Box to Box

Οδυσσέας Βλαχοδήμος: Η λάθος επιλογή το καλοκαίρι, ο γκολκίπερ που αγόρασε η Φόρεστ και τα ερωτήματα που ζητούν απάντηση στην Εθνική ομάδα!

Οδυσσέας Βλαχοδήμος: Η λάθος επιλογή το καλοκαίρι, ο γκολκίπερ που αγόρασε η Φόρεστ και τα ερωτήματα που ζητούν απάντηση στην Εθνική ομάδα!
Αν ο μόλις έξι φορές φορές διεθνής με το Βέλγιο και πρώην γκολκίπερ της 10ης ομάδας της Ligue 1, έρχεται για να καλύψει κενά ή έστω, λογίζεται ως ισάξιος, τότε δεν πρέπει απλώς να ανησυχείς, αλλά να αναθεωρείς για την επιλογή σου! Ακριβώς ό,τι συμβαίνει στην περίπτωση της παρουσίας του Οδυσσέα Βλαχοδήμου, στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Και προφανώς, μαζί του ανησυχεί και η Εθνική Ελλάδας.
Γράφει ο Φάνης Τσοκανάς

Ας ξεκαθαρίσουμε από νωρίς, για να μπει η συζήτηση σε σωστή βάση, πως ο Ματζ Σελς, ο 31χρονος Βέλγος γκολκίπερ που αποκτήθηκε από τη Νότιγχαμ Φόρεστ στην τελευταία ημέρα των μεταγραφών, δεν ήρθε για να «γυαλίσει» τον πάγκο. Οκτώ εκατομμύρια δόθηκαν στο Στρασβούργο.

Προφανώς, ο Νούνο Εσπιρίτο Σάντο, σε αυτόν τον ενάμιση μήνα που έχει τα «ηνία», έκρινε πως οι Τέρνερ και Βλαχοδήμος, δεν είναι άξιοι εμπιστοσύνης. Και για τον πρώτο, είναι λογικό να έχει πλήρη εικόνα. Με γκέλες ή χωρίς, έχει «πάρει» 17 ματς στην Premier League. Ο Βλαχοδήμος, όμως;

Μετά από τόσες και τόσες φορές, που το όνομά του «έπαιξε» για μεταγραφή, πράγματι άφησε την Μπενφίκα, το καλοκαίρι του 2023. Στο φινάλε των μεταγραφών πήγε στη Νότιγχαμ Φόρεστ, αλλά σε έξι μήνες, έχει αγωνιστεί όλες κι όλες πέντε φορές στην Premier League κι άλλες δύο στο FA Cup!

Το πραγματικά παράδοξο; Πως με 12 ματς πρωταθλήματος λιγότερα από τον Τέρνερ, ο Αμερικανός έχει μόλις ένα Clean Sheet περισσότερο. Και ας μην γελιόμαστε. Τα τραγικά λάθη του Τέρνερ, ο Βλαχοδήμος δεν τα έκανε!

Πέντε σερί ματς πήρε στην Premier League, εντός Νοεμβρίου και στις αρχές του Δεκεμβρίου, και αν ψάξουμε πάρα πολύ για ένα γκολ στο οποίο φέρει ευθύνη, ίσως σταθούμε στο δεύτερο, στο ματς με τη Γουέστ Χαμ, που κάνει κάποια βήματα πίσω. Αλλά ως εκεί. Άλλο δεν υπάρχει! Ούτε καν στην «πεντάρα» από τη Φούλαμ.

Ας δεχθούμε πως κάποιος έπρεπε να πληρώσει τα κακά αποτελέσματα και να υπάρξει κάποια αλλαγή και κάτω από τα δοκάρια, για λόγους ψυχολογίας μετά από τέσσερις σερί ήττες. Ως προς το πρώτο, τα «πλήρωσε» ο Κούπερ με την απομάκρυνσή του, και ως προς το δεύτερο, έχουν περάσει τρεις μήνες από το τελευταίο του ματς στο πρωτάθλημα! Πόσο ακόμη;

Αν η Νότιγχαμ αναζητούσε τι της έφταιγε σε εκείνο το χρονικό διάστημα, ας κοιτάξει την άμυνά της. Ακόμα κι όταν επανήλθε ο Βλαχοδήμος, στα ματς του FA με την Μπλάκπουλ, προδόθηκε από αυτήν. Σύμφωνοι, δεν ήταν στην καλύτερή του κατάσταση, αλλά πόσο εύκολο είναι, να επιστρέφεις μετά από έναν μήνα αποχής και να πρέπει να μαζέψεις και τα... ασυμμάζευτα της άμυνάς σου;

Και για «κερασάκι», στην τελευταία ημέρα των μεταγραφών, η Νότιγχαμ Φόρεστ φέρνει γκολκίπερ. Τρίτος, δεν θα είναι. Κανείς δεν πληρώνει οκτώ εκατομμύρια ευρώ για τον τρίτο γκολκίπερ! Ούτε η Μάντσεστερ Σίτι!

Ο Ματζ Σελς είναι ξεκάθαρη επιλογή του Νούνο Εσπιρίτο Σάντο. Είναι κίνηση που δείχνει, πως δεν εμπιστεύεται ούτε τον Τέρνερ, ούτε τον Βλαχοδήμο. Είναι μία εξέλιξη που αποδεικνύει πως ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, έκανε λάθος επιλογή πηγαίνοντας στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Και είναι κάτι, που εμμέσως, αφορά και την Εθνική Ελλάδας.

Φαντάζεστε τον βασικό της γκολκίπερ στα κρίσιμα Play Offs του Μαρτίου, που θα κρίνεται η πρόκριση στο EURO, να μην έχει αγωνιστεί σε ματς πρωταθλήματος για πέντε μήνες; Οι τρεις, πάντως, έχουν συμπληρωθεί ήδη.

Πραγματικά, το επερχόμενο καλοκαίρι, αλλά και οι μήνες έως αυτό, είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι για τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο. Βάσει βιογραφικού, ηλικίας (29), αλλά και ικανοτήτων, σίγουρα αξίζει κάτι καλύτερο.

Θα ήταν ωραίο, πάντως, να επιλέξει να επιστρέψει στην Ελλάδα. Σαφώς και είναι δύσκολο, αφού προτάσεις από κορυφαία πρωταθλήματα θα υπάρξουν 100%, αλλά ποιος ξέρει; 
 
Ίσως με τον Τάσο Μπακασέτα να έγινε η αρχή «επαναπατρισμού» πυλώνων της Εθνικής Ελλάδας, στο εγχώριο πρωτάθλημα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0