Το πρώτο βήμα για την κατανόηση ενός προβλήματος είναι αρχικά η συνειδητοποίηση της ύπαρξης του προβλήματος. Και η συνειδητοποίηση ήρθε με τον πιο σκληρό τρόπο στα δύο ματς με Σκωτία και Δανία. Μια Εθνική γεμάτη ταλέντο αλλά λίγη μπροστά στο μεγάλο διακύβευμα που ήταν η πρόκριση.
Η Εθνική απέτυχε και απέτυχε με θόρυβο. Στον πιο εύκολο όμιλο που θα μπορούσε να της κάτσει, με την χειρότερη ομάδα από το 1ο γκρουπ δυναμικότητας, την Δανία μια καλή και ποιοτική ομάδα αλλά όχι ανίκητη τύπου Ισπανία και Γαλλία, με την Σκωτία μια ομάδα κατώτερης δυναμικότητας την οποία μάλιστα την είχαμε φιλοδωρήσει με τρία γκολ μέσα στην Γλασκώβη. Σε έναν όμιλο μ τέσσερις ομάδες από τις οποίες προκρίνονται οι δύο, η Ελλάδα κατάφερε γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να τερματίσει τρίτη και καταϊδρωμένη.
Τρεις σερί ήττες με τριάρες και κοινή συνισταμένη τα λάθη. Είτε ατομικά είτε ομαδικά. Πολλοί έκαναν λόγο για απειρία λόγω του μικρού μέσου όρου της Εθνικής. Όχι κύριοι, δεν υπάρχει καμία απειρία σε αυτό το επίπεδο. Είναι θέμα ικανότητας. Ποιος από τους διεθνείς είναι άπειρος, όλοι αυτοί με παραστάσεις στα μεγαλύτερα γήπεδα της Ευρώπης και στις σπουδαιότερες διοργανώσεις όπως είναι το Τσάμπιονς Λιγκ και τα τοπ πρωταθλήματα;
Δυστυχώς αυτή η Εθνική δεν κατάφερε να ανταποκριθεί και να δικαιώσει το ταλέντο που υπάρχει. Η αποτυχία είναι παταγώδης, και η όποια εικόνα δεν συμβαδίζει με την πραγματικότητα. Και η πραγματικοτητα έγραψε εννιά γκολ σε τρία ματς με Δανία και Σκωτία.
Η Εθνική δεν άξιζε να πάει στο Μουντιάλ και δεν πήγε. Και όσο πασπάτεμα και να γίνει αυτό δεν αλλάζει. Καλό το ταλέντο αλλά ακόμα καλύτερα η ομάδα, και η Ελλάδα απέχει πολύ από το να γίνει. Και μην γίνει ξανά μότο μην κάνετε κριτική γιατί παλιότερα χάναμε από τα Νησιά Φερόε.
Αν το μέτρο σύγκρισης θα είναι πάντα η Εθνική του Ρανιέρι και των μάνατζερ τότε όχι απλά δεν αποτύχαμε αλλά πήραμε και το Μουντιάλ. Οποιος θέλει να λιβανίζει μπορεί να το κάνει εύκολα και να γλύψει. Η αλήθεια όμως είναι άλλη. Αν θέλει αυτή η γενιά της Εθνικής να μην μείνει μόνο στο ταλέντο, τότε θα πρέπει να αρχίσει να παίρνει και καμιά πρόκριση.






