Box to Box

Αλίμονο σε όσους βιάστηκαν να γελάσουν με την υπόθεση «Λουίς Πάλμα»

Αλίμονο σε όσους βιάστηκαν να γελάσουν με την υπόθεση «Λουίς Πάλμα»

«Χωράει ο Πάλμα σε κορυφαία ελληνική ομάδα;» από τη μία, «ποιος θα δώσει πέντε εκατομμύρια ευρώ στον Άρη;» από την άλλη. Ε και πήγε στη Σέλτικ, και κάνει... πλάκα ανά 47'.

Γράφει ο Φάνης Τσοκανάς

Θυμάμαι χαρακτηριστικά μία συνέντευξη του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Άρης, Θεόδωρου Καρυπίδη, στους Betarades. Το δεύτερο μέρος της, προβλήθηκε την τελευταία ημέρα του 2022, όπου μεταξύ άλλων, ανέφερε με πολύ μεγάλη σιγουριά: «Θα δεις πόσο θα πουληθεί ο Πάλμα».

Προσέξτε το timing. Ο Λουίς Πάλμα, τότε, μετρούσε μόλις έναν χρόνο στην Ελλάδα, έχοντας έρθει από την άσημη CDS Vida της Ονδούρας τον Ιανουάριο, μόλις είχε «κλείσει» τα 22. Είχε ξεχωρίσει και ξεχώριζε, αλλά όπως καταλαβαίνετε, η συγκεκριμένη δήλωση έδωσε... τροφή για «συζητήσεις».

Πόσω μάλλον, όταν στο «ταμπελάκι» της τιμής του, μπήκε ο αριθμός των πέντε εκατομμυρίων ευρώ. Εν τέλει, ο Άρης τα πήρε (4.750.000 για την ακρίβεια) και όπως φαίνεται, πλέον, πολύ λογικά τα ζητούσε.

Ο Πάλμα κάνει πράγματα και θαύματα στη Σέλτικ. Ειδικά στο τελευταίο ματς, απέναντι στην Αμπερντίν, «σεληνιάστηκε». Σκόραρε και μοίρασε τρεις ασίστ, έχοντας άμεση συμμετοχή, στα τέσσερα από τα έξι γκολ της ομάδας του.

Οι συνολικοί του αριθμοί στο πρωτάθλημα (8 ματς), είναι 4 γκολ και 5 ασίστ, σε 421 αγωνιστικά λεπτά. «Φτιάχνει» ή σκοράρει γκολ, λοιπόν, ανά 47'! Αδιανόητο!

Παράλληλα, λίγο έλειψε να χαρίσει τη νίκη στη Σέλτικ απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης, δηλαδή 2.8 εκατομμύρια ευρώ. Στις λεπτομέρειες δεν «έβγαλε» το 60% της μεταγραφής του, σε ένα μόνο βράδυ.

Προσέξτε. Κανείς δεν τα βάζει με τις ελληνικές ομάδες, που δεν τον έκαναν δικό τους.

Ίσως είχαν άλλες προτεραιότητες για τη στελέχωση του ρόστερ τους. Ίσως είχαν ενδοιασμούς ως προς την τιμή, γιατί στην τελική, δεν «βγαίνουν» και κάθε μέρα πέντε εκατομμύρια ευρώ, από το ταμείο ενός ελληνικού συλλόγου. Ούτε υπήρχε τρόπος να τους εγγυηθεί κανείς, πως ο Πάλμα θα έπιανε τόσο, όσο στη Σκωτία, σε ένα άλλο ποδοσφαρικό μοντέλο. Ο Άρης, όμως, φαίνεται πως ήξερε πολύ καλά τι είχε στα χέρια του.

Πούλησε στην τιμή που ήθελε και οι εμφανίσεις του Πάλμα, «φτιάχνουν» και το όνομα του συλλόγου στην αγορά.

Πόσο γρήγορα θα εμφανιστεί ο νέος «Πάλμα»; Άγνωστο. Ίσως είναι ο Σαμόρα, ίσως όχι.

Πάντως από αυτήν την υπόθεση, και ο Λουίς Πάλμα και ο Άρης, έχουν δικαιωθεί μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες. Αλίμονο σε όσους βιάστηκαν να γελάσουν πρώτοι...

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0