Box to Box

8 εκατομμύρια ευρώ αξιώνει από την ΕΡΤ ο ΕΣΑΚΕ για τη Basket League

8 εκατομμύρια ευρώ αξιώνει από την ΕΡΤ ο ΕΣΑΚΕ για τη Basket League

Τι κι αν η τηλεθέαση με εξαίρεση τους αγώνες ανάμεσα στους «αιώνιους» σπανίως ξεπερνάει ακόμη και το 1% στα υπόλοιπα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Τι κι αν χρόνο με το χρόνο μειώνεται το ενδιαφέρον του κοινού για την… εν πολλές αμαρτίες Basket League. Οι άνθρωποι της λίγκας κόντρα στη… λογική αξιώνουν για το νέο πρωτάθλημα της Α1 αύξηση σχεδόν της τάξης του 25% ή αν προτιμάτε 1,5 εκατομμύριο ευρώ περισσότερα για την «κεντρική διαχείριση» της λίγκας!

Γράφει ο Γιάννης Ψαράκης

Στο ίδιο έργο θεατές θα γίνουμε και φέτος όσον αφορά το σήριαλ των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Α1 (Basket League) τα οποία μία εβδομάδα πριν το Super Cup στη Ρόδο και δύο εβδομάδες πριν την έναρξη της σεζόν παραμένουν… ορφανά. Όμως μην ανησυχείτε και μην τρέφετε ψευδαισθήσεις, όπως κάθε μα κάθε χρόνο και φέτος θα «βολευτούν» στη δημόσια τηλεόραση μέσω πολιτικής παρέμβασης με την ΕΡΤ να καλείται φέτος να δαπανήσει ακόμη μεγαλύτερο ποσό σε σχέση με πέρυσι. Όσο… πέφτει το ενδιαφέρον του πρωταθλήματος, τόσο ανεβαίνουν και οι απαιτήσεις της. «Παράλογοοοο» που θα έλεγε και μια ψυχή…

Συμφωνία λοιπόν μπορεί να μην υπάρχει (το Super Cup θα καλυφθεί καλή τη θέληση όπως πέρυσι άλλωστε) όμως και φέτος η ΕΡΤ θα μεταδώσει τους αγώνες του πρωταθλήματος αρκεί να καταβάλει στον ΕΣΑΚΕ και τις ομάδες όχι 6,5 εκατομμύρια ευρώ που ήταν η συμφωνία για την περσινή σεζόν αλλά… 8 εκατομμύρια ευρώ! Σχεδόν 2,7 δις παλιές… δραχμούλες για τους boomers που θέλουν να κάνουν σύγκριση με το μακρινό παρελθόν όταν τα τηλεοπτικά της κορυφαίας λίγκας στην Ευρώπη όπως δικαίως διαφημιζόταν τότε η Α1 έπιαναν 1 δις και γινόταν παγκόσμιο θέμα.

Όσο για το ποιος είναι ο λόγος που ο ΕΣΑΚΕ αξιώνει (και θυμηθείτε το, θα τα πάρει τελικά…) 1,5 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα σε σχέση με πέρυσι από την ΕΡΤ; «Γιατί δυνάμωσε ο Παναθηναϊκός» ακούστηκε από επίσημα χείλη στις συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές. Μαζί με τον βασιλικό (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός) ποτίζεται και η γλάστρα των υπόλοιπων 10 ομάδων.

Εδώ να θυμίσω ότι πέρυσι από τα 6,5 εκατομμύρια ευρώ της συμφωνίας οι ομάδες είχαν βάλει στα ταμεία τους σχεδόν 5,4 εκατομμύρια ευρώ (θυμηθείτε εδώ τη μοιρασιά που είχε αποκαλύψει το BN Sports που αντιστοιχούσε σε 4,7 εκατομμύρια εφ άπαξ για τις ομάδες και άλλες 700.000 ευρώ bonus κατάταξης στο τέλος της σεζόν για τις 11 απο τις 12 που θα παρέμεναν στην κατηγορία. Τα υπόλοιπα χρήματα (1,1 εκατομμύρια ευρώ) αφορούν σε κρατήσεις, ποσοστό ΕΣΑΚΕ, ποσοστό ΕΟΚ (5%) και διαφημιστικός χρόνος για τους χορηγούς των ομάδων.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0