Box to Box

Και οι τέσσερις θα διεκδικήσουν έως το τέλος ένα πρωτάθλημα, που οι πρόεδροι κάνουν σκληρή προσπάθεια κάθε χρόνο να απαξιώσουν!

Και οι τέσσερις θα διεκδικήσουν έως το τέλος ένα πρωτάθλημα, που οι πρόεδροι κάνουν σκληρή προσπάθεια κάθε χρόνο να απαξιώσουν!
Το πρωτάθλημα της Super League, με την τελευταία αγωνιστική, κλείνει την κανονική διάρκεια και μετά περνάμε στα play off, που η αλήθεια είναι πως δεν έμοιαζε πιθανό να είναι το ίδιο ανταγωνιστικά, όπως ακριβώς πριν ένα χρόνο! Και όμως έγινε! Οφείλω εδώ να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες και στους προπονητές, αφού η ίδια η Λίγκα και οι  πρόεδροι έχουν κάνει τρομερή προσπάθεια, πέρσι και φέτος, να απαξιώσουν το προϊόν τους! Είναι απίστευτα οξύμωρο και πολύ… ελληνικό φαινόμενο!

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Θα ξαναπώ πως σπάνια παρακολουθώ τα τελευταία 10 χρόνια παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά φυσικά καταλαβαίνω και βλέπω και το τι γίνεται και επίσης χαίρομαι που δικαιώθηκα, όταν έλεγα και έγραφα τη γνώμη μου, πως στα play off έπρεπε να κρίνεται και ο τίτλος, κάτι που μέχρι το 2019 δεν ίσχυε. Η διαδικασία των play off, που ξεκίνησε το 2007 – 08, στην αρχή έμοιαζε καταδικασμένη, ωστόσο στο δρόμο μπόρεσαν και βρήκαν μία ισορροπία και οι ομάδες και η ίδια η Λίγκα. Με την διόρθωση της ανορθογραφίας, με την ανάδειξη πια και του πρωταθλητή μέσω των play off, βελτιώθηκε όλο το προϊόν και παρότι στην αρχή δεν είχε νόημα, αφού ο Ολυμπιακός και το 2020 και το 2021 πήρε πολύ άνετα τον τίτλο, ήδη από το 2022 φαινόταν μια καλυτέρευση των υπολοίπων διεκδικητών. Πλέον πιστεύω πως ήρθε η ώρα να μην είναι το πρωτάθλημα με 14 ομάδες, αλλά να γίνει τουλάχιστον με 16. Και θα έβαζα και μία άλλη παράμετρο, ακόμα πιο δύσκολη, να είναι με 18! Σε εκείνη την περίπτωση οι αγωνιστικές γίνονται 34, δηλαδή έξι περισσότερες από τώρα, ωστόσο θα μπορούσε η κανονική διάρκεια να έχει κάποιες εμβόλιμες αγωνιστικές, ώστε στο τέλος πάλι να γίνει η διαδικασία των play off έτσι όπως γίνεται τώρα.

Αντιλαμβάνομαι πως υπάρχουν συν και πλην, αφού αμέσως κάποιες ομάδες θα μείνουν πάλι στο τέλος εκτός των play off ή play out και θα είναι περισσότερες από τώρα! Σύμφωνοι, οπότε ίσως η λύση σε μία πρώτη φάση είναι να πάμε σε πρωτάθλημα 16 ομάδων με 30 αγωνιστικές. Θα μπορούσε έτσι να έχει και μεγαλύτερη αξία το ίδιο το προϊόν για τα δύο συνδρομητικά κανάλια, που αυτά στηρίζουν κακά τα ψέματα, κατά πολύ μεγάλο ποσοστό, τον προϋπολογισμό των ομάδων!

Το πρόβλημα που θα προκύψει, με τις παραπάνω αγωνιστικές πάντως μπορεί να αντιμετωπιστεί με το πρωτάθλημα να ξεκινάει λίγο νωρίτερα μέσα στον Αύγουστο και έτσι θα μπορούν να βοηθηθούν και οι ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, πρέπει κάπως να απασχολήσει πρώτα απ’ όλα την ίδια την Λίγκα το πώς θα βελτιώσω το προϊόν, το οποίο από πλευράς ενδιαφέροντος και πέρσι και φέτος είναι εξαιρετικό, ωστόσο παίρνει κάτω από την βάση σε βασικά θέματα, με ένα από αυτά να είναι η γενικότερη συμπεριφορά των παραγόντων και δεύτερον, το γενικότερο πρόβλημα της διαιτησίας. Πρέπει οι ίδιοι, εάν σκεφτούμε ότι η Super League είναι ένας συνεταιρισμός, να κοιτάξουν το πώς θα βελτιωθεί το προϊόν. Και φυσικά πρέπει να είναι διατεθειμένος ο οπαδός να αντιληφθεί πως το πρωτάθλημα το παίρνει μια ομάδα και αν μπορέσουμε να βελτιωθούμε στην Ευρώπη και να κάνουμε καλύτερα αποτελέσματα, ίσως η δεύτερη θέση στα προκριματικά του Champions League να επιστρέψει!

Και μαζί περισσότερος ανταγωνισμός!

Ποιος θα πάρει το φετινό πρωτάθλημα; Εννοείται πως δεν πρόκειται να κάνω πρόβλεψη, γιατί όπως σας είπα δεν παρακολουθώ πια, όπως κάποτε τα τεκταινόμενα. Πιστεύω πάντως φέτος θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη μάχη και δεν θα μείνει κάποιος εκτός διεκδίκησης, μέχρι τουλάχιστον την προτελευταία αγωνιστική! 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0