Box to Box

Κάθε νίκη δίνει μόνο τρεις βαθμούς; Καλό είναι να βλέπουμε την μεγάλη εικόνα και όχι τα μαθηματικά!

Κάθε νίκη δίνει μόνο τρεις βαθμούς; Καλό είναι να βλέπουμε την μεγάλη εικόνα και όχι τα μαθηματικά!

Υπάρχει ένα από τα μεγαλύτερα κλισέ που επαναλαμβάνεται στη δουλειά μας και κάνει λόγο για κάθε νίκη που δίνει τρεις πόντους! Ακούγεται πολύ φυσιολογικό, ωστόσο, κακά τα ψέματα, μέσα στη σεζόν υπάρχουν πάντα παιχνίδια που ναι μεν η νίκη τους δίνει τρεις βαθμούς, αλλά ο τρόπος που επιτυγχάνεται αυτή στο τέλος της ημέρας αξίζει πολύ περισσότερο!

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος 

Μεγάλη κουβέντα γίνεται, λοιπόν, για το κατά πόσον ένα ματς προσφέρει κάτι περισσότερο εκτός από τους βαθμούς που κουβαλάει μαζί του για την επόμενη μέρα. Και πριν την χθεσινή αγωνιστική στην Αγγλία, αυτό που θα περίμενε κάποιος ότι θα συμβεί στο τέλος της ημέρας ήταν ότι η Άρσεναλ θα πρόσθετε τρεις βαθμούς στην συγκομιδή της, επειδή έπαιζε απέναντι στην Μπόρνμουθ

Οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας βρέθηκαν πίσω στο σκορ με το δεύτερο πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία της Premier League, ένα τέρμα που πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι σχεδόν στα 10 δευτερόλεπτα από την έναρξη του αγώνα!

Με το σοκ να είναι έντονο, τα πράγματα έγιναν για την Άρσεναλ ακόμα πιο δύσκολα όταν δέχτηκε και δεύτερο τέρμα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, με μισή ώρα παιχνιδιού να απομένει.

Σκεφτείτε τώρα το επόμενο ως στατιστικό: Η Άρσεναλ τελευταία φορά που γύρισε παιχνίδι από δύο γκολ πίσω και το κέρδισε ήταν περισσότερο από 10 χρόνια πριν, σε ένα ημίχρονο που έχανε από την Τότεναμ με δύο γκολ διαφορά και το ανέτρεψε κερδίζοντας εμφατικά στο τέλος. Από τότε δεν το είχε ξανακάνει.

Σε μία σεζόν  όμως που η λογική  ροή των πραγμάτων, έχει ανατραπεί πολλές φορές, η ομάδα του Αρτέτα, για 5η φορά στον πρωτάθλημα πήρε νίκη ενώ ήταν πίσω με δυο τέρματα και ήταν η τρίτη φορά μέσα στο 2023 που πετυχε γκολ που της έδωσε τη νίκη σκοράροντας μετά το πέρας του 90λέπτου!

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση! Και μάλιστα σε ένα ματς όπως το συγκεκριμένο εναντίον της Μπόρνμουθ όπου ξεκάθαρα, οι διαιτητικές αποφάσεις ήταν πάρα πολύ κακές εις βάρος της Άρσεναλ που σε δύο περιπτώσεις θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον κληθεί ο διαιτητής να ξανακοιτάξει την φάση με τα χέρια μέσα στην περιοχή ώστε να αποφασίσει αυτός και όχι απλώς το ματς να συνεχιστεί! Και όμως οι παίκτες του Αρτέτα κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση και από το 0-2 να κερδίσουν με 3-2.

Και τέτοιες νίκες, σε μία μέρα που υπό φυσιολογικές συνθήκες το ματς θα μπορούσε να πάει σε ένα άνετο 3-0 για την Άρσεναλ όπως περίμεναν οι πιο πολλοί πριν το παιχνίδι είναι ένα τρίποντο που…  ζυγίζει πολύ περισσότερο από τους βαθμούς στις αποσκευές!

Αυτές οι νίκες είναι που χτίζουν χαρακτήρα και δεν είναι η πρώτη φορά που αυτή η ομάδα στην συγκεκριμένη σεζόν έχει αποδείξει ότι μπορεί να αντέξει και να ξεπεράσει προβλήματα! Επίσης είναι ξεκάθαρο ότι σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και εκεί που η διαιτησία τής γυρίζει την πλάτη, έρχεται η τύχη και της κλείνει το μάτι που κακά τα ψέματα είναι δείγμα μιας ομάδας που είναι έτοιμη να κάνει την υπέρβαση!

Δεν ξέρω αν θα αντέξει στα επόμενα 12 παιχνίδια με μία Μάντσεστερ Σίτι που ξέρει πάρα πολύ καλά αυτό το έργο, που το έχει ξανακάνει με διάφορους τρόπους, που μπορεί να κερδίζει ματς ακόμα και με ελάχιστη προσπάθεια λόγω της ποιότητάς της, αλλά αυτή η Άρσεναλ, πρώτον, δικαιούται τον απέραντο θαυμασμό μας και κυρίως την απόλυτη εκτίμησή μας!

Για όλα τα υπόλοιπα θα μιλήσει στο γήπεδο. Ωστόσο  για μία ακόμη φορά το περίφημο «κάθε νίκη δίνει τους ίδιους πόντους»  καλό είναι να το μετράμε στην ευρύτερη έννοια και όχι καθαρά στην απόλυτα αριθμητική.

Πηγή: www.england365.gr 

www.bnsports.gr 


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0