Buzzer Beater

Παναθηναϊκός: Πράσινος σάκος του μποξ μακριά από την Ελλάδα

Παναθηναϊκός: Πράσινος σάκος του μποξ μακριά από την Ελλάδα

Πλέον δεν έχουμε να κάνουμε με ένα τυχαίο γεγονός αλλά με μία θλιβερή πραγματικότητα. Ο Παναθηναϊκός μακριά από την Ελλάδα στους αγώνες της Ευρωλίγκα έχει μετατραπεί από τρόμος για τους αντιπάλους του μέχρι τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, σε εφιάλτη για την ίδια του την ιστορία.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Γιάννης Ψαράκης

Τα δεδομένα, δηλαδή τα αποτελέσματα μιλάνε από μόνα τους και λένε την πικρή αλήθεια. Ο Παναθηναϊκός που μέχρι το 2011 μάζευε ευρωπαϊκούς τίτλους και διακρίσεις, που περνούσε «αέρα» από τις περισσότερες ευρωπαϊκές έδρες πλέον έχει εξελιχθεί σε σάκος του μποξ για κάθε μα κάθε αντίπαλο.

Ειδικά την τελευταία διετία (ημερολογιακά) οι αριθμοί είναι αδυσώπητοι αφού…

- Ο Παναθηναϊκός με την ήττα στο Βελιγράδι μετράει πλέον 13 (!) συνεχόμενες ήττες εκτός Ελλάδας στην Ευρωλίγκα μέσα στο 2021. Αυτές οι ήττες μάλιστα είναι με μία μέση διαφορά 15 πόντων ανά αγώνα και μέσα σε αυτές τις 13 έχει υποστεί την πιο βαριά και την 4η πιο βαριά ήττα του στην ιστορία της διοργάνωσης. -33 (48-81) από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι και -29 (83-112) από τη Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη. Μοναδική εκτός ΟΑΚΑ νίκη αυτή επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ με 88-77 τον Φλεβάρη του 2021.

- Οι πράσινοι συνολικά μετράνε 15 συνεχόμενες ήττες μακριά από την Ελλάδα στη διοργάνωση με μέση διαφορά 13,7 πόντων ανά αγώνα. Τελευταία τους νίκη έχοντας περάσει τα σύνολα στις 3 Δεκεμβρίου 2020 επί της Αρμάνι στο Μιλάνο με 80-77. Έκτοτε πέασαν 11 μήνες...

- Μεγαλώνοντας περισσότερο το χρονικό διάστημα καταγραφής αποτελεσμάτων ο Παναθηναϊκός μετράει 19 ήττες στους τελευταίους 20, 23 ήττες στους τελευταίους 25 και συνολικά 26 ήττες στους τελευταίους 31 αγώνες του μακριά από την Ελλάδα για την Ευρωλίγκα τα δύο τελευταία (ημερολογιακά) χρόνια, δηλαδή από τις αρχές Νοεμβρίου 2019 μέχρι σήμερα.

- Υπάρχει, δε, και ένα φοβερό στατιστικό που αφορά σε αυτές τις μόλις 5 νίκες εκτός Ελλάδας σε σύνολο 30 αγώνων. Τη μία, αυτή επί της ΤΣΣΚΑ στη Ρωσία μετά από παράταση, την πέτυχε με προπονητή τον Ρικ Πιτίνο. Όσο για τις άλλες τέσσερις; Με προπονητή τον Γιώργο Βόβορα! Δύο ως υπηρεσιακός μετά τον Αργύρη Πεδουλάκη και πριν τον Ρικ Πιτίνο επί Ζαλγκίρις και Μπάγερν τη σεζόν 2019-20 και δύο (Χίμκι, Μιλάνο) τη σεζόν 2020-21!

- Ιδού και τα εκτός Ελλάδας ρεκόρ ανά προπονητή την τελευταία διετία (ημερολογιακά)

Αργύρης Πεδουλάκης: 0-1

Γιώργος Βόβορας: 4-6

Ρικ Πιτίνο: 1-6

Όντεντ Κάτας: 0-7

Δημήτρης Πρίφτης: 0-5

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0