Buzzer Beater

«Δεν φταίω εγώ που μεγαλώνω, χτυπάει πισώπλατα ο χρόνος»

«Δεν φταίω εγώ που μεγαλώνω, χτυπάει πισώπλατα ο χρόνος»

Ένδειξη ότι μεγάλωσες Νο23. Όταν διαβάζοντας τα ονόματα 23 νεαρών παικτών που αγωνίζονται στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 συνειδητοποιείς ότι είχες καλύψει δημοσιογραφικά αγώνες των… πατεράδων τους.

Γράφει ο Γιάννης Ψαράκης

Κοιτάζεις τα ρόστερ του πρωταθλήματος της σεζόν 1995-96. Ένα τέταρτο του αιώνα πριν δηλαδή και διαβάζεις. Αντώνης Σταμάτης στους Αμπελόκηπους. Δημήτρης Αβδάλδας στον Σπόρτινγκ. Κρις Χουγκάζ στη Λάρισα μαζί με τον Χρήστο Κωνσταντινίδη. Ανδρέας Μολφέτας στον Απόλλωνα Πάτρας. Βαγγέλης Αγγέλου, Θόδωρος Αστεριάδης και Κώστας Μωραϊτης στον Ηρακλή. Αργύρης Παπαπέτρου στο Ηράκλειο. Σωτήρης Νικολαϊδης στον ΠΑΟΚ. Τζανής Σταυρακόπουλος στον Παναθηναϊκό και Αργύρης Καμπούρης στο Περιστέρι. Και μετά διαβάζεις τα ρόστερ των φετινών ομάδων και πας αμέσως για την 3η δόση εμβολίου τραγουδώντας τους στίχους του «Δεν φταίω εγώ που μεγαλώνω», με τη φωνή του Παντελή Θαλασσινού...

Την περασμένη Κυριακή λοιπόν η λίστα των υιών παικτών που μεσουράνησαν στη δεκαετία του ‘90 στο μπάσκετ της χώρας μεγάλωσε. Και έφτασε στους 21 με τον Σωτήρη Σταυρακόπουλο. Ναι, είναι γιος του σούπερ-σκόρερ των Αμπελοκήπων τη δεκαετία του ‘90, παίκτη που βοήθησε στην εκτόξευση της θρυλικής ομάδας της περιοχής που κατάπιε τις κατηγορίες και έπαιξε μέχρι και στην Α1. Ο δε Τζανής κεφαλαιοποίησε την ικανότητά του στο σκοράρισμα παίρνοντας μεταγραφή στον Παναθηναϊκό του οποίου ήταν μέλος τη χρονιά του πρώτου ευρωπαϊκού στο Παρίσι.

σταυρακοπουλος.jpg

Ειρήσθω εν παρόδω το προηγούμενο 10ήμερο είχε μπόλικο Σταυρακόπουλο στον ελληνικό αθλητισμό αφού εκτός από την παρθενική εμφάνιση του 17χρονου Σωτήρη στην Α1 στο ματς του Περιστερίου με τον Ιωνικό, ο θείος του, αδερφός του Τζανή, Βαγγέλης ανέλαβε αρχές Δεκέμβρη προπονητής στην ποδοσφαιρική ομάδα του Πανιώνιου!

Έφτασαν λοιπόν στους 21 και λίαν συντόμως ίσως γίνουν 22 ή ακόμη και 23 οι παίκτες που αγωνίζονται στη φετινή Α1 και οι πατεράδες τους έχουν παρελθόν στο ελληνικό μπάσκετ. Ο 22ος που περιμένουμε είναι το μέλος της εφηβικής ομάδας του ΠΑΟΚ που προπονείται με τους «μεγάλους» και κάποια στιγμή θα πάρει και αυτός την ευκαιρία του Θόδωρος Κωνσταντινίδης, γιος του Χρήστου, γνωστού «τρίποντου» της δεκαετίας του ΄90 κυρίως με τον Φίλιππο Θεσσαλονίκης αλλά και τον ΠΑΟΚ. Όσο για τον 23ο είναι ο γιος του πρώην αρχηγού του Ολυμπιακού Γιώργου Σιγάλα, Αντώνης (γεννηθείς το 2003) που έχει δηλωθεί στο ρόστερ του αιώνιου αντίπαλου Παναθηναϊκού! Αυτό και αν θα είναι ιδιαίτερο στόρι...

