Buzzer Beater

Κατεβάζει ρολά η ΤΣΣΚΑ, 6 παίκτες αποχώρησαν, το σκέφτονται οι 4 Έλληνες της ομάδας

Κατεβάζει ρολά η ΤΣΣΚΑ, 6 παίκτες αποχώρησαν, το σκέφτονται οι 4 Έλληνες της ομάδας

Ήταν αναπόφευκτο. Η κατάσταση που επικρατεί στη Ρωσία λόγω της εισβολής της χώρας στην Ουκρανία κάτι που έως τώρα έχει προκαλέσει τον αποκλεισμό της χώρας από τον υπόλοιπο κόσμο οδηγεί την κραταιά και οκτάκις πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας να αναστείλει τις δραστηριότητές της τουλάχιστον μέχρι να εξομαλυνθεί (αν και όποτε γίνει αυτό) η κατάσταση.

Γράφει ο Γιάννης Ψαράκης

Ενώ το πρωί της Δευτέρας 28 Φεβρουαρίου η ρωσική ομάδα ανακοίνωνε επίσημα την αποχώρηση των Τόρνικε Σενγκέλια και Ίφε Λούντμπεργκ και την επικείμενη των Γιοχάνες Φόιχτμαν και Μάριους Γκριγκόνις πληροφορίες του BN Sports αναφέρουν ότι ήδη αποχώρησε ένας ακόμη παίκτης, ο γεννημένος στην Ουκρανία (αφρικανικής καταγωγής) αλλά διεθνής με την Εθνική Ρωσίας σέντερ Τζόελ Μπολομπόι και μέσα στα επόμενα 24ωρα (ίσως και άμεσα) θα αποχωρήσει και ο Αμερικανός φόργουορντ Ουίλ Κλάιμπερν!

Είναι άγνωστο προς το παρόν τι θα πράξει η ελληνική «παροικία» της ΤΣΣΚΑ που αριθμεί τέσσερα μέλη με τις οικογένειές τους αλλά κρίνοντας από τον ρυθμό των αποχωρήσεων άλλων παικτών από την ομάδα μπορεί να εικάσει κανείς ότι δεν θα αργήσουν και αυτοί να προετοιμάσουν την επιστροφή τους στην πατρίδα. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για τον δις πρωταθλητή Ευρωλίγκα και πολυνίκη στην ιστορία της ομάδας στη διοργάνωση Δημήτρη Ιτούδη, τον πρώτο του βοηθό Ανδρέα Πιστιόλη, τον γυμναστή Κώστα Χατζηχρήστο και τον φυσικοθεραπευτή Κοσμά Κοντογιάννη.

Στην ΤΣΣΚΑ θεωρητικά σήμερα περιμένουν ενημέρωση από την Ευρωλίγκα για το που θα διεξαχθεί ο προσεχής εντός έδρας αγώνας με την Ρεάλ όμως θεωρείται αναπόφευκτο το γεγονός ότι η ομάδα δεν θα παίξει ξανά ματς, τουλάχιστον όσο διαρκεί η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αφού η χώρα είναι ουσιαστικά αποκλεισμένη και το να βρει τρόπο να πάει να παίξει σε μία άλλη χώρα κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η αποστολή θα επιστρέψει στη Μόσχα!

Παράλληλα η VTB League μετά τις αποχωρήσεις των Κάλεβ Ταλίν και Ζιέλονα Γκόρα αλλά και τον αποκλεισμό της χορηγού τράπεζας (VTB) από το διεθνές τραπεζικό σύστημα θεωρείται δεδομένο ότι θα αναστείλει τις δραστηριότητές της!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0