Buzzer Beater

Τα Πρωτοχρονιάτικα εξώφυλλα αστέρων της δεκαετίας του ‘90

Τα Πρωτοχρονιάτικα εξώφυλλα αστέρων της δεκαετίας του ‘90

Νέα χρονιά, νέες ευχές και ελπίδες αλλά για να πάρουμε φόρα και να… αντέξουμε τι θα λέγατε να γυρίσουμε περίπου 30 χρόνια πίσω όταν στο ελληνικό μπάσκετ μεσουρανούσαν σούπερ-σταρ με αίγλη από το ΝΒΑ (και όχι μόνο…).

Γράφει ο Γιάννης Ψαράκης

Ξεφυλλίζοντας λοιπόν το τεράστιο αρχείο με τα 700+ τεύχη του θρυλικού περιοδικού «Τρίποντο» που συνόδευσε τουλάχιστον δύο γενιές μπασκετικών φιλάθλων από το 1988 μέχρι το 2003 έπεσα πάνω σε κάποια εξώφυλλα εκεί κοντά στα μέσα των ‘90ς. Και δει εορταστικά, Πρωτοχρονιάτικα εξώφυλλα όλο λάμψη και όχι μόνο λόγω των ημερών.

Ήταν η εποχή που στα μέρη μας έρχονταν και έπαιζαν σούπερ σταρ όπως ο Ντομινίκ Ουίλκινς, ο Ρόι Τάρπλεϊ, ο Ζέιβιερ ΜακΝτάνιελ και δεκάδες άλλοι, οι εποχή όμως που οι σταρ ήξεραν πως να αντιμετωπίζουν τα ΜΜΕ και δεν είχαν τουπέ χιλίων Καρδιναλίων όπως οι “δήθεν” του σήμερα.

1995.jpg

Ήταν η εποχή που έπαιρνες τηλέφωνο κοτζάμ Έντι Τζόνσον και εκείνος μετά χαράς πόζαρε αγκαλιά με τη σύζυγό του μπροστά από το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην ειδική φωτογράφιση. Που ο Δαλματός γίγαντας Στόϊκο Βράνκονιτς φορούσε το κοστούμι με το παπιγιόν του, ένα ποτήρι σαμπάνια στο αριστερό και ένα πούρο στο δεξί και με στυλ… Τζέιμς Μποντ μας χάριζε ένα από τα πιο glamourεξώφυλλα στην ιστορία.

1994_1.jpg

Που ο μετέπειτα βετεράνος του ΝΒΑ PJ Μπράουν δεν δίσταζε να φορέσει τη στολή του Αϊ-Βασίλη και να ποζάρει στον φακό του φωτογράφου του περιοδικού.

Τρία συνεχόμενα Πρωτοχρονιάτικα εξώφυλλα, 1993, 1994, 1995 σε μία περίοδο από τα καλύτερά μας μπασκετικά χρόνια που δεν θα ξεχαστεί.

1993.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0