Box to Box

Ο Γιοβάνοβιτς είναι αυτός που μεγάλωσε και πάλι τον Παναθηναϊκό, αλλά αυτήν την πρόκριση την έχασε με την ατολμία και τις κακές αλλαγές!

Ο Γιοβάνοβιτς είναι αυτός που μεγάλωσε και πάλι τον Παναθηναϊκό, αλλά αυτήν την πρόκριση  την έχασε  με την ατολμία και τις κακές αλλαγές!
Στο τέλος της βραδιάς, αυτό που μένει για τον Παναθηναϊκό είναι μία πικρή γεύση. Γιατί η Μπράγκα δεν ήταν πολύ καλύτερη του ώστε να αποδεχθεί πιο εύκολα τον αποκλεισμό. Αντίθετα μάλιστα, νομίζω πως η βραδιά της έγινε ακόμα πιο εύκολη από την κακή διαχείριση από πλευράς του παιχνιδιού από πλευράς Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Οι αλλαγές του ήταν άτολμες και περισσότερο μπέρδεψαν την ομάδα του παρά την βοήθησαν!

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Ο Παναθηναϊκός στο τέλος της ημέρας επιστρέφει  στους ομίλους μετά από επτά χρόνια, ωστόσο είναι βέβαιο πως όταν κάτσει η σκόνη από το χθεσινό παιχνίδι, θα καταλάβουν όλοι πόσο κοντά έφτασε στο να είναι μετά από 13 χρόνια στο Champions  League. Πρώτα από όλους, οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές, ο προπονητής και η διοίκηση. Έπειτα και ο κόσμος, που γέμισε το Ολυμπιακό Στάδιο, σε μια βραδιά από το παρελθόν, την οποία οι 50, άντε 100 ανεγκέφαλοι νοματαίοι, δεν μπορούν να αμαυρώσουν!

Καθαρά αγωνιστικά, το γεγονός πως δεν τόλμησε ο Γιοβάνοβιτς να αφήσει και τον Ιωαννίδη μέσα στο γήπεδο όταν έβαλε τον Σπόραρ, παίζοντας όλα ή τίποτα, μια ζαριά, έγειρε την πλάστιγγα. Η Μπράγκα ήταν εκεί αρκετά πιεσμένη από το 25´, με τις ευκαιρίες που είχε ο ΠΑΟ μέχρι να βγει το ημίχρονο, και πάλι μέχρι το 65´. Η κούραση έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο ωστόσο και πάλι, αμέσως μετά το γκολ που δέχτηκε η ελληνική ομάδα, υπήρξαν τρεις φάσεις που αν μία από όλες κατέληγε στα δίχτυα θα είχαμε ένα πολύ διαφορετικό φινάλε στις καθυστερήσεις!

Ο Παναθηναϊκός φρόντισε το καλοκαίρι να γεμίσει το ρόστερ του. Πήρε καλούς παίκτες, ωστόσο εξακολουθεί και δεν έχει τον παίκτη περιοχής που τη μισή ευκαιρία θα την κάνει γκολ. Και σε αυτό το επίπεδο, όταν πλέον φτάνει σε ένα ματς κάποια ομάδα να διεκδικεί την είσοδο στους ομίλους της πιο σπουδαία διασυλλογικής διοργάνωσης, τα λάθη δεν επιτρέπονται! Ο Ιωαννίδης επίσης, δεν γίνεται να βγαίνει όταν είσαι με την πλάτη στον τοίχο. Έχει «κρύο αίμα» και τον χρειάζεσαι για να γεμίσεις την περιοχή, ακόμα και όταν βάζεις τον Σπόραρ γιατί ο συνδυασμός των δυο επιθετικών θα έφερνε έστω και για λίγο έναν πονοκέφαλο στον Ζόρζε.

Αμυντικά στάθηκε άτυχος γιατί έχασε νωρίς τον Γιεντβάι, αλλά επίσης δεν γίνεται να περιμένει τα πάντα από τον Πέρεθ στη μεσαία γραμμή.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε όλο αυτό το διάστημα που είναι στον πάγκο του Παναθηναϊκού πιστώνεται το γεγονός ότι τον ξανά έκανε ανταγωνιστικό και τον έβαλε και πάλι στον χάρτη του να διεκδικεί το πρωτάθλημα, όπως έγινε πέρσι, και τώρα να είναι στους ομίλους και πάλι σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Είναι σίγουρο όμως, όπως και ο ίδιος όταν θα κάνει την αυτοκριτική του, θα αντιληφθεί πως αυτό το έξτρα «πουσάρισμα» των τελευταίων μέτρων σε μία διαδρομή που άρχισε με την πρόκριση επί της Ντνίπρο και συνεχίστηκε με τη μεγάλη πρόκριση επί της Μαρσέιγ, δεν κατάφερε να το ολοκληρώσει, απλά γιατί δεν τόλμησε! Κάνεις φυσικά και μπορεί να σου εγγυηθεί ότι το τελικό αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό, ωστόσο αυτό που είναι βέβαιο, είναι πως οι πιθανότητες θα ήταν πολύ περισσότερες. Τώρα  χρειάζεται να ελέγξει τα συναισθήματα της ομάδες και να προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους αγώνες που θα αρχίσουν τον Σεπτέμβριο, με τους αντιπάλους να τους μαθαίνει την Παρασκευή στο Μονακό. Η μεγάλη ευκαιρία όμως ήταν μπροστά του για να μπει στους ομίλους του Champions League και την σπατάλησε!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0