Box to Box

Η ΑΕΚ το γύρισε, σήμερα «είναι απλώς Δευτέρα», αλλά θα είναι και στην επόμενη;

Η ΑΕΚ το γύρισε, σήμερα «είναι απλώς Δευτέρα», αλλά θα είναι και στην επόμενη;

Το ανταγωνιστικό πρωτάθλημα δεν είναι μόνο ευτυχία, αλλά και υποχρέωση. Και οι τόσο λεπτές ισορροπίες του, δεν γίνεται να διαμορφώνονται κατά προσέγγιση.

Γράφει ο Φάνης Τσοκανάς

Η μπάλα πέρασε ή δεν πέρασε τη γραμμή; Αν ήταν στο ίδιο ύψος, έστω και για ένα χιλιοστό, την ώρα που απομάκρυνε την μπάλα ο Γιώργος Αθανασιάδης, τότε δεν υπάρχει γκολ. Αν δεν ήταν στο ίδιο ύψος, έστω και για ένα χιλιοστό, τότε σωστά μέτρησε. Υπάρχει κάποιος που μπορεί να το απαντήσει, όμως, με σιγουριά;

Όχι. Όλοι κατά προσέγγιση, όπως και ο VAR.

Στα πλάνα που δόθηκαν, άλλες φορές η μπάλα φαίνεται πιο μέσα, άλλες πιο έξω. Απάντηση, μόνο το Goal Line Technology θα μπορούσε να δώσει, χωρίς «ναι μεν, αλλά».

«Εδώ δεν το έχει η La Liga και συνέβη κάτι ανάλογο στο Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα, θα το έχουμε στην Ελλάδα;». Λογικό το επιχείρημα, βάσει εσόδων και αναγνωρισιμότητας, αλλά με τέτοιες συζητήσεις, δεν θα δώσουμε λύση στο δικό μας πρόβλημα.

Φανταστείτε αυτό το γκολ να έμπαινε στο 88' και όχι στο 38', να έκρινε το ματς και εν τέλει, να κόστιζε στην ΑΕΚ τρεις βαθμούς στην πορεία για τον τίτλο. Και απλώς έτυχε στην ΑΕΚ. Θα μπορούσε να συμβεί και στον Παναθηναϊκό, και στον Ολυμπιακό, και στον ΠΑΟΚ.

Στο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, τέτοιου επιπέδου, δεν χωράνε κρίσεις κατά προσέγγιση. Από λήψεις που ο καθένας μπορεί να κρατήσει όποια θέλει και να πει «Goal» ή «No Goal». Αυτομάτως, υποβαθμίζεις το ίδιο σου το πρωτάθλημα.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Κανείς δεν τα βάζει με τον διαιτητή ή τον VAR. Όφειλαν να πάρουν μία απόφαση. Όπως δεν μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα πως δεν υπάρχει γκολ, έτσι δεν μπορεί να είναι 100% σίγουρος πως υπάρχει. Αυτοί, όμως, είχαν το «μαχαίρι».

Όποιο κι αν είναι το κόστος του, λοιπόν, ας γίνει πράξη άμεσα ό,τι αιτήθηκε η ΕΠΟ στις 4 Μαρτίου του τρέχοντος έτους. Δηλαδή «την ανανέωση της σύμβασης για το VAR που εκπνέει τον προσεχή Σεπτέμβριο, καθώς και την αναβάθμιση του συστήματος με την προσθήκη του ημι-αυτόματου οφσάιντ και της τεχνολογίας goal line».

Έως τότε, ο Θεός να βάλει το χέρι του, να μην έχουμε παρόμοιες φάσεις προς εξέταση, στα επερχόμενα μεγάλα ντέρμπι, όπου θα κριθούν τα πάντα.

Γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση, η ΑΕΚ βρήκε την άκρη της, γύρισε το ματς και σήμερα «είναι απλώς Δευτέρα», όπως λέει ο λαός. Στην επόμενη, όμως, θα είναι;

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0