Box to Box

Η ΑΕΚ, η Νόριτς και από τι εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό, το μέλλον του Γιαννούλη

Η ΑΕΚ, η Νόριτς και από τι εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό, το μέλλον του Γιαννούλη
Η περίπτωση του Δημήτρη Γιαννούλη, σαφώς και ενδιαφέρει την ΑΕΚ. Όσοι αναζητούν εξελίξεις και «συμφωνίες», είναι ξεκάθαρο πως στην παρούσα φάση, θα πρέπει να περιμένουν. Και ο λόγος είναι πολύ απλός.
Γράφει ο Φάνης Τσοκανάς

Η είδηση περί συμφωνίας της ΑΕΚ με τον Δημήτρη Γιαννούλη, δεν άργησε να γίνει viral, το απόγευμα της Τρίτης (27/02). Η διάψευση από την πλευρά της «Ένωσης» ήταν άμεση και βάζοντας κάτω, όλα τα δεδομένα της υπόθεσης, έχει λογική. Γιατί;

Επειδή έστω κι αν έχει το δικαίωμα να διαπραγματευθεί με όποια ομάδα θέλει, από την έλευση του 2024 κι έπειτα, βαδίζοντας στους τελευταίους έξι μήνες του συμβολαίου του, το μέλλον του, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από αυτό της Νόριτς.

Ο Δημήτρης Γιαννούλης έχει καταγράψει 30 συμμετοχές με τη φανέλα της στη φετινή Championship έως τώρα, και εντός του 2024, έχει χάσει μόλις ένα ματς. Πώς να «παραγκωνιζόταν» και να έμενε εκτός ομάδας, σε ένα τόσο κρίσιμο χρονικό σημείο;

Αυτήν τη στιγμή, βλέπει την ομάδα του να βρίσκεται στο -3 από τη Χαλ και την 6η θέση, που οδηγεί στα Play Offs ανόδου στην Premier League. Στόχος που αν επιτευχθεί αλλάζει τα δεδομένα. Αγωνιστικά και οικονομικά.

Αλλιώς θα ανανέωνε, για παράδειγμα, με τη Νόριτς στην Championship, αλλιώς με τη Νόριτς στην Premier League. Άλλα κίνητρα για να φύγει από την Αγγλία θα είχε με τη Νόριτς στην Championship και άλλα με τη Νόριτς στην Premier League. Τόσο απλά.

Είναι χαρακτηριστικό, ως προς το οικονομικό σκέλος, πως το συμβόλαιό του, διαφοροποιήθηκε από τον υποβιβασμό της Νόριτς το 2022. Από τα 2.500.000 ευρώ της πρώτης του σεζόν στην Αγγλία, μειώθηκε στα 1.95 με τον υποβιβασμό, όπου και παραμένει μέχρι σήμερα, βάσει του Salarysport.com. Προφανώς, η μείωση αποδοχών μετά από υποβιβασμό, υπήρχε ως ρήτρα, στο συμβόλαιό του. Η επιστροφή στην Premier League, όμως, σαφώς και θα άλλαζε τα δεδομένα.

Από την πλευρά της ΑΕΚ, δεν είναι κρυφό, πως ο Γιαννούλης αποτελεί ίσως τον Νο.1 στόχο για το αριστερό άκρο της άμυνας. Είναι Έλληνας διεθνής, σε καλή ηλικία, γνώστης του ελληνικού πρωταθλήματος και με σημαντικές παραστάσεις από το εξωτερικό.

Και αγωνιστικά, έχει όλο το «πακέτο» για τον τρόπο παιχνιδιού της, επί ημερών του Ματίας Αλμέιδα, με τα συχνά ανεβάσματά του και τη γενικότερα συμμετοχή του, στο επιθετικό κομμάτι.

Ίσως και ο ίδιος να βλέπει με θετικό μάτι την προοπτική της ΑΕΚ και θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα. Ίσως και οικονομικά, να είναι εύκολο να βρουν τη «χρυσή τομή». Πάντως, όσοι αναζητούν εξελίξεις, είναι ξεκάθαρο πως στην παρούσα φάση, θα πρέπει να περιμένουν έως ότου ξεκαθαρίσει, η είσοδος -ή όχι- της Νόριτς στα Play Offs.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0