Buzzer Beater

Εθνική μπάσκετ Ιορδανίας: Προετοιμασία 90 ημερών με 22 φιλικά σε 8 χώρες διανύοντας 55.000 χιλιόμετρα!

Εθνική μπάσκετ Ιορδανίας: Προετοιμασία 90 ημερών με 22 φιλικά σε 8 χώρες διανύοντας 55.000 χιλιόμετρα!

Η είδηση του φιλικού αγώνα προετοιμασίας της Εθνικής Νέων της Ελλάδας το απόγευμα της Τρίτης 13 Ιουνίου με την Εθνική Ανδρών της Ιορδανίας είναι ένα συνηθισμένο ρεπορτάζ. Το ακριβώς αντίθετο από αυτό που συνοδεύει την πραγματική ιστορία πίσω από την παρουσία της Εθνικής Ιορδανίας σε αυτό…

Γράφει ο Γιάννης Ψαράκης

Η τρίτη συμμετοχή της Εθνικής Ιορδανίας στο επικείμενο Παγκόσμιο Κύπελλο στα γήπεδα Ιαπωνίας, Ινδονησίας και Φιλιππίνων, μετά από αυτές το 2010 στην Τουρκία και το 2019 στην Κίνα φαίνεται πως έχει αναχθεί σε… εθνική υπόθεση για την ασιατική ομάδα. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς το γεγονός ότι παρά το γεγονός ότι η φετινή διοργάνωση ξεκινάει σε σχεδόν 2,5 μήνες από σήμερα, οι Ιορδανοί ξεκίνησαν ήδη την προετοιμασίας τους. Μία προετοιμασία που όπως θα διαβάσετε παρακάτω με το μόνο που μπορεί να συγκριθεί είναι με το πασίγνωστο μυθιστόρημα “Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες” του Ιούλιου Βερν. Ένα μοναδικό στο είδος του αφήγημα που γράφτηκε 150 χρόνια πριν αλλά βρίσκει εφαρμογή σε μια Εθνική ομάδα μπάσκετ στις μέρες μας.

iordan.png

Ψάξαμε λοιπόν, ρωτήσαμε και τα αποτελέσματα της έρευνας του “γιατί” βρίσκεται αρχές Ιουνίου στην Ελλάδα η Εθνική Ιορδανίας (η οποία μάλιστα είναι και ο πρώτος αντίπαλος της Εθνικής μας στην πρώτη φάση της διοργάνωσης) ήταν μάλλον… σοκαριστικά.

Οι Ιορδανοί λοιπόν συγκεντρώθηκαν για το ξεκίνημα της προετοιμασίας τους στις 31 Μαίου. Ενενήντα μέρες δηλαδή πριν τον αγώνα κόντρα στην Εθνική μας στη Μανίλα στις 26 Αυγούστου. Και εδώ ξεκινάει το (πολύ μεγάλο) ταξίδι τους. Βαθιά ανάσα και πάμε να τους ακολουθήσουμε…

- Από την 1η Ιουνίου έως και τις 14 Ιουνίου προετοιμασία στην Αθήνα! Ναι, εδώ μαζεύτηκαν και προπονούνται εδώ και δύο εβδομάδες. Μάλιστα θα δώσουν και το φιλικό με την Εθνική Νέων στις 13/6.

Απόσταση ταξιδιού ΑμμάνΑθήναΑμμάν: 2.600 χιλιόμετρα

- Επιστροφή στην πρωτεύουσα της χώρας γιατί στις 15 Ιουνίου θα γίνει ειδική εκδήλωση με το τρόπαιο της διοργάνωσης και την επομένη (16/6) αναχώρηση για τη Λιθουανία όπου θα πραγματοποιηθεί το 2ο στάδιο της προετοιμασίας έως τις 25 Ιουνίου και θα περιλαμβάνει ένα φιλικό με την Εθνική Νέων της χώρας!

