Buzzer Beater

Δ. Γιαννακόπουλος: Η αποχώρηση, η πώληση, οι 2 υποψήφιοι αγοραστές και η επιστροφή στα… συντρίμμια 672 μέρες μετά

Δ. Γιαννακόπουλος: Η αποχώρηση, η πώληση, οι 2 υποψήφιοι αγοραστές και η επιστροφή στα… συντρίμμια 672 μέρες μετά

Αρχές Ιούνη του 2020 είχε αποχωρήσει αφήνοντας την ΚΑΕ σε «ανθρώπους της εμπιστοσύνης μου». Μέσα Απρίλη του 2022 επιστρέφει στα κοινά απομακρύνοντας τα ίδια άτομα, κατηγορώντας τους για κακοδιαχείριση και πλήρη αποτυχία αγωνιστικά και οικονομικά.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Γιάννης Ψαράκης

Αυτές τις 672 μέρες στις οποίες ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, θεωρητικά, έμεινε αποστασιοποιημένος από την διαχείριση της ομάδας, ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε ένα νταμπλ, χρησιμοποίησε πέντε διαφορετικούς προπονητές αλλά η «σούμα» στο τέλος της ημέρας είχε αρνητικό πρόσημο σύμφωνα με τα γραφόμενα του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ.

Τι συνέβη λοιπόν από την 9η Ιουνίου 2020 για να φτάσουμε στον Αρμαγεδώνα της 12ης Απριλίου 2022. Ας θυμηθούμε μία μία τις σημαντικές ημερομηνίες και όσα συνέβησαν, ειπώθηκαν ή καταγράφηκαν.

 

9 Ιουνίου 2020

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανακοινώνει την αποχώρησή του από την ομάδα λέγοντας πως «έκλεισε ο κύκλος μου». Παράλληλα έθεσε τιμή πώλησης της ΚΑΕ τα 25 εκατομμύρια και μεταβίβασε τις αρμοδιότητες της εταιρείας στους Μάνο Παπαδόπουλο και Τάκη Τριαντόπουλο «για να τρέχουν τα θέματα μέχρι να βρεθεί ο αγοραστής».

«Είχα πει πέρυσι ότι αν δεν μπει στις ράγες το πρότζεκτ Βοτανικός, θα έδινα το μάνατζμεντ σε ανθρώπους της εμπιστοσύνης μου, μέχρι να βρεθεί αγοραστής και είχα πει να το γράψετε στην πέτρα. Από αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός είναι προς πώληση για 25 εκατομμύρια ευρώ. Αξίζει πολύ παραπάνω, 75 εκατομμύρια συνολικά, αλλά εγώ θέλω να θέσω αυτή την τιμή. Η ΚΑΕ θα πορευθεί μέχρι την πώληση με ανθρώπους της εμπιστοσύνης μου, με αποκλειστικά τα έσοδα της ομάδας. Μάνος Παπαδόπουλος και Τάκης Τριαντόπουλος και από σήμερα την τρέχουν εξ ολοκλήρου. Θέλουμε να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί όσο περισσότερο γίνεται» είχε δηλώσει.

 

17 Ιουνίου 2020

Από τον Απρίλιο του 2020 όταν ο Ρικ Πιτίνο εν μέσω πανδημίας αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό αναλαμβάνοντας το Πανεπιστήμιο Αϊόνα στο NCAA ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε προαναγγείλει την παραμονή του Γιώργου Βόβορα ως πρώτου προπονητή λέγοντας σε συνέντευξη πως “σίγουρα θα είναι ο επόμενος”. Τελικά ο Βόβορας ανακοινώθηκε 8 μέρες μετά την “αποχώρηση” Γιαννακόπουλου στις 17 Ιουνίου.

 

23 Ιουνίου 2020

Οι εξελίξεις φαίνεται πως είναι καταιγιστικές. Διαρρέουν πληροφορίες περί αποχώρησης τόσο του Φραγκίσκου Αλβέρτη που είχε χρέη Γενικού Αρχηγού στην ομάδα όσο και του Μάνου Παπαδόπουλου που είχε αναλάβει λίγες μέρες πριν το χρίσμα της διαδοχής έστω προσωρινά. Ο “Φράγκι” φέρεται να διαφώνησε σε πολλά θέματα σχετικά με την ΚΑΕ και όλα τα ΜΜΕ αναφέρουν ότι αποχώρησε.

 

25 Ιουνίου 2020

Ο καπνός σχετικά με την αποχώρηση του Μάνου Παπαδόπουλου μετά από τρεις δεκαετίες στην ομάδα του Παναθηναϊκού αποδείχθηκε ότι προήλθε από… φωτιά. Ο έμπειρος παράγοντας συμφωνεί με τη ρωσική Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και φεύγει από τους πράσινους!

