Buzzer Beater

Ο Αγραβάνης του «δεν θα πήγαινα ποτέ στον Παναθηναϊκό» στα πράσινα!

Ο Αγραβάνης του «δεν θα πήγαινα ποτέ στον Παναθηναϊκό» στα πράσινα!

Πως το έλεγε εκείνη η παλιά διαφήμιση; Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς… Κάτι το οποίο ισχύει στην περίπτωση του Δημήτρη Αγραβάνη ο οποίος σχεδόν τρία χρόνια μετά τη δήλωση “δεν θα πήγαινα ποτέ στον Παναθηναϊκόντύνεται στα πράσινα και γίνεται κάτοικος ΟΑΚΑ!

Σχετικά Άρθρα

Ο διεθνής φόργουορντ με την προϋπηρεσία στον Ολυμπιακό δεν έκρυψε στο παρελθόν τόσο την αγάπη του για τους ερυθρόλευκους και τη “σύνδεση” που είχε με τους οπαδούς του ενώ ουκ ολίγες φορές έγινε κόκκινο πανί για τους αντιπάλους του Παναθηναϊκού. Και όλα αυτά τα τελευταία 4,5 χρόνια…

Η “κόντρα” ξεκίνησε το 2018 με αφορμή τη μετακίνηση του Ιωάννη Παπαπέτρου στον Παναθηναϊκό με τον “Αγρα” να εκφράζει δημοσίως την… απογοήτευσή μέχρι και θυμό του που ο μέχρι τότε συμπαίκτης του πήγε στον “αιώνιο” αντίπαλο. “Αυτοί που δεν ξέρουν το νόημα της πίστης δεν μπορούν να καταλάβουν το κόστος της προδοσίας”, σχολίασε στο instagram του ο Αγραβάνης στις 10 Ιουλίου 2018.

Ένα μήνα αργότερα (5 Αυγούστου 2018) σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Φως των Σπορ” παραδεχόταν ότι εκείνο το ποστάρισμα αφορούσε στον Παπαπέτρου. «Φυσικά ήταν για εκείνον. Τι να πω, ψέματα; Εγώ πιστεύω ότι από τη στιγμή που τελείωσε το πρωτάθλημα, η συμπεριφορά του Ιωάννη ήταν το λιγότερο απαράδεκτη! Ο καθένας μπορεί να πάει όπου θέλει, όμως πιστεύω ότι θα πρέπει να φέρεται αντρίκεια. Ειδικά σε μία ομάδα που τον έχει στηρίξει πιο πολύ από κάθε άλλο παίκτη τα τελευταία χρόνια! Εντάξει, ο καθένας θα κριθεί στο γήπεδο» είπε.

Στην ίδια συνέντευξη αναφερόμενος στο αν υπήρχε (τότε) κάποιου είδους “κόμπλεξ” του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναθηναϊκό είχε απαντήσει: «Κανένα κόμπλεξ. Πέντε χρόνια που είμαι εδώ, δύο φορές το πήραμε, τρεις φορές το χάσαμε. Συν ότι έχουμε καλύτερη ευρωπαϊκή παρουσία από τον Παναθηναϊκό αυτά τα χρόνια. Η ομάδα μας έχει αποδείξει ότι δεν έχει κόμπλεξ, αφού έχει πάει και έχει κάνει τόσα μπρέικ μέσα στο ΟΑΚΑ. Αν είχε κόμπλεξ, δεν θα το έκανε αυτό. Νομίζω ότι δεν διαχειριζόμαστε καλά τα συναισθήματά μας στις σειρές με τον Παναθηναϊκό. Και παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες».

Ο Παπαπέτρου, λίγες μέρες αργότερα (23 Αυγούστου 2018) στην “πρώτη” των πράσινων ερωτηθείς για τα όσα είχε πει ο Αγραβάνης απάντησε με νόημα: «Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, βάσει του τι πιστεύει. Είναι σεβαστό αυτό, αλλά δεν θα ασχοληθώ. Έχω μεγαλώσει με διαφορετικές αρχές από την οικογένειά μου. Ο καθένας έχει το δικό του μορφωτικό επίπεδο»

Όσο για την τρίτη και τελευταία πράξη της συγκεκριμένης κόντρα γράφτηκε σε αγώνα στο ΣΕΦ στις 5 Ιανουαρίου 2019 όταν ο εκτός 12αδας στον Ολυμπιακό λόγω τραυματισμού Αγραβάνης “πιάστηκε” από την κάμερα να “τραγουδάει” μαζί με την εξέδρα υβριστικό σύνθημα εναντίον του Παπαπέτρου. Κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο και από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού...

