Box to Box

Ένα τάκλιν σαν «γκολ» από τώρα, για τα μπαράζ που έρχονται... 

Ένα τάκλιν σαν «γκολ» από τώρα, για τα μπαράζ που έρχονται... 

Η δίψα για επιστροφή στις κορυφαίες διοργανώσεις, στο γεμάτο γήπεδο, στο χειροκρότημα και στον πανηγυρισμό σαν... ένα, δεν κρύβεται.

Γράφει ο Φάνης Τσοκανάς

 

Γίνεται έναν πανηγυρισμό να τον χαίρεσαι περισσότερο κι από το ίδιο το γκολ; Κι ας είναι γκολάρα; Κι όμως.

Η έκρηξη της κερκίδας ήρθε στο 2-1 του Φώτη Ιωαννίδη, απέναντι στη Γαλλία, αλλά η έκρηξη του πάγκου, ήρθε στο 1-1 του Τάσου Μπακασέτα.

Χρόνια έχω να δω πιο όμορφο τάκλιν από αυτό πάνω στον Γιώργο Τζαβέλλα. Παράνοια, πραγματική όσα ακολούθησαν, αλλά και απόδειξη, πως το «οικογένεια» που μοιάζει χιλιοπαιγμένο, οι παίκτες το εννοούν.

«Οι παρέες γράφουν ιστορία...» Από τα αγαπημένα μου «μότο» στον αθλητισμό, που πραγματικά, το οφείλουν στους εαυτούς τους αυτά τα παιδιά, να το κάνουν πράξη. Κι έχουν ό,τι χρειάζεται.

Τα «μπράβο» τα άξιζαν σε όλο αυτό το ταξίδι επί Πογέτ και με το παραπάνω. Μοναδική «μουτζούρα» το εύκολο 3-0 στην Ολλανδία, αλλά ας δούμε τη μεγάλη εικόνα: με τα τέσσερα από τα οκτώ ματς, να είναι απέναντι σε Γαλλία και Ολλανδία, κι άλλα δύο με τη σκληροτράχηλη Ιρλανδία, ποιος έβλεπε την Εθνική να παίρνει τους 13 από τους 24 βαθμούς που βρήκε στο διάβα της;

Τα «μπράβο», όμως, τώρα μπαίνουν για λίγο στον πάγο. Όπως επίσης έχει χιλιοειπωθεί, ξεκινούν τα «πρέπει». Και τα «πρέπει», τα δημιούργησαν οι παίκτες με τις εμφανίσεις τους.

Προσωπικά, δεν τους φοβάμαι. Όσο αυτοί λογίζουν την Εθνική σαν «καταφύγιο», ανεπηρέαστο από τον περίγυρο, δεν τους φοβάμαι. Η δίψα για επιστροφή στις κορυφαίες διοργανώσεις, στο γεμάτο γήπεδο, στο χειροκρότημα και στον πανηγυρισμό σαν... ένα, δεν κρύβεται.

Καζακστάν αρχικά, και καλώς εχόντων των πραγμάτων, Γεωργία ή Λουξεμβούργο στην έδρα τους, δεν τρομάζουν. Χωρίς να σημαίνει πως θα γίνουν εκπτώσεις. Δεν έχουν δώσει και κανένα μα κανένα δικαίωμα οι συγκεκριμένοι παίκτες, για να πιστεύει κάτι τέτοιο. Γι' αυτό και δεν τους φοβάμαι.

Η γενιά που «μπήκε» στο ποδόσφαιρο με ένα βάρος που καμία άλλη δεν είχε, της Πρωταθλήτριας Ευρώπης Ελλάδας, απέδειξε και στα προκριματικά, όπως και στο Nations League, πως φτιάχνει τη δική της παρέα.

Άρα το πρώτο βήμα για να «γράψει» ιστορία, το έχει ήδη κάνει. Το επόμενο τον Μάρτιο του 2024...

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0