Buzzer Beater

Ζητήθηκε παρέμβαση της αστυνομίας για να «κατέβει» το πανό στη Νίκαια! Ένιψε τας χείρας του ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ

Ζητήθηκε παρέμβαση της αστυνομίας για να «κατέβει» το πανό στη Νίκαια! Ένιψε τας χείρας του ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ

Μέχρι και παρέμβαση της αστυνομίας (!) για να κατέβει το (μη υβριστικό) πανό που σήκωσαν οπαδοί του Ιωνικού πριν το τζάμπολ του αγώνα με την ΑΕΚ για τη Basket League ζητήθηκε από τον ΕΣΑΚΕ, ο αγώνας καθυστέρησε να αρχίσει 21 λεπτά και τελικά το μόνο που… κατάφεραν διαιτητής, κομισάριος και λίγκα ήταν να μαθευτεί παντού η ύπαρξή του ενώ αρχικός τους στόχος ήταν να το “εξαφανίσουν”.

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν την έναρξη του αγώνα στο κλειστό του “Πλάτωνα” όταν οπαδοί του Ιωνικού σήκωσαν ένα πολύ μεγάλο πανό που έγραφε με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη “Δεν ήταν ανθρώπινο λάθος ούτε και ατύχημα, την κρατική δολοφονία βαφτίσατε δυστύχημα”. Παράλληλα οπαδοί του Ιωνικού στο σχεδόν κατάμεστο γήπεδο της ομάδας φώναζαν υβριστικά συνθήματα εναντίον του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της κυβέρνησης και της αστυνομίας.

Στη θέα του πανό ο 1ος διαιτητής του αγώνα Τάσος Κάρδαρης και ο κομισάριος κ.Παναγιώτης Ντάβαρης θεώρησαν ότι υπήρχε κάτι μεμπτό και ζήτησαν από τους ανθρώπους του Ιωνικού να «κατέβει». Το πανό όντως… κατέβηκε από την εξέδρα όπου βρισκόταν στα κάγκελα μεταξύ εξέδρας και αγωνιστικού χώρου ώστε να είναι ακόμη πιο ορατό προς όλους και τότε οι διαιτητές αποχώρησαν από το γήπεδο δίνοντας στη γηπεδούχο ομάδα 15 λεπτά προθεσμία να «εξαφανιστεί». Μάλιστα κατά την αποχώρησή του από τη γραμματεία ο κομισάριος κ.Ντάβαρης υποστήριξε μιλώντας σε παράγοντες των δύο ομάδων πως ο κανονισμός λέει πως πρέπει να κατέβει το πανό. Κάτι που όμως δεν υπάρχει στον κανονισμό του ΕΣΑΚΕ όπου στο Άρθρο 27 γίνεται ρητή αναφορά σε υβριστικά συνθήματα κατά συγκεκριμένου προσώπου ή προσβολή συμβόλων και στο συγκεκριμένο πανό δεν υπήρχε ούτε υβριστικό σύνθημα ούτε προσβολή συμβόλων.

Αντιπροσωπεία του Ιωνικού αποτελούμενη από τον Γενικό Διευθυντή κ.Δούνη, τον τζένεραλ μάνατζερ κ.Κουτρούλια και τον αρχηγό της ομάδας Λουκά Μαυροκεφαλίδη πήγε στο σημείο και ζήτησε από τους οπαδούς να βοηθήσουν ώστε να γίνει ο αγώνας. «Κάντε ότι νομίζετε, θέλετε να το κατεβάσετε κατεβάστε το, θέλετε να μην το κατεβάσετε, μην το κατεβάσετε, ο αγώνας πρέπει να ξεκινήσει» τους είπε ο «Λου» σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες αλλά οι οπαδοί ήταν ανένδοτοι.

Την ίδια ώρα οι διαιτητές στα αποδυτήρια παρουσία παραγόντων και των δύο ομάδων επικοινώνησαν αρχικά με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του ΕΣΑΚΕ Κωνσταντίνο Μουλίνο ο οποίος τους είπε να ζητήσουν… παρέμβαση της αστυνομίας για να κατεβάσει το πανό. Διαιτητής και κομισάριος όμως του εξήγησαν πως κάτι τέτοιο θα όξυνε ακόμη περισσότερο τα ήδη τεταμένα νεύρα και θα δημιουργούσε ακόμη μεγαλύτερη και ίσως ανεξέλεγκτη ένταση.

Στη συνέχεια οι διαιτητές πήραν σε ανοικτή ακρόαση τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ Βαγγέλη Γαλατσόπουλο, ο οποίος «ένιψε τας χείρας του» λέγοντας τους «δεν μπορώ να αποφασίσω εγώ αν θα γίνει ή όχι ο αγώνας».

Να σημειωθεί, τέλος, ότι όλα τα παραπάνω αναγράφηκαν στο Φύλλο Αγώνα της αναμέτρησης από τους διαιτητές και πιο συγκεκριμένα:
"Ο αγώνας ξεκινησε με 20 λεπτά καθυστέρηση λόγω του ότι είχε αναρτηθεί πανό από τους οργανωμένους οπαδούς της Α Ομάδας που έγραφε (και αναφέρει το περιεχόμενο του πανό). Αποσυρθήκαμε στα αποδυτήρια, ζητήθηκε από τους υπεύθυνους της Α Ομάδας να δράσουν ώστε να κατέβει το πανό, κάτι το οποίο δεν έγινε. Μετά από επικοινωνία με τη διοργανώτρια αρχη (ΕΣΑΚΕ), αποφασίστηκε ο αγώνας να ξεκινήσει".

Πιο κάτω, δε, στο Φύλλο Αγώνα αναφέρεται: "1'50'' πριν τη λήξη του Δ Δεκαλέπτου, φίλαθλοι της Α Ομάδας φώναξαν εν χορώ το εξής: "Δεν έγινε ατύχημα ήταν δολοφονία, γ... η κυβέρνηση και η αστυνομία".

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0