Buzzer Beater

Η βαριά πράσινη φανέλα και το ασήκωτο βάρος του φαβορί για τον Ολυμπιακό

Η βαριά πράσινη φανέλα και το ασήκωτο βάρος του φαβορί για τον Ολυμπιακό

Ξαφνικά το ρολόι πήγε επτά χρόνια πίσω. Όταν παραμονές του αλήστου μνήμης αγώνα Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ όπου ο Ολυμπιακός πήγαινε με την ταμπέλα του απόλυτου φαβορί κόντρα στον γεμάτο προβλήματα τότε Παναθηναϊκό έχανε ένα «δικό του» ματς με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η περιβόητη βραδιά του «πάρκινγκ».

Γράφει ο Γιάννης Ψαράκης

Το βράδυ της Δευτέρας (22/11) δεν στήθηκαν λαϊκά δικαστήρια ούτε έγινε «ντου» εναντίον των ηττημένων και αυτό αν μη τι άλλο είναι πρόοδος. Από την άλλη τα λόγια του Μπαρτζώκα που και τότε και τη Δευτέρα ήταν προπονητής του χαμένου Ολυμπιακού πως «ακόμη είναι Νοέμβριος» δεν φαίνεται να αρκούν για να απαλύνουν τον πόνο στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο. Που μετά και την αλλαγή στην ηγεσία της ΕΟΚ περίμενε «εδώ και τώρα» αλλαγή και στην ομάδα που θα κυριαρχήσει στο εγχώριο πρωτάθλημα. Και το αποτέλεσμα του πρώτου ντέρμπι της σεζόν προσγείωσε ουκ ολίγους στην πραγματικότητα.

Ποια είναι αυτή η πραγματικότητα; Πως ο Παναθηναϊκός ακόμη και στα χειρότερά του, αυτά που έδειξε στα παρκέ της «Χάλα Πιονίρ» στο Βελιγράδι και της «Ζαλγκίριο Αρένα» στο Κάουνας, παραμένει μία ομάδα με τεράστια δυναμική, βαριά φανέλα και όπως ορθώς επισήμανε στις δηλώσεις του ο Δημήτρης Πρίφτης, «DNA μεγάλης ομάδας».

Ένα DNA που μετέτρεψε τον Νέντοβιτς από «αόρατο» στα περισσότερα φετινά ματς σε «Superman» να βάζει τρίποντα λες και πετούσε βότσαλα στην θάλασσα της Πειραϊκής. Που εκτόξευσε την αυτοπεποίθηση και των υπόλοιπων στα ύψη για να μπουν δύο τρίποντα που… δεν μπαίνουν από Σαντ Ρος και Κασελάκη. Ναι, ο Παναθηναϊκός έβαλε αυτά που δεν… μπαίνουν. Τις πήρε όμως τις προσπάθειες, είχε το σθένος να επιστρέψει από το -14 του 45-59 και από το -12 του 55-67 στο 34ο λεπτό και να μεταφέρει όλο το -ασήκωτο- βάρος στις πλάτες του ανήμπορου να διαχειριστεί αυτή την ιδιαίτερη κατάσταση Ολυμπιακού.

Την ίδια «ιδιαίτερη κατάσταση» με το 2014. Αυτή του φαβορί, της καλύτερης και πιο γεμάτης ομάδας (που όντως είναι στα χαρτιά) και της έδρας. Μίας έδρας που επί ημερών Μπαρτζώκα στον πάγκο του δεν έχει μπορέσει να εκμεταλλευτεί και να μετουσιώσει σε τίτλους στο παρελθόν. Οι αριθμοί άλλωστε τα λένε όλα.

9 αγώνες στο ΣΕΦ 5-4 νίκες

11 αγώνες στο ΟΑΚΑ 8-3 νίκες

1 αγώνας σε ουδέτερο 1-0 νίκη

21 αγώνες για Α1, Κύπελλο και Ευρωλίγκα, 14-7 νίκες

Όλα τα ρεκόρ υπέρ του Παναθηναϊκού εναντίον του Ολυμπιακού του Μπαρτζώκα.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν για να γίνει... Παναθηναϊκός στα μεταξύ τους ματς θα πρέπει να προσεγγίσει τους αγώνες με διαφορετική ψυχολογία. Ο δε Παναθηναϊκός αν θέλει να σώσει τη σεζόν στην Ευρωλίγκα και να μη γίνει σάκος του μποξ όπως δείχνει έως τώρα θα πρέπει να κεφαλαιοποιήσει τη νίκη του στο ΣΕΦ με κάποια ροζ φύλλα αγώνα στη διοργάνωση και να μην… κατρακυλήσει πάλι στη μιζέρια που στο τέλος της χρονιάς θα του έχει αφήσει ένα στίγμα που δεν ταιριάζει στο DNA του.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0