Στην Α1 είχαν παίξει λοιπόν εκτός από τους προαναφερθέντες (ως συνέχεια σχετικού αφιερώματος που είχαμε κάνει στο ΒΝ Sports τον Αύγουστο)…

- Ανδρέας Παπαντωνίου (Παναθηναϊκός, Ηλυσιακός, Έσπερος) πατέρας του Νώντα της Λάρισας και παλαιότερα σε Μαρούσι, Περιστέρι, Ηλυσιακός, Κολοσσός, Προμηθέας, Πανιώνιος, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ.

- Αργύρης Παπαπέτρου (Πιερικός, Παναθηναϊκός) πατέρας φυσικά του αρχηγού του Παναθηναϊκού (και πρώην παίκτη του Ολυμπιακού) Ιωάννη.

- Ο αείμνηστος Μπόμπαν Γιάνκοβιτς (Πανιώνιος) πατέρας του Βλαδίμηρου του ΠΑΟΚ και παλαιότερα Πανιώνιου, Παναθηναϊκού, Άρη, Χολαργού και ΑΕΚ.

- Σωτήρης Νικολαΐδης (ΠΑΟΚ, Μαρούσι, Ηρακλής, ΑΕΚ, Ρέθυμνο) πατέρας του Αλέξανδρου (Λαύριο) και πριν του Ολυμπιακού.

- Κώστας Μωραΐτης (Παπάγου, Ολυμπιακός) πατέρας του Δημήτρη του Περιστερίου και πριν της ΑΕΚ.

- Βαγγέλης Πουλιανίτης πατέρας του Στέλιου του Άρη και πριν του Κολοσσού Ρόδου

- Θανάσης Μπιλλής (Δάφνη) πατέρας του Σωτήρη του Κολοσσού Ρόδου και πριν του Πανιώνιου

- Γιώργος Χατζηδάκη (Πειραϊκός) πατέρας του Μανώλη Χατζηδάκη του Κολοσσού Ρόδου

- Αργύρης Καμπούρης (Ολυμπιακός, Περιστέρι) πατέρας του Νίκου του Κολοσσού Ρόδου και πριν του Ολυμπιακού Β

- Κρις Χουγκάζ (Πανιώνιος, Παπάγου, Λάρισα, Νήαρ Ηστ) πατέρας του Νίκου (Ιωνικός Νικαίας) και από τη νέα σεζόν του Παναθηναϊκού.

- Στέλιος Γκιουζέλης (Ηρακλής) πατέρας του Γιώργου που παίζει στον Ιωνικό Νίκαιας και πέρυσι στον Ηρακλή

- Άγγελος Κατσίβελης (Πανελλήνιος) πατέρας του Δημήτρη του Περιστερίου και πριν σε Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Προμηθέα Πάτρας

- Ανδρέας Μολφέτας (Απόλλων Πάτρας) πατέρας του Γιάννη που συνεχίζει την παράδοση στην ίδια ομάδα.

- Θεόδωρος Αστεριάδης (ΠΑΟΚ) πατέρας του Αστέριου που έκανε πριν λίγες μέρες ντεμπούτο στη Λάρισα και έγραψε ιστορία ως ο πρώτος παίκτης τρίτης γενιάς στο πρωτάθλημα!

- Αντώνης Σταμάτης (Ολυμπιακός, Πανελλήνιος, Περιστέρι) πατέρας του Δημήτρη που παίζει στον Ηρακλή και πριν σε Άρη, Ήφαιστο Λήμνου, Κηφισιά, Πανιώνιο.

- Δημήτρης Αβδάλας (Άρης, Σπόρτινγκ) πατέρας του Ιωσήφ που παίζει στον Παναθηναϊκό και την περασμένη Παρασκευή έγραψε ιστορία στην Ευρωλίγκα!

Μέσα στη σεζόν έπαιξε στον Ηρακλή ο Έλστον Τέρνερ Τζούνιορ (πέρασε και από Ήφαιστο Λήμνου και ΠΑΟΚ), γιος του Έλστον Τέρνερ που έπαιξε στον Απόλλωνα Πατρών ενώ τη λίστα συμπληρώνουν οι πατεράδες του Ιωσήφ Κολοβέρου (Ιωνικός Νίκαιας και πριν Ολυμπιακός) Κώστας και του Νίκου Ρογκαβόπουλου (Προμηθέας Πάτρας και πριν ΑΕΚ) επίσης Νίκος που είχαν παίξει σε Β’Εθνική και Α2 στη δεκαετία του ‘80.


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0