Box to Box

Δεν είναι απλά αγωνιστική πρόκληση για Τσιμίκα, αλλά είναι ευκαιρία ζωής!

Δεν είναι απλά αγωνιστική πρόκληση για Τσιμίκα, αλλά είναι ευκαιρία ζωής!

Το να σου δοθεί μία ευκαιρία να παίξεις βασικός, στη θέση μάλιστα ενός ποδοσφαιριστή που σπανιότατα λείπει και ακόμα πιο σπάνια τραυματίζεται, είναι πρόκληση που περιμένεις καιρό! Μερικές φορές δεν δίνεται και ποτέ σε αυτό το υψηλότερο επίπεδο! Για τις επόμενες 12 εβδομάδες καλείται να κάνει τώρα ο Κώστας Τσιμίκας στη Λίβερπουλ το καλύτερο δυνατό, μετά το πρόβλημα με τον ώμο που προκλήθηκε στον Άντι Ρόμπερτσον. Πρόκειται για ευκαιρία ζωής.

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Ο Κώστας Τσιμίκας έχει ξεκινήσει σε 18 παιχνίδια στην Premier League, από τότε που πήγε στη Λίβερπουλ έναντι 14 εκατομμυρίων ευρώ από τον Ολυμπιακό το 2020. Ποτέ δεν απείλησε πραγματικά να πάρει τη θέση του Άντι Ρόμπερτσον, στο αριστερό άκρο της άμυνας, αλλά αποδείχτηκε αξιόπιστος όποτε κλήθηκε, με καθοριστική συμβολή το τελευταίο πέναλτι στη νίκη που χάρισε το Κύπελλο Αγγλίας, το FA Cup, στους «κόκκινους» το 2022.

Η εξάρτηση της Λίβερπουλ από τα πόδια του «Έλληνα Σκάουσερ», όπως τον λένε στο Άνφιλντ, πρόκειται να αυξηθεί στο άμεσο μέλλον, με τον Ρόμπερτσον να βγαίνει νοκ άουτ  από έναν τραυματισμό στον ώμο που υπέστη στην ήττα της Σκωτίας από την Ισπανία. Ο Τσιμίκας αντιμετωπίζει πρώτα από όλα μια σπάνια εμπειρία, το να παίξει βασικός στο πρώτο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ της σεζόν, αν και το πόσο θα δοκιμαστούν τα αμυντικά του χαρακτηριστικά, μπορεί να εξαρτηθεί από την τακτική που θα υιοθετήσει ο Σον Ντάις παρατάσσοντας τα «ζαχαρωτά» στο Άνφιλντ.

Η Λίβερπουλ αντιμετώπισε επαρκώς την τελευταία φορά που ο Ρόμπερτσον απουσίασε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κέρδισε τρία ματς, έφερε μια ισοπαλία και ηττήθηκε σε μόλις έναν από τους πέντε αγώνες που έχασε πριν από αρκετό καιρό ο αρχηγός της εθνικής Σκωτίας! Και πριν από δύο χρόνια στο ξεκίνημα της σεζόν πάλι, ο Τσιμίκας είχε πάρει την θέση του Ρόμπερτσον στα πρώτα ματς του πρωταθλήματος, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις!

Τώρα ο καιρός της απουσίας είναι περισσότερος, λόγω της ιδιάζουσας φύσης του προβλήματος που υπάρχει. Και κάποιοι που υποστηρίζουν πως μέχρι ο Ρόμπερτσον να γυρίσει προς τα τέλη Ιανουαρίου, ο Τσιμίκας δεν θα μπορέσει να καλύψει επάξια το κενό, οπότε χρειάζεται να βγει ο Κλοπ στην αγορά και να βρει αριστερό μπακ. Έτσι και αλλιώς χρειάζεται ο Έλληνας διεθνής να αρπάξει μια σπάνια ευκαιρία από τα μαλλιά και να εντυπωσιάσει, καθώς η ομάδα του δίνει μια σειρά αγώνων που θα καθορίσουν κατά πολύ το διακύβευμα!

Προσωπικά πιστεύω ότι μπορεί να κάνει επάξια την αντικατάσταση σε αυτό το κομμάτι ο Κώστας. Σε μία πολύ ανταγωνιστική εποχή, ακόμα κι αν ξέρει πως όταν θα γυρίσει ο Ρόμπερτσον πολύ δύσκολα θα μείνει εκτός ενδεκάδας, αυτό είναι έτερον εκάτερον. Γιατί τώρα ο Τσιμίκας χρειάζεται στην Λίβερπουλ και η Λίβερπουλ χρειάζεται τον Τσιμίκα για να μπορέσει ο Κλοπ να κάνει την δουλειά του με ήσυχο κεφάλι. Από την καρδιά μου του εύχομαι κάθε επιτυχία..

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0