Box to Box

Ο PAOK, ξαναβάζει τον ΠΑΟΚ, στην «κουβέντα» για το πρωτάθλημα

Ο PAOK, ξαναβάζει τον ΠΑΟΚ, στην «κουβέντα» για το πρωτάθλημα
Αθόρυβα, ο ΠΑΟΚ δείχνει πως έχει ό,τι χρειάζεται για να αλλάξει «τίτλο». Όπως το έκανε και πέρυσι.
Γράφει ο Φάνης Τσοκανάς

Η νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στην Αμπερντίν είναι τεράστια. Κι αν δεν μοιάζει ως τέτοια λόγο αντιπάλου, είναι λόγω του τρόπου που ήρθε.

Όποιον κι αν έχεις απέναντι σου, το σοκ των δύο γκολ, μέσα σε οκτώ λεπτά, και μέσα στη δική του έδρα, δεν ξεπερνιέται από τον καθένα.

Το 3/3 του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Conference, ως συνέχεια της εξαιρετικής του πορείας στα προκριματικά, πέραν της ιστορικής σημασίας του, αποτελεί απόδειξη πως το μέταλλο του συνόλου του Λουτσέσκου, είναι τέτοιο, ώστε να αλλάξει τον «τίτλο», την «ταμπέλα», που του είχε φορεθεί στην αρχή της σεζόν.

Οι περισσότεροι, μαζί κι εγώ, περίμεναν έναν ΠΑΟΚ «ρυθμιστή» του πρωταθλήματος. Αυτόν που θα κόψει βαθμούς σε δύσκολες έδρες, θα πάρει ντέρμπι μέσα στην Τούμπα, αλλά έως το φινάλε, θα έχει μείνει πίσω στην κούρσα.

Εν τέλει, μετά από οκτώ αγωνιστικές, παρά τις απώλειες βαθμών, απέναντι σε ΟΦΗ και Άρη, είναι στο -2 από την κορυφή, στο -1 από τον Ολυμπιακό και έχει τους ίδιους βαθμούς (17) με την ΑΕΚ, την οποία και αντιμετωπίζει τη Δευτέρα (30/09, 19:30).

Εκεί, στη Νέα Φιλαδέλφεια, θα είναι το δεύτερο μεγάλο, εγχώριο crash test. Γιατί στο πρώτο, μέσα στη Λεωφόρο, απέναντι στον Παναθηναϊκό, τα πήγε εξαιρετικά. Έστω κι αν άφησε πικρή γεύση, η ισοφάριση του Γερεμεγιέφ στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Πέρυσι ακριβώς την ίδια ημέρα (30/10) στην OPAP Arena, έχασε εύκολα με 2-0. Έβγαλε τέτοια αντίδραση, όμως, που τον κράτησε αήττητο στο πρωτάθλημα, από τον Οκτώβριο του 2022, έως τη 2η ημέρα του Απρίλη του 2023!

Γιατί για όσους δεν το θυμούνται, πριν η ΑΕΚ «σπάσει» το περσινό αήττητο του ΠΑΟΚ, στη 2η αγωνιστική των Play Off, λογιζόταν κανονικότατα ως διεκδικητής του τίτλου, όντας στο -5 από την κορυφή.

Αν φέτος περάσει αλώβητος και από την έδρα της περσινής νταμπλούχου, θα έχει φύγει χωρίς τις μέγιστες απώλειες, από τις έδρες των δύο περσινών διεκδικητών. Δεν την λες και μικρή «δήλωση».

Δεδομένα, το ρόστερ του έχει ατέλειες για να φτάσει πρώτος στο τέλος της κούρσας. Και ποιανού δεν έχει, όμως; Υπάρχει και ο Ιανουάριος. Ειδικά αν βρίσκεται κοντά στην κορυφή, όπου το κίνητρο θα είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Στην παρούσα φάση, πάντως, όχι μόνο διαχειρίζεται εξαιρετικά το Πέμπτη - Κυριακή, αλλά φροντίζει πως οι Πέμπτες του PAOK, δίνουν άλλη ψυχολογία για τις Κυριακές του ΠΑΟΚ.

Κι όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, «τίτλοι» και «ταμπέλες» αλλάζουν γρήγορα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0