Box to Box

Απορείτε για τον Τόνι Μπλουμ και την Μπράιτον; Ας σας λύσω λοιπόν κάποιες απορίες!

Απορείτε για τον Τόνι Μπλουμ και την Μπράιτον; Ας σας λύσω λοιπόν κάποιες απορίες!

Είδα πως η ιταλική εφημερίδα Tuttosport ανέδειξε ως κορυφαίο  πρόεδρο ομάδας για το 2022 τον φοβερό και τρομερό Τόνι Μπλουμ. Τον ιδιοκτήτη της Starlizard, μιας εταιρείας που αυτοχαρακτηρίζεται ως συμβουλευτική εταιρεία στοιχημάτων και φυσικά ιδιοκτήτη της Μπράιτον. Θεωρώ πολύ λογική αυτή την επιλογή και σας εξηγώ πέντε πράγματα σε αυτό το κομμάτι για το ποιος είναι και τι έχει πραγματικά κατορθώσει! 

Γραφεί ο Maverick

Με έδρα το Κάμντεν του Λονδίνου, η Starlizard είναι μια εταιρεία μοναδική! Είναι σύμβουλος στοιχημάτων της εταιρείας του Μπλουμ που απλώνει κάθε Σαββατοκύριακο 1 εκατομμύριο λίρες σε οποιοδήποτε ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Και εγγυάται με αυτό τον τρόπο κέρδη στους πελάτες της. 

Αυτό καθιστά την Starlizard το μεγαλύτερο συμβουλευτικό γκρουπ στοιχημάτων στη Βρετανία και πιστεύεται ότι τα κέρδη υπολογίζονται σε  περίπου 100 εκατομμύρια, αλλά και αυτό θα υπολογίζεται προσεγγιστικά. 

Λόγω της μυστικότητας που περιβάλλει την εταιρεία, λίγα είναι γνωστά για τα συνολικά κέρδη της, αν και είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι ανέρχονται  σε δισεκατομμύρια λίρες.

Οι 160 υπάλληλοι της Starlizard χρησιμοποιούν πολύπλοκα στατιστικά μοντέλα για να δημιουργήσουν αποδόσεις ποδοσφαίρου που είναι πιο ακριβείς από αυτές που προσφέρουν οι στοιχηματικές εταιρίες. Λαμβάνουν υπόψη τους ακόμη και την πρόγνωση του καιρού και το ηθικό μιας ομάδας, με βάση τα τελευταία αποτελέσματά της! Και εκεί προσθέτουν και την AI, την τεχνητή νοημοσύνη, όποτε η συνεργασία απογειώνεται. 

Αυτές οι «αιχμηρές» αποδόσεις στη συνέχεια είναι διαθέσιμες στους σταθερούς πελάτες τους, ώστε οι ίδιοι να μπορέσουν να κερδίσουν στην ελεύθερη αγορά και ο Μπλουμ και οι συνέταιροι του αποκομίζουν με τις σεβαστές συμβουλές τους, 15 εκατομμύρια ευρώ ετησίως από τους σημαντικούς πελάτες τους! 

Οι υπάλληλοι της Starlizard υπογράφουν αυστηρές συμφωνίες εχεμύθειας κατά την ένταξή τους στην εταιρεία και μόλις περάσουν την «περίοδο δοκιμασίας» τους, προσκαλούνται σε δωρεάν συμμετοχή στο συνδικάτο του Μπλουμ, γνωστό και ως «The Golden Ticket»!

Εάν τα στοιχήματά του είναι επιτυχημένα, οι υπάλληλοι της Starlizard μπορούν να κερδίσουν πληρωμές που κυμαίνονται από £100 έως £500.000, αλλά αν δεν είναι, το «δοχείο» από το οποίο αντλούν, πρέπει να συμπληρωθεί από τις τσέπες τους. Ακούγεται κάτι με πολύ ρίσκο, αλλά για αυτούς που γνωρίζουν οικονομικά, μόνο ένα διάστημα θα δημιουργηθεί κάποιο κενό, αλλά στο τέλος πάντα θα έρχεται στην κορυφή η εταιρεία! 

Σύμφωνα με έναν υπάλληλο που γνώρισα σε άλλη δουλειά και γίναμε φίλοι, ο Μπλουμ μπορεί πολύ εύκολα να έχει δώσει σε στέλεχος του την ευκαιρία για 100.000 ανά ένα εξάμηνο και κάποιος απλός υπάλληλος περίπου 10.000 στο ίδιο διάστημα. 

Είναι ένα εκπληκτικό ρεκόρ σταθερότητας, που ο ιδιοκτήτης της Μπράιτον  με την πάροδο του χρόνου, κατέκτησε  λαμβάνοντας υπόψη τον σχετικό κίνδυνο που υπάρχει στην αγορά του στοιχήματος, αλλά δεν ξεκίνησε έτσι για τον Μπλουμ το να γίνει ένας μεγάλος επιχειρηματίας! 

