Box to Box

Γιούργκεν, σκέψου το ξανά, πριν το μετανιώσεις όπως κάποτε ο Σάνκλι, αλλά είναι αργά!

Γιούργκεν, σκέψου το ξανά, πριν το μετανιώσεις όπως κάποτε ο Σάνκλι, αλλά είναι αργά!

Αν αυτή ήταν η αρχή του τέλους, τότε μέχρι το τελευταίο αντίο για τον Κλοπ καθώς θα οδηγεί τη Λίβερπουλ στην επιδίωξή της για όσα πιο πολλά από τα τέσσερα τρόπαια ξεκίνησε να διεκδικεί, καταλαβαίνει κανείς πόσο συναισθηματικά φορτισμένο θα είναι το φινάλε! Και ναι, δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύουμε ότι η πρόθεση του Κλοπ έχει αλλάξει, αλλά υπάρχει περίπτωση να μην πέρασε καν από το μυαλό του, βλέποντας αυτή τη φωτογραφία με τα πιτσιρίκια να πανηγυρίζουν με το τρόπαιο, μήπως φεύγει τη στιγμή που η νέα ομάδα που δημιουργεί είναι έτοιμη να απογειωθεί;

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Maverick

Ήταν ξεκάθαρο την Κυριακή (25/02), πως συγκινήθηκε από την ωριμότητα και τη ψυχή που  έβγαλαν στην πιο απαιτητική σκηνή που υπάρχει στο αγγλικό ποδόσφαιρο: στο Γουέμπλεϊ! Η εμφάνιση των παιδιών της ακαδημίας με τον 19χρονο Τζειμς Μακόνελ, τον 18χρονο Τζέιντεν Ντανς, τον 19χρονο Μπόμπι Κλαρκ, τον 21χρονο Τζάρελ Κουάνσα και τον 20χρονο Κόνορ Μπράντλεϊ, που όλοι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στον θρίαμβο επί της Τσέλσι, αποτελούν ένα παράσημο για τη δουλειά που γίνεται στο Κέρκμπι και μην ξεχνάει κανείς πως υπάρχουν ο Έλιοτ που στα 20 του χρόνια έφτασε τις 102 συμμετοχές, ένας… μπαρουτοκαπνισμένος πιτσιρικάς πια, αλλά και ο Κέλεχερ και ο Τζόουνς που έλειπε την Κυριακή. Και από κάτω βγαίνει ο Λιούις Κούμας που όλοι λένε πως είναι ένας φορ που θυμίζει πολύ τον Μάικλ Όουεν στα ξεκινήματά του.

Ο Κλοπ μετά το τελευταίο σφύριγμα στο Γουέμπλεϊ έπλεξε το εγκώμιο του Κλαρκ και του Μακόνελ, ενώ τα λόγια του για τον Ντανς ήταν τόσο όμορφα: «Ο Ντάνσι, τον αγαπώ, από την πρώτη του προπόνηση».

Ναι, μοιάζει σαν να μην έχει αλλάξει κάτι και ο χρόνος μετράει αντίστροφα μέχρι να φύγει ο Κλοπ. Η διαχείριση του μοντέρνου ποδοσφαίρου είναι μια τιμωρητική για τον οργανισμό, απαιτητική και υψηλής πίεσης δουλειά, που επιβαρύνει όλους όσους το κάνουν. Ο Κλοπ γνωρίζει τον εαυτό του. Γνωρίζει την οικογένειά του. Ξέρει τι είναι καλύτερο για αυτόν και για εκείνους. Σύμφωνοι!