 

26 Ιουνίου 2020

Μετά την αποχώρηση Παπαδόπουλου η ΚΑΕ προχωράει σε αναδιάρθρωση του πλάνου της. Με ανακοίνωση ενημερώνει πως “Oι σημαίες δεν υποστέλλονται, πολλώ δε του Παναθηναϊκού”. Στην ανακοίνωση επισημοποιείται η αποχώρηση Μάνου Παπαδόπουλου, χαρακτηρίζεται “οικογενειακή παρεξήγηση” όσα είχαν συμβεί τις προηγούμενες μέρες με τον Αλβέρτη και ανακοινώνει πως “από σήμερα και μέχρι να μεταβιβαστεί σε νέο ιδιοκτήτη η ΚΑΕ, η διοικητική ομάδα αποτελείται από τους κύριο Φραγκίσκο Αλβέρτη, κύριο Δημήτρη Διαμαντίδη και κύριο Τάκη Τριαντόπουλο”.

Στην ίδια ανακοίνωση φιλοξενείται δήλωση του Τάκη Τριαντόπουλου ο οποίος τόνισε: “Ο Παναθηναϊκός πάντα λειτουργούσε με τις αξίες μιας οικογένειας και οι οικογένειες στα δύσκολα πάντα συσπειρώνονται. Έτσι και τώρα καλούμε τους φίλους της ομάδας να την αγκαλιάσουν όπως μόνο αυτοί ξέρουν, να μην επηρεάζονται από τη ζούγκλα των social media και από τη φυσική τους θέση, αυτή της κερκίδας, να δώσουν την ώθηση που τους έκανε γνωστούς σε όλα τα πέρατα της γης. Το τρίπτυχο Διοίκηση-Ομάδα-Κόσμος δεν θα σπάσει ποτέ στον Παναθηναϊκό και σύντομα θα καταλάβετε τί εννοούμε".

28 Ιουνίου 2020

Διοργανώνεται διαδικτυακά συλλαλητήριο υπέρ της παραμονής του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στην ομάδα μπάσκετ. Τελικά άτομα από το περιβάλλον του κ.Γιαννακόπουλου αρχικά ενημερώνουν ότι το συλλαλητήριο ακυρώθηκε και στη συνέχεια πως ουδεμία σχέση είχε ο ίδιος με τη διοργάνωσή του.

 

9 Οκτωβρίου 2010

Καλεσμένος στην εκπομπή Tik Talk του τηλεοπτικού σταθμού Alpha ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ακριβώς τέσσερις μήνες μετά την αποχώρησή του από την ΚΑΕ δήλωσε μεταξύ άλλων:

Για το πώς νιώθει τώρα που έκλεισε τον κύκλο του Παναθηναϊκού: «Οι κύκλοι ανοίγουν και κλείνουν. Ήταν υποχρέωσή μου να ασχοληθώ όταν σταμάτησε ο πατέρας μου και ο θείος μου. Ζήσαμε ωραίες στιγμές αυτά τα οκτώ χρόνια. Είχα ανακοινώσει από πέρυσι πως αυτό το πράγμα πρέπει να κλείσει». Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι αγοραστές της ΚΑΕ είχε πει: «Γίνονται πάρα πολλές συζητήσεις, σοβαρές και όχι. Υπάρχουν μια – δύο που ίσως προχωρήσουν. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες και ονόματα. Ίσως έχουμε μια αλλαγή μέσα στο 2020 ή μέσα στο 2021». Όσο για το αν υπάρχει παράθυρο επιστροφής του είχε πει πως «στα 45 μου έχω μάθει να μην λέω ποτέ. Όμως, αυτή τη στιγμή δεν είναι μέσα στη σκέψη μου» ενώ για το δίδυμο των Αλβέρτη – Διαμαντίδη είπε πως «είναι σημαίες, έχουν ζήσει την ομάδα. Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης είναι κοντά μας από το 1990, ο Δημήτρης Διαμαντίδης πάρα πολλά χρόνια. Είμαι βέβαιος πως θα πετύχουν στο έργο τους».

 

20 Νοεμβρίου 2020

Μετά την εκτός έδρας ήττα του Παναθηναϊκού από τη Μπασκόνια για την Ευρωλίγκα και σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Novasports έγινε λόγος για πειθαρχικά παραπτώματα από παίκτες και σενάρια επιστροφής του Δημήτρη Γιαννακόπουλου! Με κοινή δήλωσή τους Φραγκίσκος Αλβέρτης και Δημήτρης Διαμαντίδης απάντησαν ως εξής: “Είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι σε μια δύσκολη στιγμή για τον Παναθηναϊκό αγωνιστικά, χθες σε αθλητική εκπομπή του συνδρομητικού καναλιού NOVA, ακούστηκαν δήθεν σημαντικές αποκαλύψεις για την ομάδα μας. Όσα αναφέρθηκαν στην εκπομπή, τόσο για τα πειθαρχικά παραπτώματα εντός ομάδας όσο και για την εμπλοκή του κυρίου Δημήτρη Γιαννακόπουλου, αποτελούν σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Τα σενάρια αυτά επανήλθαν σήμερα «εμπλουτισμένα» σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή. Υποσχεθήκαμε να προστατεύσουμε την ομάδα ειδικά από καλοθελητές που, όταν σε βλέπουν να παραπατάς, έρχονται να σου δώσουν την χαριστική βολή. Θα τους αντιμετωπίσουμε. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια απερίσπαστοι, παλεύοντας μέρα με την ημέρα”.