Ο τζόγος ήταν στο αίμα του από την ηλικία των οκτώ ετών, όπου χρησιμοποιούσε το χαρτζιλίκι του στις μηχανές φρούτων στο arcade, συνεχίστηκε μέχρι τα εφηβικά του χρόνια, μεγαλώνοντας σε ένα αγροτικό οικοτροφείο, τριάντα λεπτά από την κοντινότερη πόλη.

Κάθε φορά που είχε την ευκαιρία να πάει στην πόλη, χρησιμοποιούσε μια ψεύτικη ταυτότητα και έβαζε μερικά στοιχήματα στην πενιχρή ηλικία των 15 ετών (τρία χρόνια κάτω από τη νόμιμη ηλικία στοιχηματισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο)! Ένας φίλος μου που τον γνώρισε στο πανεπιστήμιο. εκεί όπου ο Μπλουμ σπούδασε μαθηματικά στο Μάντσεστερ, είχε να λέει πόσο ικανός τζογαδόρος ήταν. 

Εργαζόμενος μετά  ως λογιστής στην Ernst & Young, άρχισε να διαμορφώνει αυτή τη στρατηγική, ανεβάζοντας το χρηματικό του ποσό στα αθλητικά στοιχήματα στις 20.000  λίρες και να βγαίνει ξανά κερδισμένος! Αμφιβάλλω αν ξέρει κανείς στην Ελλάδα πως ο Μπλουμ  αποφάσισε ότι η ζωή του θα είχε νόημα αν γινόταν επαγγελματίας αθλητικός παίκτης και πως αυτός θα ήταν ο δρόμος για αυτόν!

Είχε την ευκαιρία να το δοκιμάσει και ένας κολλητός μου δικηγόρος, που τον ήξερε εκείνη την περίοδο. «Ξέρεις», μου έλεγε πριν τρία χρόνια,  «ο τύπος έπιανε στον αέρα το λάθος της απόδοσης. Και δεν υπήρχε περίπτωση να μη βρει πέντε τέτοιες περιπτώσεις σε ένα Σαββατοκύριακο» 

Με άλλα λόγια, τονίζοντας περιπτώσεις όπου οι εταιρείες έχουν υποτιμήσει ή υπερεκτιμήσει τις πιθανότητες σε μια αγορά, ο Μπλουμ ειδικεύτηκε  στα στοιχήματα ασιατικού χάντικαπ, όπου προσπαθεί να εκμεταλλευτεί ανακριβείς αποτιμήσεις στους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Είναι αδύνατο να γνωρίζουμε πόσο ποντάρει ο Μπλουμ στα στοιχήματά του και τις συνολικές του αποδόσεις, αλλά είναι πολύ εύκολο να πούμε ότι είναι τουλάχιστον εκατοντάδες εκατομμύρια κάθε χρόνο. Αυτό είναι δεδομένο γιατί είναι από τους πιο πλούσιους επιχειρηματίες, ενώ η εταιρεία του, η Starlizard, αναζητά απόδοση 1% έως 3%, για κέρδη να γυρίσει εγγυημένα πίσω στους πελάτες, πράγμα που σημαίνει ότι τζογάρει ιλιγγιώδη  χρηματικά ποσά.

Για να βγάλει 100 εκατομμύρια λίρες με περιθώριο 3%, το συνδικάτο θα έπρεπε να στοιχηματίσει 3,3 δισεκατομμύρια λίρες αν το δει κανείς ψυχρά, αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει κάθε εβδομάδα.  Με αυτού του ύψους τα χρήματα να κυκλοφορούν κάθε Σαββατοκύριακο, ο Μπλουμ  έχει μεγάλη επίδραση στην αγορά, τονίζοντας τη σημασία της μυστικότητας στην επιχείρησή του.

Όταν η καριέρα του Μπλουμ στο στοίχημα βρισκόταν στα σπάργανα, προσλήφθηκε από την εταιρεία Victor Chandler, σήμερα γνωστό ως BetVictor. O «θρύλος» λέει πως έμαθε πολύ γρήγορα το πρόβλημα με τον Ρονάλντο που πέρασε με επιληψία τη νύχτα σε νοσοκομείο. Έπεισε τους υψηλά ιστάμενους στην εταιρεία να ποντάρουν πολλά λεφτά στη νίκη των Γάλλων, πράγμα που συνέβη με εντυπωσιακό σκορ, το 3-0. Η φήμη του είχε πια απογειωθεί. Τα υπόλοιπα λένε είναι ιστορία. Τα 1,2 εκατομμύρια για τον Καϊσέδο έγιναν 112 εκατομμύρια λίρες.

Ο Τόνι Μπλουμ κυρίες και κύριοι. Τώρα που ξέρετε, πάψτε να απορείτε! 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0