Buzzer Beater

Η απόλυτη παράνοια: Η FIBA επέβαλε ban σε Ηρακλή και Λάρισα αλλά ο... Ηρακλής Λάρισας συνεχίζει απτόητος!

Η απόλυτη παράνοια: Η FIBA επέβαλε ban σε Ηρακλή και Λάρισα αλλά ο... Ηρακλής Λάρισας συνεχίζει απτόητος!
Μία ακόμη ιστορία καθημερινής τρέλας που αν μη τι άλλο εκθέτει τόσο τη FIBA όσο και την ΕΟΚ δείχνοντας πως το περιβόητο ελληνικό δαιμόνιο υπερβαίνει όλους τους νόμους και κανόνες ήρθε να προστεθεί στο εν πολλές αμαρτίες ελληνικό μπάσκετ.
Γράφει ο Γιάννης Ψαράκης

Μέχρι το τέλος της σεζόν 2021-22 λοιπόν στη Basket League έπαιζε ο Ηρακλής. Ομάδα η οποία υποβιβάστηκε αγωνιστικά και ταυτόχρονα "έφαγε" ουκ ολίγες καμπάνες από τον Αθλητικό Δικαστή και την ΕΕΑ. Αποτέλεσμα ήταν η αποχώρηση του ιδιοκτήτη της κ. Δρακόπουλου και ουσιαστικά η διάλυσή της αφού λόγω των ποινών δεν μπορούσε να συνεχίσει να υπάρχει με την προηγούμενη μορφή.

Μέχρι το τέλος της σεζόν 2021-22 στη Basket League έπαιζε και η ομάδα-αποκάλυψη της Λάρισας, η λεγόμενη Λάρισα BC που δημιουργήθηκε από τον Ερμή Αγιάς όταν η τελευταία αυτή ομάδα μετονομάστηκε και έλαβε wild card συμμετοχής στην Α1 το 2019-20. Ομάδα που έφτασε μια ανάσα από τους τελικούς των πλέι-οφ έχοντας βγάλει το λάδι του Παναθηναϊκού. Η Λάρισα το καλοκαίρι ουσιαστικά εξαϋλόθηκε και ο μεγαλομέτοχός της κ. Ριζούλης την εγκατέλειψε αναλαμβάνοντας τον Ηρακλή. Που επίσης είχε υποβιβαστεί και ουσιαστικά είχε διαλυθεί από τις ποινές.

Κανένα πρόβλημα όμως! Όπως όλοι γνωρίζουμε ο Ηρακλής, δηλαδή η Λάρισα, δηλαδή ο Ερμής Αγιάς δημιούργησαν μία νέα ομάδα που σύμφωνα με την ΕΟΚ ονομάζεται: ΓΣ Αγιάς Ερμής ΚΑΕ (Ηρακλής ΚΑΕ 2022). Δηλαδή είναι η πρώην Λάρισα BC με τον διακριτικό τίτλο Ηρακλής ΚΑΕ 2022 και έδρα, φυσικά, το Ιβανώφειο και η οποία έκανε μεταγραφές και αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α2. Την περιβόητη... Elite League.

Και εδώ αρχίζουν τα ακόμη πιο ωραία. Στις 6 Σεπτεμβρίου 2022 ο Ηρακλής (ο... προηγούμενος, ο κανονικός) "εφαγε" ban από τη FIBA για χρέη προς πρώην παίκτη του τη σεζόν 2021-22. Και τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου η FIBA έριξε ban και στον... νέο Ηρακλή, δηλαδή τον Ερμή Αγιάς, δηλαδή τη Λάρισα BC για χρέη σε παίκτη της από τη σεζόν 2021-22!

Θεωρητικά ο Ηρακλής ΚΑΕ 2022 δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές παικτών από εδώ και πέρα στη σεζόν μέχρι να διευθετηθεί το ban. Αν παραμείνει ένα και δεν ακολουθήσουν, όπως λέγεται, πολλά ακόμη για χρέη της περσινής σεζόν. Το ερώτημα είναι από ποια διοίκηση, ποια ομάδα, από ποιον τέλος πάντων θα πάνε να αναζητήσουν τα χρήματά τους οι παίκτες στους οποίους οφείλονται χρήματα; Τόσο για τον Ηρακλή όσο και για τη Λάρισα της περσινής σεζόν. Που αμφότερες ομάδες έχουν από ένα ban αλλά ουσιαστικά φέτος πρόκειται για μία (νέα) ομάδα που με την ανοχή ΕΟΚ και ελληνικού κράτους και τον διάτρητων νόμων δημιουργήθηκε από την αρχή αλλάζοντας πόλη ως έδρα και κατηγορία αφού θυμίζουμε ότι η Λάρισα κανονικά θα έπρεπε να παίζει στη Basket League αλλά απέσυρε τη συμμετοχή της. Θυμίζω δε ότι ειδικά στο πρόσφατο παρελθόν έχουν καταγραφεί ανάλογες περιπτώσεις ομάδων όπως ο Πανιώνιος και ο Ιωνικός Νίκαιας που άλλαξαν ΑΦΜ και ιδιοκτησιακό καθεστώς συνεχίζοντας ως νέες ομάδες με τα παλιά χρέη τους να κυνηγάνε τον... κανέναν.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0