Box to Box

Το VAR δεν είναι πρόβλημα, αλλά οι άχρηστοι διαιτητές και αυτοί πρέπει να αλλάξουν, όχι η τεχνολογία!

Το VAR δεν είναι πρόβλημα, αλλά οι άχρηστοι διαιτητές και αυτοί πρέπει να αλλάξουν, όχι η τεχνολογία!

Το επίπεδο ανικανότητας των διαιτητών στην Premier League το έχω στηλιτεύσει αρκετές φορές στο παρελθόν και μόλις πρόσφατα άλλωστε είχα γράψει πως αν δεν αρχίσουν στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου να καλούν για να το διαιτητεύουν οι κορυφαίοι Ιταλοί και  Γερμανοί διαιτητές, θα δούμε απίστευτα πράγματα! Και αυτά που συνέβησαν στο βόρειο Λονδίνο το Σάββατο το απόγευμα, ήρθαν να προστεθούν στην ήδη μεγάλη λίστα, μόλις σε επτά αγωνιστικές από λάθη. Και προσωπικά, πιστεύω ότι η χρήση VAR, την οποία πολλοί κατηγορούν, είναι η μόνη πραγματική λύση!  Αλήθεια,  σκέφτεστε να έπρεπε μετριότητες όπως ο Σάιμον Χούπερ και ο Ντάρεν Ίνγκλαντ να σφύριζαν χωρίς βοήθεια τεχνολογίας έπειτα από αυτά που έκαναν στο Τότεναμ-Λίβερπουλ;

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Υπήρξε μια τεράστια συζήτηση σε όλη την περσινή σεζόν και συνεχίζεται και φέτος, καθώς τα λάθη των διαιτητών γίνονται όλο και πιο συχνά! Το απίστευτο είναι ότι η PGMOL ήδη από το πρώτο Σαββατοκύριακο της σεζόν, όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνάντησε τη Γουλβς στο «Ολντ Τράφορντ», ζήτησε συγγνώμη για τα ανθρώπινα λάθη που έγιναν σε λάθος αποφάσεις. Αλλά, επειδή  φυσικά, και  η περσινή σεζόν δεν ήταν επίσης χωρίς διαμάχες και θα έπρεπε να υποπτευόμαστε ότι η ανικανότητα ορισμένων διαιτητών θα οδηγήσει σε ακόμη πιο αμφιλεγόμενες αποφάσεις τη τωρινή σεζόν! 

Για άλλη μια φορά, το VAR και το γενικό επίπεδο διαιτησίας έχουν βάλει φωτιά σε διάφορα σημεία λόγω λαθών! Στην περσινή χρονιά, αν το δει κάποιος από την αρχή μέχρι το τέλος, από αυτά που έγιναν αντιληπτά, θα συνειδητοποιήσει πως κάθε ομάδα έχει αδικηθεί αλλά και ευνοηθεί με τουλάχιστον μία απόφαση. 

Η PGMOL (Professional Game Match Officials Limited) έχει ζητήσει συγγνώμη για ένα λάθος σε αρκετές περιπτώσεις! Ωστόσο, πέρσι φάνηκε πως  μερικές ομάδες έπρεπε  να περιμένουν ακόμα και  μήνες για την παραδοχή της αδικίας και ο επικεφαλής της PGMOL, Χαουαρντ Γουεμπ, ομολόγησε πως δεν λειτούργησε σωστά η διαδικασία κυρίως εφαρμογής του VAR

Ήδη αυτή τη σεζόν, φαίνεται ότι θα ζητήσει ακόμη περισσότερες συγγνώμες  όπως πάει! Θα το ξαναπώ όμως και έχω εκφράσει την άποψή μου χρόνια τώρα. Η τεχνολογία ήρθε για να μείνει και είναι αστείο να επιμένουμε να λέμε πως θα ήταν καλύτερα τα πράγματα εάν δεν την βάζαμε και στο ποδόσφαιρο, όπως την έχουμε βάλει στη ζωή μας. Το παράδειγμα που αναφέρω συχνά έχει να κάνει με την εποχή που ξεκίνησαν τα τρένα, στην Βρετανία της βιομηχανικής επανάστασης! Τότε, οι άνθρωποι για να βρουν την επόμενη πόλη περπατούσαν πάνω στις γραμμές του τρένου και πολλές φορές όταν ερχόταν η αμαξοστοιχία είχαμε νεκρούς! Δεν σταματήσαμε τα τρένα ως ανθρωπότητα, αλλά μάθαμε στον κόσμο να μην περπατάει στις γραμμές και βελτιώσαμε τις υποδομές. Αυτό χρειάζεται και το VAR. Να μάθουν οι άνθρωποι να το χρησιμοποιούν καλύτερα, όχι να καταργήσουμε την τεχνολογία, ώστε να μην έχουμε προβλήματα σκύβοντας σαν την στρουθοκάμηλο και βάζοντας το κεφάλι μας στην άμμο! 

Και ούτε θέλω να σκέφτομαι όλη αυτή η άχρηστη κάστα, ειδικά στην Premier League,  να έπρεπε να σφυρίζει χωρίς έλεγχο και να περιμένουμε να μην κάνει λάθη! Τότε, θα είχαμε πόλεμο! 

Ξεκάθαρα λοιπόν, στο ερώτημα αν το πρόβλημα είναι το VAR, η απάντηση είναι απλή και είναι ένα μεγάλο ΟΧΙ. Το VAR είναι η λύση αλλά οπωσδήποτε με καλύτερους διαιτητές! Αν δεν υπάρχουν πρέπει να τους βρούμε και να τους δημιουργήσουμε, όχι όμως να καταργήσουμε την τεχνολογία για να αφήσουμε σε όλους αυτούς τους άχρηστους, πεδίον δόξης λαμπρό!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0