Box to Box

Τόσα χρόνια «Άρης χωρίς φορ», δίψα σαν του Μορόν, πού να έχει ξαναδεί;

Τόσα χρόνια «Άρης χωρίς φορ», δίψα σαν του Μορόν, πού να έχει ξαναδεί;
Εντελώς αθόρυβα, ο Άρης έχει τον πρώτο σκόρερ της Stoiximan Super League. Και το πραγματικά σπουδαίο, δεν είναι στους αριθμούς του Λορέν Μορόν.
Γράφει ο Φάνης Τσοκανάς

Τεράστια νίκη για τον Άρη. Βαθμολογικά και ψυχολογικά. Είναι άτυχος, γιατί σε περίπτωση που δεν έπαιζε με την ΑΕΚ την επόμενη αγωνιστική, και μάλιστα στην έδρα της, θα έμοιαζε εξαιρετικά πιθανό, να χτίσει momentum. Τώρα, θα είναι αρκετά πιο δύσκολο...

Η είδηση της βραδιάς, ωστόσο, πέραν του προφανούς, δηλαδή του 2-0 επί του Παναθηναϊκού, ήταν η (νέα) απόδειξη πως πλέον, ο Άρης έχει σέντερ φορ: τον Λορέν Μορόν!

Ξανά αυτός. Ο Ισπανός φορ που «τσίμπησαν» ως ελεύθερο οι Θεσσαλονικείς φέτος το καλοκαίρι, ενώ πριν τέσσερα χρόνια, η χρηματιστηριακή του αξία «άγγιζε» τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Χωρίς να το έχουν καταλάβει πολλοί, αθόρυβα, ο Μορόν, αυτήν τη στιγμή, είναι ο πρώτος σκόρερ της Stoiximan Super League. Μία «στροφή» πριν το τέλος του α' γύρου, της κανονικής διάρκειας.

Σε αριθμούς; Έχει σκοράρει στα μισά ματς που έχουν παιχτεί (6/12), ενώ από τα επτά γκολ του, μόλις ένα έχει έρθει με πέναλτι! Παράλληλα, ο ρόλος τους ως «σημείο αναφοράς» στην επίθεση, δεν περιορίζεται στο σκοράρισμα, αλλά και στη δημιουργία. Και ήδη, μετράει δύο ασίστ.

Σύγκριση με τους προκατόχους του, χρειάζεται; Ας αναφέρουμε, απλώς, πως έχει ξεπεράσει τα γκολ του Γκρέι (6) στην κανονική διάρκεια του ελληνικού πρωταθλήματος, έχοντας παίξει σε 13 ματς λιγότερα, ενώ  ισοφάρισε του Καμαρά, σε 17 ματς λιγότερα! Χαμένος χρόνος, λοιπόν.

Το πραγματικά σπουδαίο της βραδιάς, πάντως, και για τον Μορόν, και κυρίως για τον Άρη, δεν εντοπίζεται στους αριθμούς....

Είναι στις δηλώσεις του στη NOVA, μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό:

«Σήμερα μένω στο γεγονός όχι ότι σκόραρα, αλλά στις ευκαιρίες που έχασα και δεν πρέπει.

Είμαι απαιτητικός με τον εαυτό μου. Έχασα δύο χρόνια, έχω περιθώρια βελτίωσης, αισθάνομαι καλά έχοντας αυτοπεποίθηση και δεν έχω βρει ταβάνι.

Ελπίζω να το βρω τη φετινή αγωνιστική περίοδο, πετυχαίνοντας όσα περισσότερα γκολ γίνεται».

Κίνητρο. Η πεμπτουσία της επιτυχίας. Ο Λορέν Μορόν ήρθε στον Άρη για να ξαναγίνει ό,τι ήταν. Και ο Άρης «χαμογελά».

Όχι μόνο γιατί βρήκε τον σέντερ φορ που τόσα χρόνια έψαχνε και τόσοι απέτυχαν στη θέση του, αλλά γιατί με τον Μορόν να «κλείνει» τα 30 του χρόνια στα τέλη του 2023, ίσως το καλοκαίρι «φορτσάρει» και για έναν νέο Πάλμα...

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0