το φετινό καλοκαίρι η ενδο-ευρωλιγική μετακίνηση παικτών αφού με τις 18 ομάδες να έχουν ολοκληρώσει το 80-90% των ρόστερ τους ενόψει της επόμενης σεζόν οι μεταγραφές παικτών από τη μία ομάδα στην άλλη ξεπέρασαν φέτος το 45% των συνολικών μετακινήσεων.

Γράφει ο Γιάννης Ψαράκης

Σε ένα… ευρωπαϊκό ΝΒΑ δίχως το χρήμα και το glam που έχει η καλύτερη λίγκα στον κόσμο εξελίσσεται ραγδαία η Ευρωλίγκα όσον αφορά στη μετακίνηση παικτών από τη μία ομάδα στην άλλη.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, δύο μήνες μετά την ολοκλήρωση της προηγούμενης σεζόν και δύο πριν την έναρξη της νέας με τις ομάδες όμως να έχουν διαμορφώσει ουσιαστικά τα ρόστερ τους και να απομένουν λίγες «πινελιές» οι παίκτες που πήγαν από τη μία ομάδα στην άλλη αγγίξαν το 50% των μεταγραφών.

Συνολικά 35 παίκτες που έπαιξαν πέρυσι στις 18 ομάδες της διοργάνωσης άλλαξαν… γειτονιά και φανέλα ενώ οι υπόλοιπες κινήσεις όλων των ομάδων είτε με την προώθηση δικών τους παικτών είτε δοκιμάζοντας παίκτες δίχως εμπειρία (στην πλειοψηφία τους) από την Ευρωλίγκα έχουν φτάσει στις 40. Σε ποσοστό 46,6% των παικτών «ανακυκλώθηκαν» από τη μία ομάδα στην άλλη και το 53,4% είναι νεόφερτο νούμερα πάντως που ενδέχεται να αλλάξουν τις προσεχείς μέρες αφού είναι αρκετοί οι παίκτες που έπαιζαν σε ομάδες της Ευρωλίγκα, παραμένουν free agent και είναι πολύ πιθανό να συνεχίσουν σε άλλες ομάδες της διοργάνωσης όπως ο Μίροτιτς, ο Πόιθρες κ.α.

Τα περισσότερα, έως τώρα, ενδοευρωλιγικά πάρε-δώσε, δηλαδή παίκτες που πήρε ή έδωσε σε άλλες ομάδες της διοργάνωση έχει ο Ερυθρός Αστέρας με 9 και ακολουθεί με 8 ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Βελιγραδίου πήρε 6 παίκτες από ομάδες Ευρωλίγκα και έδωσε 3 ενώ οι πράσινοι πήραν 5 και έδωσαν 3.

Τα περισσότερα… interaction μεταξύ ομάδων είχαν μεταξύ τους Παναθηναϊκός και Παρτιζάν με τους Λεσόρ και Παπαπέτρου (από το Βελιγράδι στην Αθήνα) και Πονίτκα (αντίθετη διαδρομή) ενώ μόλις μία… διάδραση είχε η Εφές (πήρε τον Τόμπσον από τη Μπασκόνια) και η Βιλερμπάν (πήρε τον Λι από τον Παναθηναϊκό). Η δε Άλμπα Βερολίνου μόνο… έδωσε τέσσερις παίκτες σε διαφορετικές ομάδες (Λο. Σίκμα, Σμιθ, Μπλατ).

Χωρίς_τίτλο_-_Αντιγραφή.png

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0