Buzzer Beater

Η μάχη της 8αδας της EuroLeague: Σε δεινή θέση η Εφές, ξεκάθαρο προβάδισμα Μακάμπι, Παρτιζάν!

Η μάχη της 8αδας της EuroLeague: Σε δεινή θέση η Εφές, ξεκάθαρο προβάδισμα Μακάμπι, Παρτιζάν!

Τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της EuroLeague άλλαξαν πολλά όσον αφορά στη μάχη της 8αδας ενώ απομένουν μόλις 5 αγωνιστικές για το φινάλε.

Η νίκη της Παρτιζάν επί της Εφές και της Μακάμπι επί της Μπασκόνια έφεραν τις δύο νικήτριες ακόμη πιο κοντά στην πρόκριση στην 8αδα των πλέι-οφ αντίθετα η Εφές βρίσκεται σε πάρα πολύ δύσκολη θέση.

Μακάμπι και Παρτιζάν λοιπόν έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι των δύο ομάδων που βρίσκονται στην 9η και 10η θέση δηλαδή Ζαλγκίρις και Εφές με γνώμονα τις ισοβαθμίες στους μεταξύ τους αγώνες. Η Μακάμπι υπερτερεί σε κάθε ισοβαθμία πλην αυτής με τη Μπασκόνια ενώ έχει να αντιμετωπίσει εκτός τη Ζαλγκίρις την οποία είχε νικήσει εντός με 1 πόντο.

Η Παρτιζάν ομοίως έχει υπέρ της τις ισοβαθμίες με Μπασκόνια, Ζαλγκίρις και Εφές, τις δύο τελευταίες δε με 2-0 νίκες ενώ υστερεί με τη Βαλένθια η οποία όμως είναι δύο νίκες πίσω.

Και οι δύο αυτές ομάδες ουσιαστικά βρίσκονται 3 νίκες μπροστά από την Εφές έχοντας υπέρ τους τις ισοβαθμίες ενώ η Παρτιζάν υπερέχει και της Ζαλγκίρις.

Η Μπασκόνια που οριακά αυτή τη στιγμή είναι στην 8η θέση υπερέχοντας της Ζαλγκίρις στη μεταξύ τους ισοβαθμία υστερεί μόνο εναντίον της Παρτιζάν αλλά έχει όλες τις ισοβαθμίες με τις ομάδες κάτω από αυτή υπέρ της. 2-0 νίκες με Εφές και Βαλένθια και υπέρ της τη διαφορά πόντων με τη Ζαλγκίρις. Η λιθουανική ομάδα έχει να παίξει τις επόμενες αγωνιστικές εντός με Μακάμπι και Βαλένθια έχοντας κερδίσει εκτός τους Ισπανούς και χάσει εκτός από τους Ισρηαλινούς αλλά υστερεί σε όλες τις ολοκληρωμένες ισοβαθμίες με Παρτιζάν, Μπασκόνια και Εφές.

Τέλος οι δύο ομάδες που βρίσκονται στις 14 νίκες δηλαδή Εφές και Βαλένθια έχουν πλέον πολύ λίγες πιθανότητες να προλάβουν την 8αδα. Η Βαλένθια υπερτερεί με 2-0 νίκες στα μεταξύ τους μόνο της Παρτιζάν που όμως βρίσκεται 2 νίκες πιο μπροστά ενώ έχει υπέρ της και το 2-0 επί της Εφές αλλά αυτή τη στιγμή δεν την οφελεί σε κάτι. Όσο για την Εφές…

Η δις τροπαιούχος των ισάριθμων προηγούμενων διοργανώσεων έχει εις βάρος της και μάλιστα με 0-2 ήττες όλες τις ισοβαθμίες με Μακάμπι, Παρτιζάν, Μπασκόνια και Βαλένθια και υπερτερεί μόνο της Ζαλγκίρις (2-0) κάτι όμως που αυτή τη στιγμή της είναι “αχρείαστο”. Η Εφές έχει μεν το σχετικά πιο βατό πρόγραμμα από τις άλλες ομάδες με 4 από τα 5 επόμενα ματς στην Κωνσταντινούπολη (3 εντός και ένα 4ο με τη Φενέρ) και μοναδικό εκτός κόντρα στην ουραγό και αδιάφορη Άλμπα αλλά πλέον δεν εξαρτάται μόνο από τα δικά της αποτελέσματα. Και αυτό γιατί ουσιαστικά βρίσκεται 3 νίκες πίσω από Μακάμπι, Παρτιζάν και 2 από τη Μπασκόνια που σημαίνει ότι αν για παράδειγμα κάνει το 5/5 στα ματς που απομένουν για να προκριθεί θα πρέπει μια εκ των Μακάμπι ή Παρτιζάν να κάνει μόνο 2 νίκες ή η Μπασκόνια να κάνει έως 3 νίκες στα 5 επόμενα ματς.

ισοβαθμιες.png

Γιάννης Ψαράκης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0