Τη σεζόν 2019-20 ο Αγραβάνης έχοντας μείνει ελεύθερος από τον Ολυμπιακό καταλήγει στον Προμηθέα και στις 10 Νοεμβρίου 2019 στον προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας είναι από τους κορυφαίους της ομάδας του στη νίκη 81-79 που πετάει εκτός συνέχειας τους πράσινους. Είχε προηγηθεί αγώνας στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα όπου ο τότε πράσινος Τζίμερ Φριντέτ σε μία φάση του είχε κάνει… ποδιά (πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του) και ο “Αγρα” μετά τη νίκη ξεσπάθωσε στην κάμερα της ΕΡΤ.

«Πραγματικά τι να πω! Εγώ προσωπικά είχα σημαδέψει αυτό το παιχνίδι από την “ποδιά” του Φριντέτ! Ήθελα να πάρω εκδίκηση! Πρώτη φορά θα πω μπράβο στον εαυτό μου! Αφιερώνω την πρόκριση σε όλο αυτόν τον κόσμο εδώ στην Πάτρα που ήρθε σήμερα στο γήπεδο και στους φίλους μου τους Ολυμπιακούς που πέρασαν πολλά» είχε πει αλλά δεν… έμεινε εκεί.

Την επομένη (11 Νοεμβρίου 2019) μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Sport24Radio επανέλαβε πως «εγώ είχα σημαδέψει αυτό το παιχνίδι. Το είχα ονειρευτεί δέκα φορές μετά το ματς στο ΟΑΚΑ και την ποδιά του Φριντέτ. Εάν ήμουν πιο μικρός θα είχα κάνει τσαμπουκά. Ήταν έλλειψη σεβασμού. Κέρδιζαν με 30 πόντους. Μαγκιά του που το έκανε και δεν έχω κανένα θέμα με αυτό. Πλέον έχω ωριμάσει» ενώ αναφερόμενος στην αφιέρωση της νίκης προς τους φίλους του Ολυμπιακού είπε: «Δεν έχω πουλήσει ποτέ οπαδιλίκι. Δεν με ενδιαφέρει πως ακούγεται σε αυτούς που δεν με ξέρουν. Αφιερωσα τη νίκη στον κόσμο της Πάτρας και στους φίλους του Ολυμπιακού. Δεν παίρνω τίποτα πίσω. Έτσι ένιωσα εκελινη τη στιγμή. Ήταν κάτι αυθόρμητο».

Όταν, δε, ρωτήθηκε για το αν κάποια στιγμή θα φορούσε τα πράσινα απάντησε: «Δεν θέλω να πάω στον Παναθηναϊκό. Είναι μεγάλη ομάδα αλλά δεν έχω τέτοια φιλοδοξία…»

Τρία χρόνια αργότερα μιλώντας στο BN Sports στο πλαίσιο της media day της Εθνικής ενόψει του Ευρωμπάσκετ 2022 ο Αγραβάνης πάντως έμοιαζε σαφώς πιο κατασταλαγμένος και με τον τρόπο του άφηνε ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο. Ήταν Αύγουστος το 2022, ο “Αγρα” ήταν ελεύθερος από τον Προμηθέα Πάτρας αλλά χωρίς συμβόλαιο και δήλωνε τότε στο ερώτημα αν θα υπήρχε πιθανότητα να πήγαινε στον Παναθηναϊκό που τότε αναζητούσε παίκτες. «Θα δούμε… Όποια ομάδα μου δώσει το κίνητρο θα είναι και αυτή που θα υπογράψω», απάντησε.

Μετά τον Αύγουστο του 2022 η φημολογία περί ένταξης του Αγραβάνη στον Παναθηναϊκό εντάθηκε. Ο παίκτης μετά το Ευρωμπάσκετ κατέληξε για ένα μήνα στην ιταλική Νάπολι και στη συνέχεια στο Περιστέρι με τον ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού Δημήτρη Γιαννακόπουλο σε μία live μετάδοσή του μέσω του λογαριασμού του στο instagram να λέει: «Εγώ δεν φέρνω τον Αγραβάνη, που χρειαζόμαστε 4αρι, σεβόμενος τον κόσμο του Παναθηναϊκού που δεν τον θέλει για να μην έχουμε τα ίδια όπως παλαιότερα με τον Παπανικολάου (σ.σ. τον Δημήτρη) και τον Μπουρούση».

Γιάννης Ψαράκης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0