Box to Box

Ένας Φορτούνης που έκανε ό,τι ήθελε και μία νίκη που δεν αποτιμάται μόνο με βαθμούς, αλλά ως ποδοσφαιρικό λάφυρο!

Ένας Φορτούνης που έκανε ό,τι ήθελε και μία νίκη που δεν αποτιμάται μόνο με βαθμούς, αλλά ως ποδοσφαιρικό λάφυρο!
Ο Ντέιβιντ Μόιες θα ακούει Πειραιάς και Ολυμπιακός και θα αλλάζει δρόμο! Εκεί, στο στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης είχε γνωρίσει μία οδυνηρή ήττα με 2-0, άσχετο εάν μετέπειτα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γύρισε το χαρτί το 2014, με χατ τρικ του Φαν Πέρσι. Ωστόσο, για τον ίδιο ήταν η σταγόνα που είχε ξεχειλίσει το ποτήρι. Λίγο μετά ήρθε το τέλος της σύντομης παραμονής του στο Ολντ Τράφορντ. Τώρα πάλι απέναντι στον Ολυμπιακό γνωρίζει την πρώτη ήττα μετά από 17  ευρωπαϊκά παιχνίδια με τη Γουέστ Χαμ σε μια νύχτα που οι φίλοι του Ολυμπιακού θα θυμούνται για καιρό!
Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Υπάρχουν βραδιές που μια νίκη μετράει πολύ περισσότερο από τους βαθμούς που δίνει.
Μία τέτοια είναι για τον Ολυμπιακό, η επικράτηση επί της κατόχου του Conference League, Γουέστ Χαμ, και ήρθε πολύ πειστικά. Το τελικό 2-1 δεν δίνει πλήρη εικόνα του πόσο πιο εύκολα πήρε ο Ολυμπιακός τη νίκη και ναι, μπορεί στο τέλος να υπήρχαν πολλά… φαγωμένα νύχια, όσο ο διαιτητης δεν σφύριζε το φινάλε!

Ο Κώστας Φορτούνης έκανε ένα απίστευτα ώριμο ματς. Πέτυχε ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ και γενικά καθοδήγησε την ομάδα του με μαεστρία. Ακόμα και όταν το ματς μπήκε στις καθυστερήσεις. Εκεί, με τις δυνάμεις του να τον έχουν πλέον εγκαταλείψει, παραλίγο να πετύχει ακόμα ένα τέρμα, με μία πολύ ωραία ατομική προσπάθεια, αναγκάζοντάς τους φίλους της Γουέστ Χαμ στην εξέδρα να… κλείσουν τα μάτια.

Ο Ντέιβιντ Μόιες προτίμησε να κάνει αρκετές αλλαγές σε σύγκριση με την βασική του ομάδα, απόφαση που την πλήρωσε και σίγουρα την έχει μετανιώσει! Όταν πλέον ήταν με δύο γκολ πίσω στο σκορ, απόφασισε σιγά-σιγά να αρχίσει να ρίχνει τα βαριά χαρτιά στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο ο Ολυμπιακός, παίζοντας με ψυχή και μυαλό, έλεγχε πια την κατάσταση.

Τώρα, με αυτους τους βαθμούς, ο Ολυμπιακός έφερε μια ισορροπία στους πόντους του αν υπολογίσουμε πως πέταξε δύο βαθμούς στη Σερβία. Φυσικά τώρα, η Γουέστ Χαμ θα είναι πολύ πιο υποψιασμένη τι την περιμένει στην ρεβάνς στο Λονδίνο. Αλλά με αυτήν την νίκη, έχω την αίσθηση ότι ο Ολυμπιακός, και έχοντας τους Σέρβους στο στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης, τον πρώτο και βασικό του στόχο, που ήταν να εξασφαλίσει την τρίτη θέση στον όμιλο και ό,τι παραπάνω προκύψει, τώρα τον ελέγχει απόλυτα.

Καθαρά αγωνιστικά, αυτό ήταν ένα ακόμη βήμα μπροστά για τον Μαρτίνεθ και την νοοτροπία που ο Ισπανός τεχνικός προσπαθεί να περάσει. Ήταν ένα ξεκάθαρο δείγμα πώς και τι σκέφτεται ως επιλογή αγωνιστικής προσέγγισης. Φοβερό τρέξιμο, πιεστικό μαρκάρισμα και ταυτόχρονα, μία κυνική αντιμετώπιση στο παιχνίδι όταν χρειαζόταν.

Ναι, φυσικά σε μία ομάδα που μαθαίνει τον προπονητή της και ο ίδιος ακόμα μαθαίνει τους δικούς του ποδοσφαιριστές, θα υπάρχουν και τα πάνω (όπως χθες) και τα κάτω όπως με τη Φράιμπουργκ ή την Τοπόλα. Στο τέλος της βραδιάς για τον Ολυμπιακό, αυτό που μετράει εκτός από τη νίκη, είναι πως προσφέρει στους φίλους του κάτι για να πάρουν μαζί τους στο σπίτι: την ανάμνηση μιας σπουδαίας νίκης απέναντι στην κάτοχο του τροπαίου στο Conference League.

Λέτε πως είναι μικρό πράγμα; Τέτοιες νικες δεν αποτιμώνται μόνο για το σήμερα, αλλά βαρύνουν πολύ στις εξιστορήσεις αυτών που βρέθηκαν στο γήπεδο ή εκείνων που το παρακολούθησαν από την τηλεόραση με τη δυναμική της μεταφοράς τα επόμενα χρόνια, σε επόμενες γενιές, μέσα από τις συζητήσεις! Αυτή η νίκη είναι ένα ποδοσφαιρικό λάφυρο και έτσι πρέπει να την αντιμετωπίσει ο κόσμος του Ολυμπιακού!
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0