Box to Box

Ο Μουρίνιο πιστεύει ακόμα πως ανήκει στους κορυφαίους, αλλά τα αποτελέσματα πια, δεν συμφωνούν μαζί του!

Ο Μουρίνιο πιστεύει ακόμα πως ανήκει στους κορυφαίους, αλλά τα αποτελέσματα πια, δεν συμφωνούν μαζί του!

Ο Ζοσέ Μουρίνιο απολύθηκε από τη Ρόμα. Αναμενόμενο, αλλά η απόφαση έγινε δεκτή με διχασμένες αντιδράσεις και ανάμεικτα συναισθήματα μεταξύ των οπαδών του συλλόγου. Λοιπόν, τι είναι το επόμενο βήμα για τον - κάποτε- Special One; Πιθανότατα, μια άνετη δουλειά στη Σαουδική Αραβία ή θα βλέπατε επιστροφή στην Premier League; Ή μια δουλειά πίσω στην πατρίδα του;

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Ομολογώ ότι η θέση της Ρόμα στο πρωτάθλημα στην Ιταλία δεν ήταν καλή. Ούτε η εικόνα της ομάδας. Δεδομένης, όμως, της οικονομικής αναταραχής που είχε ως αποτέλεσμα την έλλειψη καλών μεταγραφών, αυτή η απόφαση φαίνεται λάθος. Στη δεδομένη χρονική στιγμή. Επίσης, ήταν ακόμα αρκετά δημοφιλής μεταξύ των οπαδών. Θα μπορούσε να του δώσει χρόνο η ομάδα, μέχρι το τέλος της σεζόν, για να δούμε τι θα γινόταν, αλλά πήραν την πιο εύκολη διαδρομή, που είναι πάντα η απόλυση του προπονητή. Πέτυχε ή απέτυχε στη Ρώμη;

Τους έδωσε ξεκάθαρα έναν ευρωπαϊκό τίτλο και έναν ακόμη ευρωπαϊκό τελικό. Συγγνώμη, αλλά για έναν σύλλογο που δεν έχει κερδίσει τίποτα από το 1961 στην Ευρώπη, και το Κύπελλο Διεθνών Εκθέσεων, θα ήταν πάρα πολύ!

Περίμενε πραγματικά η Ρόμα να κερδίσει το πρωτάθλημα ή να τερματίσει στην πρώτη 4άδα, παρά το πόσο δυνατή έχει γίνει τώρα η Serie A; Αν η απάντηση είναι ναι, τότε οι άνθρωποί της και στραβά αρμένιζαν, και στραβός ήταν ο γιαλός!

Του δόθηκαν μηδενικά χρήματα και ο σύλλογος βασιζόμενος σε ελεύθερες μεταγραφές και δανεισμούς, είχε θέματα. Δεν έχει βελτιώσει τη θέση τους στο πρωτάθλημα, αλλά δεν είναι και πολύ χειρότερα. Μάλλον, δεν θα είχαν μπορέσει να προσελκύσουν τον Ντιμπάλα, ας πούμε, χωρίς αυτόν στον πάγκο. Ο Ντε Ρόσι φαίνεται η ιδανική επιλογή, αλλά ας μην κοροϊδεύουν τον εαυτό τους. Η Ρόμα θα πάρει μερικά καλύτερα αποτελέσματα για λίγο, αλλά θα επιστρέψει στη μετριότητα πολύ σύντομα.

Όσο για τον Ζοσέ; Θα σταθεί στα πόδια του. Το κάνει πάντα, αλλά ίσως είναι καιρός να αναλάβει μια θέση στην Πορτογαλία, σε ένα πιο εύκολο πρωτάθλημα ή να περιμένει την εθνική ομάδα μετά το Euro 2024. Ή να πάει στη Σαουδική Αραβία.

Κακά τα ψέμματα, η αγωνιστική προσέγγισή του είναι, πλέον, παρωχημένη και είναι πολύ μεγάλος για τα θεατρικά καμώματα, που τον έκαναν περιζήτητο στις εκπομπές. Και αυτό προέρχεται από κάποιον, που πάντα τον θεωρούσε ικανό. Είναι μοναδικός και υπήρξε καταπληκτικός προπονητής, και αυτό που έχει πετύχει, είναι πολύ αξιέπαινο. Αλλά εδώ και χρόνια, είναι σε κατιούσα.

Η αλήθεια είναι πως οι ομάδες της Serie A, ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικές πρόσφατα, με τους συλλόγους να υιοθετούν μια δομή, όπου έχουν αποκτήσει ταλαντούχους νέους και είχαν προπονητές, για να εφαρμόσουν το σύγχρονο στυλ παιχνιδιού, αλλά η Ρόμα ήταν εξαίρεση στον κανόνα. Με τον Μουρίνιο έχουν υποχωρήσει και το παιχνίδι, έγινε χειρότερο με τον καιρό.

Υπάρχει καμία πιθανότητα να επιστρέψει στην Premier League; Λάβετε υπόψη ότι η Νιούκαστλ ίσως θα τον δει ως μνηστήρα, που θα αντικαταστήσει, έστω και προσωρινά, τον Χάου, εάν η διολίσθηση συνεχιστεί.

Μην ξεχνάτε, επίσης, ότι οι ιδιοκτήτες της Νιούκαστλ έχουν μεγάλες βλέψεις και θέλουν η ομάδα να ανταγωνιστεί στην κορυφή, προσπαθώντας να κερδίσει το πρωτάθλημα. Δεν λέω ότι ο Μουρίνιο μπορεί να το κάνει αυτό, αλλά σίγουρα, δεν θα ντρέπεται να αρχίσει να λέει μεγάλα πράγματα, που θα ακουστούν ως μελωδία στα αυτιά των ιδιοκτητών. Αυτά που ο προσεκτικός Χάου, ίσως και απόλυτα ρεαλιστικά, αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι.

Προσωπικά, δεν τον βλέπω να επιστρέφει στην Αγγλία, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Ο Μουρίνιο σίγουρα θα σκεφτεί ότι έχει ακόμα μια θέση στο πρώτο τραπέζι και θα προσπαθήσει να το αποδείξει, πηγαίνοντας σε κάποια καλή δουλειά, και όχι στον εύκολο δρόμο, προς την Σαουδική Αραβία

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0