Box to Box

Πολύς καπνός χωρίς φωτιά για Εμπαπέ και Λίβερπουλ, αφού ούτε ο Κλοπ θα τον ήθελε, ούτε η προτεραιότητα είναι ένας φορ ακόμα!

Πολύς καπνός χωρίς φωτιά για Εμπαπέ και Λίβερπουλ, αφού ούτε ο Κλοπ θα τον ήθελε, ούτε η προτεραιότητα είναι ένας φορ ακόμα!

Η είδηση μπορεί να έκανε τον γύρο του κόσμου, πως η Λίβερπουλ θα έδινε μια διέξοδο ενός χρόνου στον Εμπαπέ, προκειμένου να μην παροπλιστεί στο Παρίσι, πριν πάει στη Ρεάλ το 2024. Ωστόσο, ούτε ο Κλοπ θα τον ήθελε πραγματικά, ούτε η Λίβερπουλ τον έχει ανάγκη αγωνιστικά. Και δεν είναι και βέβαιο πως ο ίδιος ο παίκτης θα επιθυμούσε να συνεργαστεί με κάποιο προπονητή, που απαιτεί τόσα πολλά πράγματα από τους επιθετικούς του. Συνεπώς, δε νομίζω καν να ισχύει κάτι τέτοιο ως σενάριο…

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Είναι από αυτά τα σενάρια, που με το που βγαίνουν στο προσκήνιο, γίνεται χαμός και στα ΜΜΕ και στα social media. Σε πραγματικά μεγέθη, όμως, ακόμα και αν έγινε κάποια κουβέντα, όπου υπάρχει καπνός, δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει και φωτιά!

Ο Γιούργκεν Κλοπ έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια, πως προτιμάει μέσα στα αποδυτήρια να μην υπάρχουν παίκτες που δημιουργούν ή προκαλούν προβλήματα. Και έχει καταφέρει όλα αυτά τα οχτώ χρόνια, να υπάρχει μία ισορροπία, που σε τελική ανάλυση, μεταφράζεται και σε αγωνιστική υγεία, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, που δεν μπορούν πάντα να είναι καλά, αλλά σίγουρα, οι επιλογές του έχουν να κάνουν πρώτιστα με το εάν ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να υπηρετήσει το κοινό καλό!

Από την άλλη, ο Γάλλος σούπερ σταρ, Εμπαπέ, δεν υπάρχει αμφιβολία πως είναι τεράστιας αξίας. Δεν είναι, όμως, αυτός που την προκειμένη στιγμή λείπει από το ρόστερ της Λίβερπουλ. Η ομάδα του Κλοπ χρειάζεται, τουλάχιστον, έναν ακόμα αμυντικό, με την περίπτωση του 19χρονου Λάβια από την Σαουθάμπτον, να είναι μία εξαιρετική περίπτωση για την ηλικία του, αλλά και για τα χρήματα, που πρόκειται να δαπανηθούν για να αποκτηθεί, ενώ σίγουρα υπάρχει κενό και για έναν ακόμα κεντρικό αμυντικό, που θα μπορούσε με αριστερό πόδι, να βοηθήσει σε μία τριάδα στόπερ.

Συνεπώς μπορεί να βοηθάει όλους εμάς στα site, στα ραδιόφωνα, στις εφημερίδες σε ολόκληρο τον κόσμο, για να μπαίνει κόσμος να βλέπει τυχόν εξελίξεις, ωστόσο, σε πραγματικό μέγεθος, δε νομίζω πως έπαιξε πραγματικά σε καμιά στιγμή (ειλικρινά), η σκέψη στο Λίβερπουλ να ενταχθεί, ακόμα και προσωρινά, που θα μπορούσε κάποιος να το υπολογίσει από εμπορικής πλευράς ότι θα ήταν μία καλή κίνηση, ο Γάλλος σούπερ σταρ στο ρόστερ!

Δεν είναι το στυλ ποδοσφαιριστή που θέλει ο Κλοπ να δουλέψει μαζί του. Και νομίζω ότι και ο ίδιος θα προτιμούσε να πάει κάπου αλλού, αν είναι να παίξει για μία χρονιά.

Και τέλος, για να μην το κουράζουμε πολύ, ούτε την Λίβερπουλ θα την βοηθούσε να είναι πλατφόρμα για μία σεζόν, για έναν ποδοσφαιριστή που θέλει ξεκάθαρα να πάει κάποια στιγμή (και δεν μπορεί κανείς να τον αδικήσει γι’ αυτό) στην Ρεάλ Μαδρίτης. Όχι, όμως, με το Άνφιλντ ως ενδιάμεσο σταθμό.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0