Box to Box

Χρυσή Μπάλα: Άξιος ο Μπενζεμά, αλλά αν όχι τώρα με τον Κουρτουά τότε μάλλον ποτέ για έναν γκολκιπερ!

Χρυσή Μπάλα: Άξιος ο Μπενζεμά, αλλά αν όχι τώρα με τον Κουρτουά τότε μάλλον ποτέ για έναν γκολκιπερ!
Ο Καρίμ Μπενζεμά αξίζει πέραν κάθε αμφιβολίας την Χρυσή Μπάλα για το 2022, ωστόσο αυτό που μένει ως τελικό συμπέρασμα για μία ακόμη φορά από αυτά τα βραβεία, είναι πως αφού δεν το κατάφερε ο Κουρτουά με τέτοια σεζόν που είχε πέρσι δεν υπάρχει περίπτωση  μελλοντικά τερματοφύλακας να παρει το βραβείο!
Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Ο Γάλλος σέντερ φόρ της Ρεάλ Μαδρίτης είχε μία εξαιρετική χρονιά και επιτέλους βγαίνοντας από τις σκιές του παρελθόντος κατάφερε να αναδειχθεί σε κορυφαίο, παίρνοντας το βραβείο και έχοντας βοηθήσει αφάνταστα την ομάδα του να κατακτήσει εκτός από το πρωτάθλημα Ισπανίας και το Champions League για 14η φορά! Έχοντας δει τον Ρονάλντο και τον Μόντριτς από τους συμπαίκτες του τα προηγούμενα χρόνια να περνούν τη χρυσή μπάλα, ήρθε η ώρα και του Μπενζεμά να προστεθεί σε αυτήν την λίστα.

Η κουβέντα όμως που άνοιξε και πάλι έχει να κάνει με το πως είναι δυνατόν με όλα αυτά που πέτυχε σε αυτήν την χρονιά και ο Τιμπό Κουρτουά να μην είναι καν στην τριάδα! Κανονικά αν κάποιος δει με ψυχρό μάτι τη σεζόν χωρίς τον Βέλγο η Ρεάλ δεν θα ήταν καν στα ημιτελικά, πολύ δε περισσότερο στον τελικό ή με το Κύπελλο στα χέρια! Η εμφάνιση του Βέλγου γκολκίπερ στο ματς του Παρισιού με τη Λίβερπουλ πέρασε στην ιστορία αφού για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια ένας τερματοφύλακας έκανε περισσότερες από πέντε αποκρούσεις σε έναν τελικό. Ο Κουρτουά έκανε 11 επεμβάσεις, μερικές από αυτές μάλιστα συγκλονιστικές, ειδικά εκείνη με την οποία στέρησε τον Σαλάχ λίγο πριν τη λήξη του παιχνιδιού από το να στείλει το ματς τουλάχιστον στην παράταση!


Στον ημιτελικό ήταν υπέροχος ειδικά στη ρεβάνς απέναντι στη Σίτι κρατώντας (με μία από τις καλύτερες επεμβάσεις της χρονιάς) σε ένα σουτ χαμηλό μετά από ατομική ενέργεια του Γκρίλις το σκορ στο 0-1. Χωρίς ειδικά αυτή την απόκρουση το ματς θα είχε κλειδώσει για τους πολίτες και φυσικά δεν θα υπήρχε περίπτωση επιστροφής για την Ρεάλ στον αγώνα.

Και στον προημιτελικό απέναντι στην παλιά του ομάδα την Τσέλσι με δύο σπουδαίες επεμβάσεις στη ρεβάνς κράτησε το σκορ στο αξιοπρεπές επίπεδο του να μπορεί να γίνει η επιστροφή και να ανατραπεί η κατάσταση. Και στο πρώτο αγώνα των «16» απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν, ήταν αυτός που περιόρισε την ήττα μόνο στο ένα γκολ.


Αν όλα αυτά δεν αρκούν να συζητήσουμε για έναν τερματοφύλακα ότι αξίζει κι αυτός τη Χρυσή Μπάλα, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει άλλη κουβέντα στο μέλλον! Στο πρόσωπο του Κουρτουά θα υπήρχε μία δικαίωση έχω την εντύπωση και άλλων που από τότε που άλλαξε ουσιαστικά η θέση του τερματοφύλακα αφού δεν μπορούσε να πιάσει την μπάλα όταν του την γύριζαν πίσω, το 1992 δηλαδή, ο Σμάιχελ, ο Καν, ο Κασίγιας, ο Νόιερ που πραγματικά έφερε καινούργια πράγματα σε αυτήν την θέση αλλά και ο Μπουφόν θα μπορούσαν κάποια στιγμή να είναι οι νικητές!

Δεν συνέβη και έτσι πρέπει να προχωρήσουμε. Ο Λεβ Γιασίν όλα δείχνουν πως θα παραμείνει ο μοναδικός! Ξαναλέω πως θεωρώ πως ο Μπενζεμά είναι απόλυτα δίκαιος νικητής και δεν το συζητάω καν. Η κουβέντα όμως και για τον Κουρτουά έχει μία πολύ μεγάλη βάση και γι’ αυτό λέω ότι τουλάχιστον θα μπορούσε να είναι στην τριάδα ως δεύτερος πίσω από τον Μπενζεμά, και όχι έβδομος το οποίο κάπου ακουμπάει και το όριο της προσβολής.

Έτσι κι αλλιώς τα βραβεία είναι κάτι πάρα πολύ υποκειμενικό, αλλά μερικά πράγματα πρέπει να βγαίνουνε με κάποια κριτήρια τουλάχιστον και να μην τραβάμε το σκοινί τόσο πολύ που στο τέλος της ημέρας να γίνεται… λάστιχο!

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0