Buzzer Beater

Περνάει στην αντεπίθεση ο ΕΣΑΚΕ και πλέον «όποιος αντέξει» στην κόντρα με Λιόλιο και ΕΟΚ!

Περνάει στην αντεπίθεση ο ΕΣΑΚΕ και πλέον «όποιος αντέξει» στην κόντρα με Λιόλιο και ΕΟΚ!
Ο ΕΣΑΚΕ περνάει στην αντεπίθεση, ζητάει συνάντηση με τον Λιόλιο και... όποιος αντέξει! 

Γράφει ο Γιάννης Ψαράκης

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕΣΑΚΕ μετά το έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο που έγινε με αφορμή την επιθετική ανακοίνωση της ΕΟΚ το περασμένο Σάββατο (25/6) έμοιαζε συναινετική. Έμοιαζε με μία κίνηση που θα έριχνε τους τόνους στην διαμάχη του με την Ομοσπονδία, αλλά στην πραγματικότητα η λίγκα θα έχει μία πιο... επιθετική στάση απέναντι στον κ.Λιόλιο.

Αυτό τουλάχιστον αποφασίστηκε στο έκτακτο ΔΣ που έλαβε χώρα την Τρίτη 28 Ιουνίου και στο οποίο όλες οι ομάδες συμφώνησαν για το επόμενο «βήμα» αφού πρώτα ενημερώθηκαν από τους νομικούς εκπροσώπους της λίγκας για το... δια ταύτα. Πως η Ομοσπονδία δηλαδή στην πραγματικότητα και βάσει νόμου είναι υποχρεωμένη να βγάλει δελτία και να «δώσει» τους διαιτητές της στο πρωτάθλημα της Basket League, καθώς σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση η ΕΟΚ θα βρεθεί εκτεθειμένη.

Πως μπορεί να βλάψει η Ομοσπονδία τον συνεταιρισμό;

Με το να μην συναινέσει με την υπογραφή της σε τυχόν εμπορικές συμφωνίες για χορηγίες ή στην κεντρική τηλεοπτική διαχείριση. Και αυτό θα... πονέσει σίγουρα.

Για αυτό τον λόγο αποφασίστηκε να προταθεί συνάντηση στον πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο, με το προεδρείο του ΕΣΑΚΕ στο οποίο πρώτα η ΑΕΚ ζήτησε να δώσει το παρόν με εκπρόσωπό της και ακολούθως τις υπόλοιπες ομάδες να ζητούν από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να πράξουν το ίδιο (όπως και αποφασίστηκε) για να φανεί το αρραγές μέτωπο της λίγκας. Στόχος να βάλουν όλες οι πλευρές νερό στο κρασί τους σε μία κόντρα που προς το παρόν έχει άπαντες εκτεθειμένους. Ποιος θα κάνει πρώτος πίσω αναφορικά στην ουσία; Θα φανεί τις επόμενες μέρες...

Να σημειωθεί, δε, πως όπως αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια του ΔΣ ο πρόεδρος της λίγκας, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος είχε μία «ατυπη» έκτακτη συνάντηση με τον Βαγγέλη Λιόλιο το περασμένο Σάββατο (25/6) δίχως όμως ο πρόεδρος της λίγκας να αποκαλύψει το περιεχόμενο της συνομιλίας τους! Η συνάντηση αυτή όμως ήταν η αφορμή για να δηλώσει την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου της λίγκας ο Γιώργος Πανταζόπουλος, εκπρόσωπος του Περιστερίου αλλά και μέλος της επιτροπής αδειοδότησης την οποία το ΔΣ της περασμένης εβδομάδας «άδειασε» με την απόφαση να μην εγκρίνει τις αρχικές της αποφάσεις.

Σε συνέχεια, δε, της ακύρωσης της αρχικής απόφασης απόρριψης των φακέλων των τεσσάρων ομάδων (ΑΕΚ, Άρης, Λάρισα, Απολλων) που προκάλεσαν και τον πόλεμο ανάμεσα σε ΕΣΑΚΕ και ΕΟΚ η περιβόητη επιτροπή αδειοδότησης χθες αποφάσισε να εγκρίνει τους φακέλους ΑΕΚ και Άρη και πλέον απομένουν ως εκκρεμότητες Λάρισα και Απόλλων Πάτρας που όμως έχουν περιθώριο, μέχρι την Πέμπτη 30 Ιουνίου, να «καλύψουν τα κενά».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0