Buzzer Beater

Έχτισε ψυχολογία, γέμισε αυτοπεποίθηση και κέρδισε χρόνο για να γίνει ακόμη καλύτερη

Έχτισε ψυχολογία, γέμισε αυτοπεποίθηση και κέρδισε χρόνο για να γίνει ακόμη καλύτερη
Αν μία εβδομάδα πριν, με τους Παπαγιάννη, Κώστα Αντετοκούνμπο, Σλούκα και Παπαπέτρου στα “πιτς” μου έλεγε κάποιος ότι θα κερδίζαμε Κροατία και Ιταλία θα το “αγόραζα” με κλειστά μάτια.
Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Γιάννης Ψαράκης

Η Εθνική λοιπόν έκανε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στην πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ και κακά τα ψέμματα. Ουσιαστικά εξασφάλισε την 1η θέση του ομίλου που της στέλνει αντίπαλο στη φάση των 16 την 4η ομάδα του Δ Ομίλου (λογικά μία εκ των Τσεχίας, Πολωνίας ή Ολλανδίας) και από εκεί και πέρα… βλέπουμε με τον χαμό που γίνεται στον Β Όμιλο.

Η Εθνική όμως κέρδισε πολλά περισσότερα από τις 2 νίκες επί των θεωρητικά πιο δυνατών αντιπάλων του ομίλου της. Των Κροατών που κατέβηκαν σχεδόν πλήρεις με 3 ενεργούς ΝΒΑερ και των γηπεδούχων Ιταλών.

Κατ’ αρχήν έχτισε ψυχολογία για τη συνέχεια δίχως να πιάσει θεωρώ ούτε το 40% των δυνατοτήτων της. Ουσιαστικά στα δύο αυτά ματς το κουπί το τράβηξαν Γιάννης Αντετοκουνμπο και Τάιλερ Ντόρσεϊ βάζοντας 102 από τους 174 πόντους, δηλαδή σχεδόν το 60% των πόντων μας. Πουθενά, ουσιαστικά, ο Σλούκας με εξαίρεση κάποια σουτ με την Ιταλία (αναμενόμενα αφού ακόμη δεν έχει βρει ρυθμό), πουθενά ο Παπαπέτρου (3 πόντοι σε δύο ματς) παίκτες δηλαδή που θεωρητικά θα μπορούσαν να πάρουν ακόμη και πάνω από 10 προσπάθειες, μαζί, σε ένα ματς.
unnamed_27_1.jpg
Δίπλα στο δίδυμο-φωτιά στην επίθεση αυτός που τα πήγε περίφημα ήταν ο Αγραβάνης που ειδικά κόντρα στην Ιταλία πήρε πάνω του το ματς όταν ο αντίπαλος πλησίασε στους 5 πόντους στην 3η περίοδο, ο πάντα ουσιαστικός και χρήσιμος Παπανικολάου και με την ενέργειά του στην άμυνα ο Θανάσης Αντετοκούνμπο.

Τι σημαίνουν τα παραπάνω; Ότι η Εθνική μας έχει πολλά, πάρα πολλά ακόμη χαρτιά να βγάλει στο παιχνίδι της προσθέτοντας και τους τραυματίες Παπαγιάννη και Κώστα Αντετοκούνμπο. Τους οποίους σίγουρα θα χρειαστεί στη συνέχεια και ειδικά στον προημιτελικό της 14ης Σεπτεμβρίου.
unnamed_28.jpg
Αυτή η συνθήκη, δηλαδή το ότι έβγαλε το 80% των απαιτήσεων του ομίλου παίζοντας ουσιαστικά με... 4-5 παίκτες βάζοντας στην εξίσωση τις καλές στιγμές του Καλάθη την κάνει να πιστέψει ακόμη περισσότερο στις δυνάμεις της και στην καλύτερη συνέχεια.

Πλέον, έχει οκτώ μέρες μέχρι το πρώτο νοκ-άουτ της άλλης Κυριακής και 10 μέχρι τον προημιτελικό προκειμένου όπως άφησε να εννοηθεί ο Ιτούδης να ανοίξει το ροτέισον, να βάλει στο παιχνίδι της τους τραυματίες, να δώσει την ευκαιρία στα σίγουρα πιο βατά και λογικά πιο εύκολα ματς που έπονται σε παίκτες όπως ο Παπαπέτρου, ο Παπαγιάννης, ο Σλούκας να βρουν ρυθμό παίζοντας περισσότερο και να φτάσει με το μαχαίρι στα δόντια στο πιο κρίσιμο νοκ-άουτ της 14ης Σεπτέμβρη.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0