Box to Box

Μπακασέτας: Το τελευταίο κομμάτι του παζλ που χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός για να μπορέσει να φτάσει στον τίτλο;

Μπακασέτας: Το τελευταίο κομμάτι του παζλ που χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός για να μπορέσει να φτάσει στον τίτλο;

Πάνε πολλά χρόνια που θυμάμαι μεταγραφή του Παναθηναϊκού ενός Έλληνα παίκτη που να ένιωθες πως κάνει τη διαφορά. Στην ενδεκάδα, ετοιμοπόλεμος που ταιριάζει απόλυτα,  έχει  γκολ στο παιχνίδι του  και στα αποδυτήρια προσθέτει μια  ηγετική φυσιογνωμία. Τελευταία παρόμοια περίπτωση, μόνο τον Κώστα Κατσουράνη μπορώ να θυμηθώ, και αν κάνω στο ενδιάμεσο κάποιο λάθος ζητάω συγγνώμη. Εκείνη η προσθήκη βοήθησε τον Παναθηναϊκό να πάρει το τελευταίο του πρωτάθλημα μέχρι σήμερα. Και ήταν το καλοκαίρι του 2009.

Γράφει ο Maverick

Η επιστροφή του Κώστα Κατσουράνη στο ελληνικό ποδόσφαιρο εκείνο το καλοκαίρι του 2009, έδωσε στον Παναθηναϊκό αυτόματα το τελευταίο κομμάτι ενός παζλ στην προσπάθεια να πάρει το πρωτάθλημα. Είχε πολλά όμως κομμάτια που ταίριαζαν  τέλεια. Ο Σισέ στην επίθεση, μαζί με τον Σαλπιγγίδη, ο Λέτο στα άκρα, ο Καραγκούνης με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα και τον Νίνη  στα χαφ και ο Κατσουράνης ήρθε, παίζοντας ελεύθερος στην άμυνα, και σκοράροντας μέχρι τον Νοέμβριο διαρκώς. Και κρίσιμα γκολ. Ήταν σαν να περίμενες να έρθει αυτό το τελευταίο κομμάτι για να ολοκληρωθεί όλο το οικοδόμημα.

Τώρα δεν είναι μόνο ο Μπακασέτας αυτός που πιθανώς λείπει, αλλά η προσθήκη του κάνει τον Παναθηναϊκό να βλέπει πολύ διαφορετικά την συνέχεια.

Επίσης, ιστορικά, για τον Παναθηναϊκό, οποιαδήποτε επικράτηση επί του Ολυμπιακού είναι σημαντική, αλλά σε νοκ άουτ διοργάνωση όπως το Κύπελλο, θα βοηθήσει στο να ανεβεί η ομάδα σε ένα σημείο που να νιώθει πως είναι έτοιμη να κάνει το βήμα που δεν  μπόρεσε  πέρσι. Γιατί ο Παναθηναϊκός της περσινής σεζόν, όταν ήρθε η ώρα να κάνει μία επιπλέον αναβάθμιση, και να μπορέσει στα πλέι οφ να κατακτήσει τον τίτλο, έδειξε αδυναμία χαρακτήρα. Η φετινή έκδοση του είναι πιο έτοιμη και ο ερχομός Μπακασέτα θα βοηθήσει ακριβώς στην δημιουργία μέσα στα αποδυτήρια, πραγματικού πρωταθληματικού χαρακτήρα.

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, πραγματικά είναι η άποψή μου, πως αυτή τη στιγμή και  ο ίδιος χρειαζόταν να πάει κάπου που θα δώσει με την προσωπικότητα του αυτή την ώθηση, αλλά και να πάρει πίσω την αγάπη και την αποδοχή. Αυτή η μεταγραφή είναι η κλασική περίπτωση win-win και για τις δύο πλευρές.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0