Box to Box

Στην ΕΟΚ «προωθήθηκε» ο φάκελος του Κολοσσός-Ιωνικός για περαιτέρω έρευνα και όχι μόνο!

Στην ΕΟΚ «προωθήθηκε» ο φάκελος του Κολοσσός-Ιωνικός για περαιτέρω έρευνα και όχι μόνο!

Στον «πάγο» για άγνωστο χρονικό διάστημα μπήκαν τα 710.000 ευρώ που έχουν λαμβάνουν από τον ΕΣΑΚΕ για το μέρισμα που τους αναλογεί από τη φορολόγηση των κερδών του στοιχήματος Κολοσσός Ρόδου και Ιωνικός Νίκαιας.

Γράφει ο Γιάννης Ψαράκης

Ο λόγος; Ότι παραμένει σε εκκρεμότητα η περιβόητη υπόθεση του μεταξύ τους αγώνα για τη Basket League στις 14 Ιανουαρίου για το οποίο έγινε καταγγελία από τον ΕΣΑΚΕ προς την πλατφόρμα Ε.ΠΑ.ΘΛΑ της Γενικής Γραμματείας αθλητισμού λόγω… περίεργων συμβάντων που έλαβαν χώρα πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα όσον αφορά στον στοιχηματισμό της συγκεκριμένης αναμέτρησης.

Θυμίζουμε ότι το BN Sports από την πρώτη στιγμή ήταν το μοναδικό ΜΜΕ που είχε επισημάνει όλα όσα έγιναν πριν και κατά τη διάρκεια εκείνης της αναμέτρησης  αλλά και τις αντιδράσεις που είχαν προκληθεί.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες λοιπόν η Ε.ΠΑ.ΘΛΑ ολοκλήρωσε τη δική της έρευνα πριν από περίπου δέκα μέρες και έστειλε τον φάκελο της υπόθεσης στην ΕΟΚ και πιο συγκεκριμένα στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Ομοσπονδίας, κάτι που ενδεχομένως σημαίνει ότι υπάρχουν υποψίες ή και ενδείξεις χειραγώγησης της αναμέτρησης! Αυτή είναι άλλωστε και η διαδικασία που ακολουθείται από την πλατφόρμα της ΓΓΑ σε περιπτώσεις σαν αυτή του αγώνα της Basket League, δηλαδή διαβιβάζει τον φάκελο με όλα τα ευρήματά της έρευνας (καταθέσεις, στοιχεία κλπ) στην αρμόδια Ομοσπονδία.

Πλέον την υπόθεση έχουν αναλάβει οι δύο ορισμένοι από την Ομοσπονδία στην Επιτροπή Δεοντολογίας, Πρωτοδίκες και ο ένας νομικός οι οποίοι και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να καλέσουν για συμπληρωματικές καταθέσεις εμπλεκόμενους στη συγκεκριμένη αναμέτρηση (προπονητές, παίκτες, παράγοντες κ.α.) πριν βγάλουν το οριστικό τους πόρισμα για το αν συνέβη κάτι μεμπτό στον συγκεκριμένο αγώνα.

Η παραπάνω εξέλιξη όπως είναι προφανές επηρεάζει άμεσα τις δύο ομάδες, Κολοσσό και Ιωνικό αφού βάσει της Υπουργικής απόφασης όσον αφορά στο μοίρασμα των χρημάτων από τη φορολόγηση των κερδών του στοιχήματος στις ομάδες για όσες εκκρεμούν καταγγελίες για χειραγώγηση αγώνων δεν μπορούν να εισπράξουν το ποσό που τους αναλογεί. Ποσό που στην προκειμένη περίπτωση ανέρχεται σε περίπου 355.000 ευρώ για κάθε μία από τις δύο αυτές ομάδες. Κάτι που προκαλεί πολύ μεγάλο οικονομικό πρόβλημα στις δύο ΚΑΕ σε σύγκριση με τις υπόλοιπες που έλαβαν ήδη το ποσό που τους αναλογεί και μπορούν είτε να καλύψουν χρέη είτε να κάνουν αλλαγές στο ρόστερ τους ενόψει του φινάλε της κανονικής περιόδου.

Να σημειωθεί ότι παράγοντες και των δύο ΚΑΕ επικοινώνησαν με την ΕΟΚ και ρώτησαν για το πότε προβλέπεται να ολοκληρωθεί η έρευνα και να βγει το πόρισμα και η απάντηση που έλαβαν ήταν… απογοητευτική αφού η νέα έρευνα ενδέχεται να κρατήσει αρκετές εβδομάδες ακόμη και μέχρι τότε αυτά τα 710.000 ευρώ θα παραμένουν «στον πάγο».

www.bnsports.g

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0