Box to Box

Μία, δύο, τρεις, ο Μαρτίνεθ... κάηκε και ο Λουτσέσκου τράβηξε «21»!

Μία, δύο, τρεις, ο Μαρτίνεθ... κάηκε και ο Λουτσέσκου τράβηξε «21»!
Ο ΠΑΟΚ «μακιγιάρισε» τις αδυναμίες του και πήρε με την τρίτη, ό,τι «άγγιξε» με την πρώτη. Ο Ολυμπιακός, από την άλλη, μάλλον δεν διάβασε σωστά τα σημάδια...
Γράφει ο Φάνης Τσοκανάς

Αν το περσινό πρωτάθλημα ήταν για γερά «νεύρα», το φετινό, έχει θέσει ήδη τις βάσεις, για να το ξεπεράσει. Και ο παράγοντας που ρυθμίζει τα πάντα, δεν είναι άλλος από την Ευρώπη.

ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, παλεύουν να «πατήσουν» σε δύο βάρκες. Καλούνται να κάνουν διαχείριση δυνάμεων και τα αποτελέσματα, γεννούν καταστάσεις που μοιάζουν αψυχολόγητες.

Νίκη του ΠΑΟΚ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ίσως κάποιοι έβλεπαν. «Τεσσάρα», κανείς! Γιατί ως τέτοια λογίζεται, για όσους κοιτούν ολόκληρο το ματς, και όχι το τελικό σκορ.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου εκνευρίστηκε ακούγοντας να μιλούν για αντίδραση, μετά τη χειρότερη φετινή εμφάνιση του συνόλου κόντρα στην ΑΕΚ. Και ως ένα σημείο, είχε δίκιο.

Πράγματι, ο ΠΑΟΚ ήταν άφαντος στην OPAP Arena. Χρειάστηκε να περάσουν περισσότερα από 80' για να καταγράψει τελική. «Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, θα έχεις και μία κακή βραδιά» ανέφερε ο Ρουμάνος προπονητής. Και ήταν πράγματι, μία κακή βραδιά, γιατί στη Λεωφόρο, για παράδειγμα, τα πράγματα «κύλησαν» πολύ διαφορετικά.

Εξετάζοντας το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, φάση-φάση, εύκολα διαπιστώνει κανείς πως εκείνο το ματς, έως ότου φτάσει στο 80', ήταν αρκετά ισορροπημένο.

Από το 80' κι έπειτα, ναι. Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε ισοφαριστεί νωρίτερα, και όχι στην τελευταία φάση του ματς. Ντέρμπι είναι, όμως. Προφανώς και θα πιεστεί, ειδικά στην έδρα του αντιπάλου.

Το γκολ της ισοφάρισης στο 90+6', του δίνει κάθε δικαίωμα να νιώθει πως «πέταξε» δύο βαθμούς. Από την άλλη, όμως, για ποιο ντέρμπι μπορεί να πει ο Ολυμπιακός κάτι ανάλογο;

Απέναντι στην ΑΕΚ, «ξύπνησε» αφού έμεινε πίσω στο σκορ. Πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, είχε μία καλή ευκαιρία, ισοφάρισε, κι έπειτα, ξανάδωσε τα ηνία στην «Ένωση».

Απέναντι στον Παναθηναϊκό, είδε τους φιλοξενούμενους να έχουν τέσσερις καλές ευκαιρίες κι ένα γκολ, μόνο στο πρώτο ημίχρονο. Ισοφάρισε με το... καλημέρα στο δεύτερο, πριν έρθει η οριστική διακοπή, αλλά στα 50' παιχνιδιού, ποιος μπορεί να ισχυριστεί πως ήταν ο κυρίαρχος; Έως ότου έφτασε το ματς με τον ΠΑΟΚ.

Σε αυτό, για πρώτη φορά, ο Ολυμπιακός απείλησε -σοβαρά- πρώτος. Ειδικά με τη μεγάλη ευκαιρία του Ποντένσε στο 23'. Από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα, όμως, σαν να «άδειασε». Τα αμυντικά κενά του, η αποκομμένη επίθεση και ο πνευματικός του αποπροσανατολισμός, τον εξέθεσαν.

Μεσολάβησαν 2-3 καλές στιγμές και τέσσερα γκολ του ΠΑΟΚ, για να αντιδράσουν οι «ερυθρόλευκοι», στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν όλα πια, είχαν κριθεί.

Τρίτο σερί ντέρμπι, λοιπόν, που ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ «έπαιξε» με τη φωτιά. Μόνο που αυτήν τη φορά «κάηκε» για τα καλά.

Και λέω έπαιξε με τη φωτιά, γιατί τόσο απέναντι στην ΑΕΚ, όσο και απέναντι στον ΠΑΟΚ, οι δικές του επιλογές κατά τη διάρκεια του ματς -κυρίως οι αλλαγές προσώπων- πιο πολύ μπέρδεψαν, παρά βοήθησαν τον Ολυμπιακό.

Σαφώς και είναι νωρίς. Σαφώς και ακόμη «εγκλιματίζεται» ποδοσφαιρικά στην Ελλάδα. Με την ψαλίδα μεταξύ των τεσσάρων να έχει «κλείσει», όμως, μία, δύο, τρεις σε ντέρμπι και καίγεσαι.

Ειδικά, απέναντι σε έναν ικανό και πολύπειρο σε τέτοιες «ειδικές αποστολές» προπονητή, όπως ο Λουτσέσκου.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0