Box to Box

Μετά από τον Μπένγκτσον στον ΠΑΟ το 1988, ένας Κυπελλούχος Ευρώπης στην Ελλάδα: Ο Μεντιλίμπαρ μπορεί να ξανακάνει ομάδα με αρχή και τέλος τον Ολυμπιακό!

Μετά από τον Μπένγκτσον στον ΠΑΟ το 1988, ένας Κυπελλούχος Ευρώπης στην Ελλάδα: Ο Μεντιλίμπαρ μπορεί να ξανακάνει ομάδα με αρχή και τέλος τον Ολυμπιακό!
Θα είναι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο, και κυρίως φυσικά για τον Ολυμπιακό, που πρόκειται να τον φέρει στην Ελλάδα, να έρθει κάποιος σαν τον Μεντιλίμπαρ. Ένας κανονικός προπονητής, που ωστόσο, κινδυνεύει μέσα στην κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο δεκαοκτάμηνο στον Ολυμπιακό, να παρασυρθεί από το τσουνάμι των διαρκών αλλαγών! Και για πρώτη φορά από το 1988, όταν ο ΠΑΟ έφερε τον Γκίντερ Μπένγκτσον, ένας ελληνικός σύλλογος θα φέρει προπονητή που σήκωσε στο αμέσως προηγούμενο δεκάμηνο, ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο!
Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Ο 62χρονος Βάσκος δούλεψε με επιτυχία στην Εϊμπάρ, πέρασε από τον πάγκο της Αλαβές και με τη Σεβίλλη, κατάφερε να πάρει το τρόπαιο του Europa League κόντρα στη Ρόμα του Μουρίνιο. Η κατάσταση-παράνοια που επικρατεί στην Σεβίλλη τους τελευταίους μήνες και για τους οποίους είχε γράψει ξεχωριστό κομμάτι, στην στήλη του ο Maverick, πριν από καιρό, τον οδήγησαν στην πόρτα της εξόδου από την ομάδα!

Τι μας κάνει, λοιπόν, να πιστεύουμε, ότι μπορεί να είναι μια καλή λύση για τον Ολυμπιακό των τόσων προβλημάτων, που έχει χάσει πλήρως τον δρόμο του από την ώρα που απολύθηκε ο Μάρτινς, το καλοκαίρι του 2022; Λοιπόν, θέλω να είμαι ειλικρινής.

Δεν ξέρω αν είναι η κατάλληλη λύση, ωστόσο, είναι πολύ πιο κατάλληλη από τον πλήρως εκτός τόπου και χρόνου Καρβαλιάλ! Τον προπονητή που προσπάθησαν με νύχια και με δόντια να τον υπερασπιστούν στον Ολυμπιακό, με ατυχέστατους παραλληλισμούς και παραδείγματα, την ημέρα που ανακοινώθηκε στον Ολυμπιακό, ενώ ξεκάθαρα, δεν υπήρχε τίποτα που μπορούσε κάποιος να αναφέρει ως υπερασπιστικό στοιχείο, για την πλήρως αποτυχημένη πορεία του ως τώρα, στους πάγκους των ομάδων που πέρασε!

Να ζήσουμε να τον θυμόμαστε, λοιπόν, τον Πορτογάλο , που κατάφερε να κάνει τον Ολυμπιακό να παίξει ακόμα χειρότερα από ό,τι στο προηγούμενο διάστημα!

Εάν επιλεγεί ο Βάσκος προπονητής, τουλάχιστον ξέρεις πως μιλάμε για έναν άνθρωπο με παρά πολύ τακτική παιδεία! Και αν τον αφήσουν να δουλέψει, το οικοδόμημα θα το στρώσει. Θα μπορέσει να ξανακάνει την ομάδα να έχει αρχή και τέλος! Εννοείται, πως από το καλοκαίρι θα μπορέσει να βάλει τις δικές του βάσεις, αλλά τώρα, θα μπορέσει στο επόμενο διάστημα, να διαλέξει ποιον θέλει και ποιον όχι, για να μείνουν στο ρόστερ. Πάντα, με την λογική ότι δεν φέρνεις έναν άνθρωπο που πήρε μόλις πριν από εννιά μήνες ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο, για… προσωρινό! Αν και στην Ελλάδα, τα έχουμε δει όλα!

Θα είναι μια ιστορική πρόσληψη. Ο τελευταίος που μας ήρθε απευθείας στην Ελλάδα έχοντας ως προίκα ενα ευρωπαϊκό τρόπαιο στο αμέσως προηγούμενο διάστημα και σεζόν, ήταν ο Σουηδός, Γκίντερ Μπένγκτσον, στον Παναθηναϊκό το 1988. Τον έφερε, τότε, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, για να αντικαταστήσει τον Βασίλη Δανιήλ, με τον Παναθηναϊκό να έχει μόλις προκριθεί στους προημιτελικούς του Κυπέλλου UEFA.

Παρά τους αποκλεισμούς της Γιουβέντους και της Χόνβεντ στους προηγούμενους γύρους, ο Έλληνας τεχνικός δεν είχε κερδίσει τα αποδυτήρια και τον κόσμο και η άφιξη ενός μεγάλου ονόματος, όπως ο Σουηδός, που είχε κατακτήσει με την Γκέτεμποργκ το Κύπελλο UEFA το 1987, δημιουργούσε ενθουσιασμό και προσδοκίες. Η προσγείωση ήρθε αμέσως με τον αποκλεισμό τελικά εκείνη τη σεζόν, από τη βελγική Κλαμπ Μπριζ (2-2, 0-1) αλλά ο Μπένγκτσον, παίρνοντας το Κύπελλο Ελλάδας, έβαλε αρκετές βάσεις για την ομάδα του ΠΑΟ που θα έπαιρνε το πρωτάθλημα το 1990. Ο ίδιος που είχε αντικατασταθεί το Νοέμβριο του 1989, αργότερα θα δούλευε και στον ΠΑΟΚ.

Γυρίζοντας στην περίπτωση του Ολυμπιακού και του Μεντιλίμπαρ, πρέπει να γίνει αντιληπτό πως αν τον φέρεις πρέπει να τον στηρίξεις! Με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό και με όποια λίστα απομάκρυνσης ποδοσφαιριστών εισηγηθεί. Είναι έτοιμοι να το κάνουν;

Από αυτό θα εξαρτηθεί ολόκληρη η καινούργια σεζόν. Και φυσικά, μην ξεχνάμε μήπως μπροστά υπάρχει η πρόκληση του UEFA Conference League. Με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει την Φερεντσβάρος και να φιλοδοξεί να φτάσει όσο πιο μακριά μπορεί στην διοργάνωση.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0