Buzzer Beater

Κώστας Σλούκας: Ο μετρ των buzzer και του... μπακλαβά!

Κώστας Σλούκας: Ο μετρ των buzzer και του... μπακλαβά!

Το είχε κάνει πριν, το έκανε και θα το ξανακάνει. Ο Κώστας Σλούκας χάρισε για δεύτερη φορά στη φετινή σεζόν μία νίκη από τα δικά του χέρια στον Ολυμπιακό και έκανε τον πρωταθλητή Ευρώπης Εργκίν Αταμάν να λιγουρευτεί μπακλαβά από τα χεράκια του διεθνή γκαρντ των ερυθρόλευκων.

Γράφει ο Γιάννης Ψαράκης

Παλιά του τέχνη κόσκινο. Σαν αυτό που ως άλλος… Καχραμάν Μπακλαβατσίογλου (τον θυμάστε από τα “Σύνορα της Αγάπης” ως πατέρας της Ναζλι και… πεθερός του Νίκου;) ο Κώστας Σλούκας κοσκίνισε τα υλικά για να φτιάξει μπακλαβά. Από αυτόν που σύμφωνα με τον Αταμάν έτρωγε στην Πόλη κατά τη διάρκεια της πενταετούς θητείας του στη Φενέρμπαχτσε και τον βοήθησε να βάλει το νικητήριο καλάθι στον αγώνα με την Εφές.

Εκεί άλλωστε, στην Τουρκία δηλαδή, έβαλε και το πρώτο του νικητήριο καλάθι. Για τη σεζόν 2018-19, και μάλιστα κόντρα στη Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου στις 5 Απριλίου 2019 με τρίποντο πάνω σε άμυνα γράφοντας το τελικό 78-75.

Αλλά, για μισό λεπτό. Ο Σλούκας το είχε κάνει και αρκετά χρόνια πιο πριν. Ξανά στην Τουρκία ως εκκολαπτόμενος σταρ του Ολυμπιακού. 26 Γενάρη του 2012, 22 ετών τότε με τους ερυθρόλευλους να παίζουν στο Αμπντί Ιπεκτσί κόντρα στη Γαλατασαράι. Πήρε τη μπάλα από την επαναφορά μετά από βολή του Γιάκα Λάκοβιτς και με τρίποντο από τη σέντρα ισοφάρισε 69-69 και έστειλε το ματς στην παράταση όπου όμως ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 78-77.

Εννέα χρόνια αργότερα, πιο ώριμος αλλά το ίδιο αποφασιστικός το κάνει ξανά. 19 Γενάρη 2021, ένα χρόνο πριν δηλαδή και ο Ολυμπιακός παίζει εξ αναβολής ματς με τη Βιλερμπάν στο Αστρομπάλ. Το σκορ είναι 86-83 για τους πρωταθλητές Γαλλίας, ο Σλούκας παίρνει την τελευταία επίθεση, εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι δεν του γίνεται φάουλ, ισοφαρίζει με τη λήξη με τρίποντο 86-86 και στην παράταση η ομάδα του ολοκληρώνει την απόδραση με νίκη 101-93.

Και φτάνουμε στη φετινή σεζόν. Ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου ο Σλούκας αντιμετωπίζει την πρώην ομάδα του Φενέρμπαχτσε και στην τελευταία φάση βλέπει τα πελώρια χέρια του κολλητού του στην τουρκική ομάδα Γιαν Βέσελι να του “κλείνουν” το οπτικό πεδίο. Κανένα πρόβλημα όμως για τον “Σλου” ο οποίος με δίποντο buzzer δίνει τη νίκη με 67-65.

Φινάλε με το τρίποντο... οκτάδας. Γιατί το νικητήριο καλάθι του εναντίον της Εφές το βράδυ της Πέμπτης 10 Φεβρουαρίου ανοίγει διάπλατα την πόρτα των πλέι-οφ για πρώτη φορά μετά από τη σεζόν 2017-18.


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0