Buzzer Beater

Η Ευρωλίγκα που τιμώρησε τη… Μονακό, η γκρίνια της Φενέρ, οι «αιώνιοι» και μία αλλοιωμένη βαθμολογία

Η Ευρωλίγκα που τιμώρησε τη… Μονακό, η γκρίνια της Φενέρ, οι «αιώνιοι» και μία αλλοιωμένη βαθμολογία

Οι Ρώσοι εισέβαλαν στην Ουκρανία, η Μονακό και άλλες… δημοκρατικές δυνάμεις τιμωρήθηκαν από την Ευρωλίγκα. Αλλά στην τελική αφού δεν γκρινιάζουν οι ίδιοι οι μέτοχοι ποιοι είμαστε εμείς που θα εισακουστούμε;

Γράφει ο Γιάννης Ψαράκης

Διάβαζα τη δήλωση του αφεντικού της τουρκικής Φενέρμπαχτσε Αλί Κοτς με αφορμή την ψηφοφορία των ομάδων της Ευρωλίγκα για το αν θα ακυρωθούν ή όχι τα αποτελέσματα των ρωσικών ομάδων από τη φετινή σεζόν. «Δεν ήξερα ότι οι της Εφές μας μισούν τόσο πολύ», είπε σε μία αποστροφή του ο Κοτς επειδή η Εφές ψήφισε υπέρ της ακύρωσης των αποτελεσμάτων ενώ η Φενέρ κατά.

Δηλαδή γκιουνές Κοτς, τι περίμενες δηλαδή; Ότι η Εφές θα ψηφίσει ενάντια στο συμφέρον της; Όχι βέβαια. Δεν υπήρχε περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο και ανάποδα να ήταν οι ρόλοι. Υπήρχε περίπτωση για παράδειγμα στην ίδια θέση με Φενέρ και Εφές να βρίσκονταν οι δύο δικοί μας «αιώνιοι» και να μην ψήφιζαν με γνώμονα το συμφέρον του ο καθένας ξεχωριστά; Ποτέ. Φυσικά...

Η Ευρωλίγκα λοιπόν σε μία -ακόμη- αμφιλεγόμενη (για να το θέσω ευγενικά) απόφασή της πέτυχε το ακατόρθωτο. Να διαγράψει την ιστορία πέντε μηνών δράσης της σε μία ψηφοφορία. Να ακυρώσει τα αποτελέσματα κοντά 70 αγώνων σαν να μην έγιναν ποτέ. Υποτίθεται για να… τιμωρήσει τις ρωσικές ομάδες για την εισβολή της χώρας τους στην Ουκρανία ενώ στην πραγματικότητα τιμώρησε τις ομάδες που είχαν πετύχει τις όποιες νίκες εναντίον τους τη φετινή σεζόν. Και κυρίως τη Μονακό και τη Φενέρ.

Οι Μονεγάσκοι ως πρωτάρηδες στη διοργάνωση προτίμησαν να κρατήσουν τη σιωπή τους. Βλέπετε είναι ακόμη μέσα στο κόλπο της 8αδας ενώ αν το πετύχουν και δίχως τις ρωσικές στο προσκήνιο τότε θα εξασφαλίσουν την παρουσία τους και στην επόμενη διοργάνωση! Τόσο απλά. Οπότε ορθά σκεπτόμενοι αποφάσισαν να μην αντιδράσουν και δημιουργήσουν έχθρες. Οι της Φενέρ το έπραξαν μέσω κάποιων δηλώσεων του Κοτς και του προπονητή τους Τζόρτζεβιτς αλλά δεν τράβηξαν το σχοινί γιατί ποιος ξέρει, αύριο μεθαύριο μπορεί να βρίσκονται στην αντίπερα όχθη και η ψήφος τους να είναι με την πλειοψηφία και να είναι και ευνοημένοι.

Εν κατακλείδι. Η απόφαση της Ευρωλίγκα είναι εντελώς λάθος και αλλοιώνει την τελική κατάταξη. Θα πει κάποιος, όποια απόφαση και να έπαιρναν οι ομάδες θα υπήρχε αλλοίωση. Ναι, αλλά το ζητούμενο είναι να υπάρχει η μικρότερη δυνατή. Και αυτό κατά την ταπεινή μου άποψη θα γινόταν

1. Αν παρέμεναν ως έχουν τα έως τώρα αποτελέσματα των ρωσικών ομάδων

2. Ακυρώνονταν όλοι οι επόμενοι ή σε εκκρεμότητα αγώνες τους δίχως όμως να κατακυρωθούν υπέρ των αντιπάλων τους

3. Στο τέλος της σεζόν μετρούσε μόνο το ποσοστό νικών αφού οι 15 ομάδες που συνεχίζουν θα είχαν διαφορετικό αριθμό αγώνων η μία από την άλλη.

Σημασία όμως δεν έχει τι λέω εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος καταπιάνεται με το θέμα αλλά τι αποφάσισαν οι ομάδες η κάθε μία για το δικό της συμφέρον. Αυτό που αποφάσισαν δε, it is what it is που λένε και στο χωριό μου. Το αποδεχόμαστε (και ας διαφωνούμε όσοι διαφωνούμε) ιστορικά και προχωράμε. Όποιος και αν καταφέρει να πάει στο Βελιγράδι και όποιος στο τέλος της σεζόν το σηκώσει καλώς θα το έχει πετύχει όσους αστερίσκους και αν βάλει κάποιος για το πως συνέβη αυτό.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0