Buzzer Beater

Υπόθεση Ανγκόλα: Παίζουν την κολοκυθιά για την υγεία του παίκτη

Υπόθεση Ανγκόλα: Παίζουν την κολοκυθιά για την υγεία του παίκτη

Θα συμφωνήσω απόλυτα με την φράση από την ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ πως «άπαντες πρέπει να σεβαστούν τις στιγμές» αναφορικά στην υπόθεση της υγείας του Μπράιαν Ανγκόλα. Μόνο που οι πρώτοι που δεν το έκαναν είναι οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι. Και το θέμα είναι πολύ σοβαρό για να περιορίζεται σε παιχνίδια «εξουσίας» και αόριστες απειλές προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Γιάννης Ψαράκης

Κανονικά θα έπρεπε να ξεκινήσω το κείμενο δίνοντας τις ευχές μου για περαστικά στον Κολομβιανό γκαρντ όμως κάτι τέτοιο σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του στην Ελλάδα είναι ασέβεια. Ναι, καλά διαβάσατε. Και δεν είναι το μόνο «παράλογο» σε όλη την ιστορία. Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Ώρα 12.17: Η ΚΑΕ ΑΕΚ μέσω λιτής ανακοίνωσης στο επίσημο site της κάνει (αόριστα) λόγο για «πρόβλημα υγείας του Ανγκόλα» με μία μόνο πρόταση. Δίχως να δίνει την παραμικρή λεπτομέρεια.

Ώρα 12.31: Το πρώτο ρεπορτάζ βγαίνει στη δημοσιότητα από αθλητικό site (και πιο συγκεκριμένα το gazzetta.gr) που κάνει λόγο για καρδιακό πρόβλημα που διαγνώσθηκε στον παίκτη που θα τον κρατήσει για άγνωστο διάστημα εκτός δράσης.

Η είδηση αρχίζει και αναπαράγεται από ελληνικά και ξένα ΜΜΕ σε όλη την Ευρώπη στα ελληνικά και στα αγγλικά δίχως την παραμικρή διάψευση, επιβεβαίωση ή διευκρίνηση από τους εμπλεκόμενους.

Ώρα 14.45: Δυόμιση ώρες μετά την ανακοίνωση της ΚΑΕ ο ίδιος ο Ανγκόλα στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter αναδημοσιεύει γραμμένο στα αγγλικά ρεπορτάζ της ιστοσελίδας Eurohoops.gr με τίτλο που κάνει λόγο (επαναλαμβάνω και τονίζω, στα αγγλικά) για πρόβλημα μυοκαρδίτιδας. Το «υποδέχεται» με emoji «προσευχής» και το γενικό (όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις) σχόλιο. «Θα επιστρέψω σύντομα». Ουσιαστικά δηλαδή ο ίδιος ο Ανγκόλα επιβεβαίωσε τα ρεπορτάζ δεκάδων ιστοσελίδων υιοθετώντας ένα από αυτά.

Και κάπου εκεί αρχίζει η κολοκυθιά…

Ώρα 14.47: Η ΚΑΕ ΑΕΚ, με τα ρεπορτάζ σε όλη την Ευρώπη να τρέχουν επί δυόμιση ώρες βγάζει ανακοίνωση στην οποία ΔΕΝ διαψεύδει το πρόβλημα υγείας του παίκτη (δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά πως ΔΕΝ είναι καρδιολογικό) και αρκείται ως συνηθίζει τελευταία στο να νουθετήσει τους εκπροσώπους των ΜΜΕ και να τους… απειλήσει πως θα προσφύγει σε ένδικα μέσα αν συνεχίσουν να γράφουν οτιδήποτε άλλο από τις δικές της ανακοινώσεις σχετικά με το θέμα της υγείας του παίκτη! Νέα ήθη και έθιμα…

Ώρα 14.50: «Πριν αλέκτορας φωνήσαι τρις» ο Έλληνας εκπρόσωπος του παίκτη Νίκος Σπανός γίνεται ο πρώτος που «καταστρατηγεί» όσα ζήτησε η ΚΑΕ τρία λεπτά πριν! Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter σημειώνει πως «δεν αντιμετωπίζει κανένα καρδιακό πρόβλημα» αποκαλύπτει (;) όμως ιατρικές λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας του παίκτη κάνοντας λόγο για «μη απορρόφηση της φλεγμονής η οποία είναι συνήθης στον κόβιντ» (σ.σ. έχουμε κάνει τις απαραίτητες ορθογραφικές διορθώσεις σε σχέση με το πρωτότυπο μήνυμα…). Κατηγορεί, δε, όσους δημοσιογράφους, site, φιλάθλους ευχήθηκαν μέσω της συνήθους σε τέτοιες περιπτώσεις αγγλικής φράσης «stay strong» που σημαίνει «δείξε δύναμη», «περαστικά» δηλαδή ότι είναι «παραπληροφόρηση» και «ασέβεια». OMG και τρία Lol που λέει και η νέα γενιά αφού τον ατζέντη είχε φροντίσει να διαψεύσει πέντε λεπτά πριν ο ίδιος ο παίκτης υιοθετώντας τα ρεπορτάζ για πρόβλημα στην καρδιά του.

Ώρα 17.37: Δυόμιση ώρες αργότερα ο Ανγκόλα αναγκάζεται (;) να προβεί σε δήλωση μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter αυτή τη φορά υποστηρίζοντας πως δεν έχει καρδιολογικό πρόβλημα (για να… επιβεβαιώσει τον ατζέντη του) και πως έχει μία φλεγμονή κατάλοιπο του κορωνοϊού. Ολοκλήρωσε, δε, το μήνυμά του ζητώντας σεβασμό στην ιδιωτικότητά του αναφορικά στο πρόβλημα της υγείας του.


Stay strong λοιπόν Μπράιαν και ας γίνομαι… ασεβής

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0