Buzzer Beater

Γιώργος Πρίντεζης: Μια καριέρα σαν παραμύθι (με happy end)

Γιώργος Πρίντεζης: Μια καριέρα σαν παραμύθι (με happy end)
Είναι το πρόσωπο των ημερών. Το χαμόγελο του σφράγισε την κατάκτηση του double από τον Ολυμπιακό. Το δάκρυ του μετά την απονομή του τροπαίου, που πρώτος σήκωσε, σηματοδότησε το τέλος της τεράστιας καριέρας του ως παίκτης.

Γράφει ο Γιάννης Ψαράκης

Χίλιοι εικοσιδύο αγώνες καριέρας! Ένας από τους λίγους Έλληνες παίκτες στην ιστορία με τετραψήφιο αριθμό επίσημων αγώνων. Τους χίλιους τους έφτασε στις 17 Μαρτίου στον αγώνα της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκα κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ όταν και φιλοξενήθηκε στο BN Sports και γυρίσαμε πολλά χρόνια πίσω όταν είχε παίξει για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα με τα ερυθρόλευκα στις 29 Απριλίου του 2001 και την επομένη, μαθητής Λυκείου ακόμα έτρεχε σαν… τρελός στο προαύλιο του σχολείου με τους συμμαθητές του πανηγυρίζοντας.

Τα χρόνια πέρασαν. Ο «μικρός» ανδρώθηκε μπασκετικά στον Ολυμπιακό, έκανε το… αγροτικό του στην Ολύμπια Λάρισας, το… εράσμους του στην Ουνικάχα Μάλαγα, αλλά η καρδιά του ήταν και πάντα επέστρεφε στο μεγάλο του λιμάνι. Τον Ολυμπιακό. Τον Ολυμπιακό του, οπαδός του οποίου ήταν από μικρό παιδί.

Στο Βελιγράδι γνώρισε την αποθέωση, όταν 17.000 κόσμος όρθιοι τον αποχαιρετούσαν από τον τελευταίο του ευρωπαϊκό αγώνα στο Final 4 κόντρα στη Μπαρτσελόνα. Το κοντέρ έγραφε 375 αγώνες στη διοργάνωση (2ος της σχετικής λίστας πίσω από τον Γιανκούνας) και ακόμη: 3.599 πόντοι (4ος στην ιστορία), 1.194 εύστοχα δίποντα (2ος στην ιστορία), 1.428 εύστοχα εντός πεδιάς σουτ (1ος στην ιστορία), 1.452 ριμπάουντ (6ος στην ιστορία, 4ος στα αμυντικά) και 7.728 λεπτά συμμετοχής (7ος στην ιστορία)

Με τα ερυθρόλευκα; Ο απόλυτος άρχοντας της στατιστικής στην ευρωπαϊκή ιστορία της ομάδας. 1ος σε συμμετοχές (349), 2ος σε πόντους (3.380) πίσω από τον Σπανούλη, 4ος σε εύστοχα τριποντα (222), 1ος ριμπάουντερ (1.361), 4ος σε κλεψίματα (141) και 7ος σε ασίστ (338).

Στην Α1; Ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό ήταν ο 390ος καριέρας, μέτρησε 3.679 πόντους και 1.531 ριμπάουντ και βρίσκεται παρά την απουσία του για 1,5 σεζόν στην Ουνικάχα Μάλαγα και 2 σεζόν, όταν ο Ολυμπιακός βρισκόταν στην Α2, στην πρώτη 20άδα όλων των εποχών και στις τρεις αυτές κατηγορίες.

Υπάρχει και συνέχεια...

Ο 3ος τελικός της Basket League σηματοδότησε την 97η παρουσία του σε ντέρμπι «αιωνίων». Οι περισσότερες από κάθε άλλο παίκτη στην ιστορία των αγώνων Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού ξεπερνώντας Αλβέρτη, Διαμαντίδη και τον μέχρι πέρυσι κορυφαίο Σπανούλη με 96.

Τελικός απολογισμός

1.022 επίσημοι αγώνες καριέρας

177 με Εθνικές ομάδες

739 με τον Ολυμπιακός

78 με την Ουνικάχα Μάλαγα

28 με την Ολύμπια Λάρισας

Αλλά στο τέλος της ημέρας και της καριέρας μένουν οι εκατομμύρια ευχές που έλαβε και κυρίως η αναγνώριση και ο σεβασμός από όλους τους αντιπάλους ακόμη και τους… αιώνιους, αφού ο «Πρι» ήταν αυτό που λέμε… οικουμενικός. Και τις 2 Ευρωλίγκες (η μία με το δικό του «πεταχτάρι»), τα 4 πρωταθληματα, 2 Κύπελλα Ελλάδας, 1 Διηπειρωτικό (όλα με τον Ολυμπιακό) και το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2009 με την Εθνική τα χάρηκαν για πάρτη του όλοι οι φίλοι του μπάσκετ.

Καλή συνέχεια καπετάν Γιώργη!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0