Απόσταση ταξιδιού ΑμμάνΒίλνιουςΑμμάν: 5.328 χιλιόμετρα

- Επιστροφή στη βάση της ομάδας για ολιγοήμερες διακοπές από τις 26 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου. Και στις 3 ξανά στο αεροπλάνο με προορισμό το… Τορόντο του Καναδά! Παραμονή έως τις 12 Ιουλίου για φιλικά με την Εθνική Νέων του Καναδά, με το Πανεπιστήμιο Νιαγκάρα καθώς και δύο ακόμη με ομάδες επίλεκτων παικτών που αγωνίζονται στην καναδική λίγκα.

Απόσταση ταξιδιού ΑμμάνΤορόντοΑμμάν: 18.704 χιλιόμετρα

- Νέο πενθήμερο ξεκούρασης από τις 12 έως τις 18 Ιουλίου στο Αμμάν και ξανά στη Λιθουανία από τις 19 έως τις 25 του ίδιου μήνα. Για δύο (επίσημα) και ένα (προπονητικού χαρακτήρα) φιλικά με την εθνική Λιθουανιας.

Απόσταση ταξιδιού: ΑμμάνΒίλνιους: 2.664 χιλιόμετρα

- Από το Βίλνιους η αποστολή θα μεταβεί απευθείας στη Λισσαβόνα για συμμετοχή σε τετραεθνές τουρνουά από τις 26 έως τις 30 Ιουλίου μαζί με τη διοργανώτρια Πορτογαλία, την Τσεχία και τον Λίβανο. Και μετά επιστροφή στην Ιορδανία.

Απόσταση ταξιδιού: ΒίλνιουςΛισσαβόναΑμμάν: 7.236 χιλιόμετρα

iord.jpg

Κουραστήκατε να μετράτε χιλιόμετρα; Και που είστε ακόμα…

- Επιστροφή στο Αμμάν για συμμετοχή στο εγχώριο τετραεθνές τουρνουά “Βασιλιάς Αμπντουλάχ” με τη συμμετοχή Μεξικό, Πορτογαλίας και Ανγκόλας από τις 4 έως τις 8 Αυγούστου.

- Λίγες μέρες ξεκούραση και ξανά στο αεροδρόμιο με προορισμό την Τιφλίδα στη Γεωργία για συμμετοχή σε τουρνουά με την ομάδα του Ηλία Ζούρου και ακόμη Μαυροβούνιο και Ιράν από 11 έως 14 Αυγούστου

Απόσταση ταξιδιού: ΑμμάνΤιφλίδα 1.337 χιλιόμετρα.

- Από την Τιφλίδα η αποστολή θα πάρει πλέον κατεύθυνση προς… Ανατολάς. Προτελευταίος σταθμός η Κίνα για συμμετοχή σε τουρνουά στο Σενζέν από 18 έως 22 Αυγούστου μαζί με Νότιο Σουδάν, Ιράν και Βενεζουέλα.

Απόσταση ταξιδιού: ΤιφλίδαΣενζέν 5.846 χιλιόμετρα

- Στις 23/8 η αποστολή θα αναχωρήσει για τη Μανίλα και τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο όπου θα αντιμετωπίσει Ελλάδα, Νέα Ζηλανδία και ΗΠΑ. Και στις 30 Αυγούστου, έχοντας φυσικά αποκλειστεί, θα επιστρέψει στη βάση της…

Απόσταση ταξιδιού: ΣενζένΜανίλαΑμμάν: 11.382 χιλιόμετρα

image_15.jpg

Και κάπου εδώ το… μυθιστόρημα της Εθνικής Ιορδανίας θα φτάσει στο τέλος του. Μετά από 90 μέρες προετοιμασίας, 22 φιλικούς αγώνες (σχεδόν ένας κάθε 4 μέρες, τις υπόλοιπες θα… ταξιδεύουν) με 15 Εθνικές Ανδρών, 3 ομάδες Νέων, ένα Πανεπιστήμιο, έναν σύλλογο και δύο ομάδες επιλέκτων. Όλα αυτά διανύοντας συνολικά μέχρι και την επιστροφή στο Αμμάν, 55.097 χιλιόμετρα, δηλαδή κατά μέσο όρο 640 τη μέρα! Θα… καταρρίψουν έτσι το ρεκόρ του Φιλέα Φογκ αφού σε 90 μέρες θα κάνουν σχεδόν… μιάμιση φορά τον γύρο του κόσμου! Χαρά στο κουράγιο τους...

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0