Είναι βέβαιο όμως ταυτόχρονα, πως κάποιοι του έχουν πει να σκεφτεί πως ο Μπιλ Σάνκλι μετάνιωσε ένα χρόνο μετά την αποχώρησή του το 1974 και πήγαινε διαρκώς στις προπονήσεις! Η πρόσφατη αναφορά του Τζέιμι Κάραγκερ στον Σάνκλι, πως πολύ γρήγορα είχε μετανιώσει για την απόφασή του να παραιτηθεί και στοίχειωσε το παλιό προπονητικό γήπεδο της Λίβερπουλ στο Melwood, μέχρι που ο σύλλογος έπρεπε αναγκαστικά να του ζητήσει να μείνει μακριά επειδή επηρέαζε την ικανότητα του Πέισλι να σφραγίσει την εξουσία του στην ομάδα, είναι μια θλιβερή ιστορία! Γιατί η ομάδα που άφησε πίσω ο Σάνκλι το 1974 ήταν έτοιμη να απογειωθεί και ο Πέισλι πιστώθηκε την έκρηξη των επιτυχιών με τα τρία Κύπελλα Πρωταθλητριών, το ένα Κύπελλο UEFA, τα πρωταθλήματα, χωρίς φυσικά να μειώνει κανείς την ικανότητα του!

Μην ξεχνάτε κι αυτό που έγραψε σε άλλο κομμάτι εδώ στο Bnsports.gr, ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος, σχετικά με το πόσο γρήγορα μετάνιωσε ο Κένι Νταλγκλίς όταν αποχώρησε το 1991. Και επειδή η σχέση του Σκωτσέζου σούπερσταρ με τον Γερμανό προπονητή είναι εξαιρετική είμαι βέβαιος πως θα έρθει κάπως η κουβέντα στην μορφή του «Γιούργκεν, ξανασκέψου το».

Η πραγματικότητα είναι πως, έως ότου η Λίβερπουλ ορίσει έναν διάδοχο του Κλοπ, θα υπάρχει η ελπίδα ότι μπορεί να πειστεί να αλλάξει γνώμη. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον το έκανε μια φορά στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μην το ξεχνάμε αυτό. Και αυτό το έμαθε πρόσφατα ο Κλοπ. Ήταν το 2001 όταν είχε αποφασίσει ο Σκωτσέζος να αποχωρήσει και εκείνο το διάστημα, η γυναίκα του ήταν εκείνη που τον έπεισε να αλλάξει γνώμη και να το ανακοινώσει με το που μπήκε το 2002. Στη συνέχεια έφτιαξε μία ομάδα ίσως και καλύτερη από όλες τις προηγούμενες και κέρδισε ένα δεύτερο τρόπαιο Champions League συν έξι πρωταθλήματα ακόμα!

Μέσα του κάθε οπαδός της Λίβερπουλ θα αναρωτηθεί αν υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει γνώμη ο Γερμανός προπονητής. Θα αναρωτηθεί αν μια εμπειρία όπως η Κυριακή - μια νίκη που ο ίδιος περιέγραψε ως «εύκολα το πιο ιδιαίτερο τρόπαιο της καριέρας μου» - θα μπορούσε να έχει αναζωογονητικό αποτέλεσμα στον άνθρωπο που έχει ήδη δώσει τόσα πολλά στην ομάδα και που άλλαξε όλη τη ροή της ιστορίας του κλαμπ, έχοντας ανάλογη επίδραση, όμοια μονάχα του Μπιλ Σάνκλι πριν 60 χρόνια!

Έχει πάρει την απόφαση να φύγει, λοιπόν ο Κλοπ και δέχομαι πως δεν θα αλλάξει γνώμη! Ωστόσο, αν η διοίκηση των Αμερικανών δεν προσπαθήσει με ένα άτομο που αποδεδειγμένα ερωτεύτηκε τον σύλλογο και οι οπαδοί τον λατρεύουν, να αλλάξει την απόφαση για αποχώρηση από τη Λίβερπουλ, η επιλογή αντικαταστάτη θα είναι η πιο δύσκολη συμφωνία που έχει κλείσει ποτέ η FSG. Με το περιθώριο λάθους να είναι ελάχιστο. Και από την άλλη, πιστεύω πραγματικά πως μελλοντικά, επειδή αυτή η φούρια των παικτών της Λίβερπουλ θα κάνει πάρα πολύ μεγάλα πράγματα, ο Κλοπ όπως κάποτε ο Σάνκλι, θα έρθει η στιγμή που θα το μετανιώσει!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0