Box to Box

Αν όχι φέτος, τότε πότε; Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ σε ιστορική πρόκληση στην Ευρώπη!

Αν όχι φέτος, τότε πότε; Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ σε ιστορική πρόκληση στην Ευρώπη!

Βλέποντας την κλήρωση, αισθάνομαι ότι για πρώτη φορά μπορούμε να πιστεύουμε πως δύο ελληνικές ομάδες μπορεί να είναι μαζί σε μία οκτάδα ευρωπαϊκού Κυπέλλου. Είναι κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ και είναι κάτι που πολύ δύσκολα μπορεί και να επαναληφθεί σύντομα στο μέλλον. Ακριβώς επειδή είναι ιστορική ευκαιρία, καλό είναι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ να την αρπάξουν από τα μαλλιά και να επωφεληθούν. Και μετά (γιατί όχι;) δεν θα είναι μακριά για κάποιον απ’ τους δύο ή παρουσία στα ημιτελικά! 

Γράφει ο Maverick

Είναι παραπάνω από ξεκάθαρο πως τώρα είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία του  Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ να περάσουν στο UEFA Conference League στους «8» και πρόκειται για ιστορική συγκυρία. Μπορεί όταν πρωτοάκουσαν κάποιοι την δημιουργία μιας καινούργιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, όπως πάντα στην Ελλάδα, να ξίνισαν τα μούτρα τους, αλλά πρέπει να είμαστε πολύ ρεαλιστές και να αντιληφθούμε ότι αυτός είναι ο πήχης μας. Όσο θα περνάνε τα χρόνια, όλο και πιο δύσκολα θα μπορεί μία ελληνική ομάδα να μπει στο Champions  League, όποτε ας αντιληφθούμε πως το Europa League και κυρίως το Conference League, θα είναι οι διοργανώσεις που θα βλέπουμε τις ομάδες μας.

Στα κυβικά τους λοιπόν, και του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ είναι η Μακάμπι Τελ Αβίβ και η Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Οι Ισραηλινοί η αλήθεια είναι πως έχουν μία φοβερή παράδοση απέναντι στις ομάδες μας, με έξι σερί εντός έδρας επικρατήσεις  απέναντι σε ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Αστέρα Τρίπολης, Πανιώνιο και Άρη. Η διαφορά είναι ότι τώρα δεν θα παίξει στο γήπεδο της η Ντιναμό, στο Ισραήλ, αλλά στην Σερβία στο γήπεδο της Μπάτσκα Τόπολα.

Ο ΠΑΟΚ αγωνιστικά είναι καλύτερη ομάδα. Όμως δεν θα είναι καθόλου εύκολο το παιχνίδι στο Ζάγκρεμπ, και επίσης κακά τα ψέματα, υπάρχει αυτή την περίοδο και όλη η ένταση που προέκυψε από το καλοκαίρι και τους αγώνες με την ΑΕΚ. Και γενικά, οποιαδήποτε επίσκεψη εκεί ελληνικής ομάδας όλα τα τελευταία 10 χρόνια, είχε εντάσεις, όπως έγινε και το 2015 στη νίκη του Ολυμπιακού στο Μάξιμιρ. Για να δούμε λίγο όλα τα ζευγάρια και να κοιτάξουμε την ευκαιρία που υπάρχει και για τη συνέχεια.

Άγιαξ - Άστον Βίλα: Οι Άγγλοι ξεκάθαρο φαβορί και πολύ ανώτερη ομάδα από τον Άγιαξ.

Μόλντε - Κλαμπ Μπριζ: Καμιά ομάδα από τις δύο, δεν μπορεί να τρομάξει τις δύο ελληνικές σας σε περίπτωση που βρεθούν μετά. Οι Βέλγοι έχουν ίσως ένα μικρό προβάδισμα.

Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ - Φενέρμπαχτσε: Η πρωτοπόρος του βελγικού πρωταθλήματος έκανε φοβερή πρόκριση απέναντι στην Άιντραχτ, ωστόσο οι Τούρκοι θεωρώ ότι θα περάσουν από αυτό το ζευγάρι

Στουρμ Γκρατς  - Λιλ: Με τους Γάλλους να είναι το απόλυτο αφεντικό, δύσκολα η Στουρμ θα κάνει τη ζημιά.

Μακάμπι Χάιφα - Φιορεντίνα: Οι φιναλίστ πέρσι στην Πράγα θέλουν να είναι στην Αθήνα και πολύ δύσκολα θα τους εμποδισει η Χάιφα.

Σερβέτ - Βικτόρια Πλζεν: Το απόλυτο ζευγάρι που θα θέλει οποιαδήποτε ελληνική ομάδα είναι μετά στην οκτάδα ως αντίπαλο. Καμία από τις δύο δεν μπορεί να βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ.

Μην τα πολυλογούμε, μεγαλύτερη ευκαιρία να βρεθεί ελληνική ομάδα στα ημιτελικά μετά από πάρα πολλά χρόνια, σε μία διοργάνωση, δύσκολα θα μας παρουσιαστεί τόσο σύντομα. Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ έχουν μπροστά τους μία ιστορική πρόκληση. Θα φανούν αντάξιοι της;

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0