Box to Box

Η «αναβάθμιση» στα γκολπόστ του Παναθηναϊκού και μία ιστορία που συνδέει Ντραγκόφσκι και Μουκουντί

Η «αναβάθμιση» στα γκολπόστ του Παναθηναϊκού και μία ιστορία που συνδέει Ντραγκόφσκι και Μουκουντί
Τα κριτήρια, οι παράγοντες που τα επηρεάζουν, και μία συζήτηση στα social media, γύρω από τον Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι.
Γράφει ο Φάνης Τσοκανάς

Το δείγμα γραφής του Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι στον Παναθηναϊκό είναι ακόμη μικρό. Στην Τούμπα ήταν μόλις το πέμπτο ματς του. Δεν εμπνέει απλώς σιγουριά, όμως.

Οι δύο αποκρούσεις του απέναντι στον ΠΑΟΚ, και ειδικά η πρώτη στο τσίμπημα του Τόμας, είναι σίγουρα γκολ. Και προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω, ίσως εκείνη η επέμβαση, να είναι ό,τι πιο κομβικό στο ματς. Γιατί με γκολ εις βάρος του στο 21' και με την Τούμπα γεμάτη, μετά από καιρό, κανείς δεν ξέρει τι τροπή θα έπαιρναν τα πράγματα.

Σωστά, λοιπόν, τοποθετείται πλάι στον Σπόραρ, τον Κοτάρσκι και τον Γεντβάι, ως MVP της αναμέτρησης. Και τώρα, στο επόμενο κομμάτι της συζήτησης, που «φούντωσε», μετά την εμφάνισή του.

Είναι νωρίς για τη λέξη αναβάθμιση στη θέση «1» ή όχι. Ο χρόνος θα το κρίνει. Βάσει βιογραφικού, ναι. Από τα βασικά και μόνο, ο Ντραγκόφσκι είναι και σε καλύτερη ηλικία. Αλλά ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.

Τα κριτήρια σε αυτήν τη συζήτηση, δεν είναι -ακόμη- καθαρά ποδοσφαιρικά και οι παράγοντες που την επηρεάζουν, είναι δύο: πρώτος, η «κάψα» της νέας μεταγραφής, και δεύτερος, όσα έχουν προηγηθεί με τον Μπρινιόλι.

Χρειάζεται να πούμε πόσο σπουδαία ματς είχε κάνει; Πόσο σταθερός υπήρξε; Αν ρωτούσες έναν φίλο του Παναθηναϊκού τον Οκτώβριο π.χ., μόνο αυτόν και τον Ιωαννίδη δεν θα άλλαζε με τίποτα. Εκτός κι αν η σύγκριση γίνεται ανά τα χρονικά διαστήματα που θέλει να επιλέξει ο καθένας. Δηλαδή ο Ντραγκόφσκι του Φεβρουαρίου, με τον Μπρινιόλι του Δεκεμβρίου και μόνο. Όχι πιο πριν.

Προσωπικά, με τα έως τώρα δείγματα γραφής, θεωρώ πως ο Ντραγκόφσκι εμπνέει και σιγουριά, και δείχνει πως έχει το κάτι παραπάνω, που πάντα είναι θεμιτό, σε κάθε θέση. Όπου κάτι παραπάνω, βάλτε την πρώτη μεγάλη απόκρουση στην Τούμπα.

Ο κύριος λόγος για αυτήν τη συζήτηση, είναι πως «έπεσε» το μάτι μου, πάνω σε μία κουβέντα στα social media για τον Ντραγκόφσκι. «Έφυγε από την Ιταλία, έχοντας δεχθεί σε 167 ματς 236 γκολ!» έγραφε ο ένας. «Ε, και;» είναι η μόνη απάντηση!

Το ποδόσφαιρο μας έχει διδάξει, πως όλα είναι θέμα περιβάλλοντος και τάιμινγκ. Ίσως οι δύο αυτοί παράγοντες, να είναι πιο κομβικοί και από αυτόν της ικανότητας ενός παίκτη, για το αν θα πετύχει ή όχι, σε ένα νέο σύλλογο.

Το συγκεκριμένο σχόλιο μου θύμισε εκείνο το πρόσφατο (και μνημειώδες), όταν η ΑΕΚ έφερε τον Μουκουντί, πως με αυτόν στην ενδεκάδα, η Σεντ Ετιέν των χιλίων προβλημάτων, που υποβιβάστηκε από τη Ligue 1 στο φινάλε της σεζόν, δεν είχε νίκη. Λες και έφταιγε ο ίδιος! Στατιστικά, που δημιουργούν μόνο εντυπώσεις.

Αν ο Ντραγκόφσκι έχει όλα τα εχέγγυα για να αποτελέσει αναβάθμιση του ρόστερ του Παναθηναϊκού; Ναι, είναι ξεκάθαρο. Ξεκάθαρο, όμως, είναι και το ότι ο χρόνος και η σταθερότητα θα το δείξουν.

Υπομονή, λοιπόν, και μακάρι για τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Γιόσεφ Βάντζικ να δικαιωθεί. Άλλωστε, μόνο οι αναβαθμίσεις θα μας οδηγήσουν και σε τρίτο σερί πρωτάθλημα, τεσσάρων διεκδικητών.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0