 

4 Ιανουαρίου 2021

Μετά από την εκτός έδρας ήττα από το Λαύριο για τη Basket League ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Βόβορας απολύεται έχοντας προλάβει μόλις τρεις μήνες δράσης. Τρεις μήνες αργότερα, στις 19 Μαρτίου 2021 ο Βόβορας σε συνέντευξη του αποκάλυψε πως μετά την απόλυσή του μίλησε με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο ενώ αναφερόμενος στον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ είπε πως “τον κύριο Γιαννακόπουλο ως άνθρωπο και ως πρόεδρο στην ομάδα. Αυτό που θαυμάζω είναι η αγάπη του για την ομάδα και η πίστη και η θέληση για τη νίκη. Και αυτό είναι κάτι που έχει μεταλαμπαδεύσει η οικογένεια Γιαννακόπουλου στο DNA του Παναθηναϊκού. Ένας άνθρωπος με τον οποίο πέρασα πολλά χρόνια μαζί του και κέρδισα πάρα πολλά πράγματα από την ευκαιρία που μου έδωσε να είμαι στον Παναθηναϊκό”.

 

14 Ιανουαρίου 2021

Δέκα μέρες μετά την απομάκρυνση Βόβορα προσλαμβάνεται ο Ισραηλινός Όντεντ Κάτας ο οποίος μένει μέχρι το τέλος της σεζόν αλλά απομακρύνεται λαμβάνοντας αποζημίωση περίπου 150.000 ευρώ.

 

28 Μαίου 2021

Την ημέρα αυτή είχαν προγραμματιστεί να γίνουν οι εκλογές της ΕΟΚ και η ΚΑΕ με αφορμή την ακύρωση των εκλογών τους εκδίδει μία άκρως επιθετική προς τους τότε Υπουργούς Δημόσιας Τάξης κ.Χρυσοχοϊδη και Αθλητισμού κ.Αυγενάκη καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις τους για να μην γίνουν οι εκλογές της ΕΟΚ. “Ο μεγαλύτερος ελληνικός Σύλλογος καλαθοσφαίρισης δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος σε όλα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στο χώρο του μπάσκετ” αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

 

17 Ιουνίου 2021

Σε απολογιστική συνέντευξη Τύπου στο ΟΑΚΑ μετά το τέλος της σεζόν ο κ.Τάκης Τριαντόπουλος, μέλος της διοικητικής τριπλέτας της ΚΑΕ ανακοινώνει ότι “απομακρύνεται” από την καθημερινότητα της ΚΑΕ και ανακοινώνει την πρόσληψη του κ.Παρθενόπουλου για τη θέση του Γενικού Διευθυντή. Αναφερόμενος στον ιδιοκτήτη της ομάδας Δημήτρη Γιαννακόπουλο λέει: «Ο κύριος Γιαννακόπουλος δεν θα έχει και φέτος καμία εμπλοκή με την ομάδα, όπως και φέτος. Θα εφαρμόσουμε το μοντέλο που είχαμε και πέρσι, το έσοδα-έξοδα. Θα κινηθούμε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι ίσως ένα βήμα παραπάνω εάν τα καταφέρουμε. Η πώληση εξακολουθεί να ισχύει, ο Παναθηναϊκός είναι προς πώληση, υπάρχει ενδιαφέρον από επιχειρηματίες του εξωτερικού”.

 

17 Σεπτεμβρίου 2021

Σε κοινή συνέντευξή τους στον ιστότοπο gazzetta.gr Δημήτρης Διαμαντίδης και Φραγκίσκος Αλβέρτης αναφερόμενοι στον πρώτο 1,5 χρόνο διαχείρισης της ΚΑΕ λένε μεταξύ άλλων: «Σίγουρα κάνεις λάθη, ειδικά όταν αναλαμβάνεις μια θέση στην οποία δεν έχει βρεθεί στο παρελθόν. Όμως από εκεί και πέρα ότι λάθος έγινε, δεν έγινε με δόλο αλλά από αγάπη για την ομάδα. Λάθη μεγάλα δεν μπορώ να αναφέρω, αλλά πρόκειται για πράγματα της καθημερινότητας τα οποία θα θέλαμε να κάνουμε διαφορετικά αλλά για κάποιους λόγους δεν τα καταφέραμε. Φέτος ελπίζω να τα κάνουμε καλύτερα».

 

19 Μαρτίου 2022

Μετά τη (βαριά) ήττα του Παναθηναϊκού με 101-73 από τον Ολυμπιακό για την Ευρωλίγκα ο κ.Γιαννακόπουλος με αινιγματική ανάρτησή του στα social media του γράφει: «Εάν ένα πράγμα σιχαίνομαι, είναι η αδικία! Ειδικά όταν την βιώνω από ανθρώπους που θα έπρεπε σε κάθε Άγιο Δημήτριο να σταματάνε και να ανάβουν λαμπάδα ολόκληρη. Η υπομονή εξαντλήθηκε. The future will be fun».
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0