Box to Box

Παιχνίδι με το βλέμμα στην κλήρωση για το Euro 2024 με την ομάδα να έχει υπέροχο κλίμα!

Παιχνίδι με το βλέμμα στην κλήρωση για το Euro 2024 με την ομάδα να έχει υπέροχο κλίμα!
Μπορεί το θέμα της πρώτης θέσης να έχει κριθεί και να έχει κλειδώσει υπέρ της εθνικής μας ομάδας, ωστόσο το ματς απέναντι στην εθνική Κύπρου πρέπει να αντιμετωπιστεί με μεγάλη σοβαρότητα για να πάρουμε κι άλλους βαθμούς και σε αυτό και εναντίον της Βορείου Ιρλανδίας την Τρίτη το βράδυ (27/09, 21:45) για να βελτιώσουμε την θέση μας στο ranking. Και στην ομάδα όλοι το έχουν καταλάβει!
Σχετικά Άρθρα

Γράφει από την Λάρνακα ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Ο Γκουστάβο Πογιέτ έδωσε το σύνθημα στην συνέντευξη Τύπου μιλώντας για ντέρμπι όταν παίζει η Ελλάδα με την Κύπρο περισσότερο στοχεύοντας στο θυμικό αλλά και σαν μια υπενθύμιση στους ποδοσφαιριστές πως ο αγώνας είναι επίσημος  ανεξαρτήτως εάν δεν διακυβεύεται οτιδήποτε σχετικά με την πρωτιά που έχει ήδη κατακτηθεί με το τέσσερα στα τέσσερα του Ιουνίου.


Με την άφιξη  του Τεμούρ Κετσπάγια στον πάγκο της Κύπρου, αναμένεται μια πιο συμπαγής άμυνα αλλά πιθανώς όχι στο 5-4-1 που είδαμε στον Βόλο αλλά σε σχηματισμό 4-2-3-1 που θα προσπαθεί να επικεντρώσει στο να τροφοδοτηθεί καλύτερα η επίθεση. Στο πολύ όμορφο γήπεδο της Λάρνακας, το AEK Arena, μετά από καιρό συναντήθηκαν δύο συμπαίκτες από τα παλιά, ο Ντέμης Νικολαΐδης που θα είναι και πάλι μαζί μου στον σχολιασμό του αγώνα για τα κανάλια Nova Sports όπως ήμασταν και στα τέσσερα παιχνίδια του Ιουνίου, και ο Κετσπάγια που στο τέλος της προπόνησης της εθνικής Κύπρου ήρθε κοντά μας και είχαν μία μικρή συνομιλία! Οι δυο τους συνυπήρξαν μία σεζόν στην ΑΕΚ το 1996-97 όταν η Ένωση έφτασε στα προημιτελικά του Κυπέλλου κυπελλούχων Ευρώπης, πριν ο Γεωργιανός άσσος αφήσει την Ελλάδα για να πάει στην τότε δευτεραθλήτρια Αγγλίας Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ του Κένι Νταλγκλίς!


Στα αποδυτήρια του γηπέδου είχαμε και μια ακόμα συνάντηση! Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου, έχει επιστρέψει στην εθνική ομάδα της Κύπρου μετά από σχεδόν ένα χρόνο σε ρόλο γενικού αρχηγού και ήταν μία πολύ όμορφη ευκαιρία να τα πούμε, μαζί με τον Ντέμη Νικολαΐδη αλλά και να συναντήσει έναν παλιό του συμπαίκτη από τον Παναθηναϊκό τον τεχνικό διευθυντή της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου, Τάκη Φύσσα.
Στην γενικότερη κουβέντα που έγινε ο Μιχάλης μας εξήγησε πόσα πράγματα έχουν γίνει προς την σωστή κατεύθυνση στο κυπριακό ποδόσφαιρο, με την άνοδο γενικώς ομάδων που διεκδικούν στα ίσα κάθε χρόνο το πρωτάθλημα από τις παλιές παραδοσιακές δυνάμεις που είναι ο ΑΠΟΕΛ και η Ομόνοια και κατά δεύτερο λόγο η Ανόρθωση.
unnamed_36.jpg
Επιστρέφοντας στο κομμάτι της εθνικής μας ομάδας, είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον δεξιό μπακ της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, η οποία πηγαίνει τρένο στην Τσάμπιονσιπ στην φετινή σεζόν στην Αγγλία, τον Τζορτζ Μπάλντοκ που για μια ακόμη φορά μου επανέλαβε πως νοιώθει απόλυτα προσαρμοσμένος στο κλίμα της ομάδας!
Για τις ανάγκες μάλιστα του γραφείου τύπου και επικοινωνίας της ομοσπονδίας ένα από τα μικρά βίντεο που γυρίστηκαν ήταν με τον Γιώργο Μασούρα μαζί με τον Μπάλντοκ να κάνουν ένα μικρό promo για το ματς. Το «πάμε» του Μπάλντοκ στα ελληνικά ξεσήκωσε και τους άλλους παίκτες που φώναζαν στον «Γιώργο» όπως τον αποκαλούν συνθήματα επιδοκιμασίας!
unnamed_35.jpg

Στο τακτικό κομμάτι, ο Πογέτ δεν αναμένεται να προχωρήσει σε πολλές αλλαγές, καθώς ο Βλαχοδήμος θα παραμείνει κάτω από τα δοκάρια, η τετράδα στην άμυνα θα είναι οι Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας και Μπάλντοκ, όπως στον αγώνα με το Κόσοβο (2-0). Στο χώρο του κέντρου εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου θα βρεθούν οι Σιώπης-Κουρμπέλης και σε πιο ελεύθερο ρόλο μπροστά τους ο αρχηγός της ομάδας, Τάσος Μπακασέτας. 

Από εκεί και έπειτα, οι άλλες δύο θέσεις των πλάγιων μέσων θα γράφουν τα ονόματα των Πέλκα και Μασούρα, ωστόσο, πιθανότητες για να πάρει φανέλα βασικού έχει και ο Τζόλης, που έχει πάρει χρόνο συμμετοχής στη νέα του ομάδα, Τβέντε. Ενώ σε δεύτερη... σκέψη υπάρχει και το όνομα του Χατζηγιοβάννη. Στη κορουφή θα υπάρξει αλλαγή σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα, με τον Δουβίκα να είναι το φαβορί για τη θέση του επιθετικού. Φυσικά, υπάρχει και η επιλογή του Φούντα. Μιας και οι Γιακουμάκης-Παυλίδης είναι τραυματίες (ενώ ο πρώτος είναι παράλληλα και τιμωρημένος για το ματς με Κύπρο). Με τον επιθετικό της Σέλτικ να αντιμετωπίζει πρόβλημα στους προσαγωγούς και να είναι αμφίβολη η συμμετοχή του και κόντρα στην Β. Ιρλανδία.

Να θυμίσουμε πως με δύο ακόμα νίκες σε αυτά τα τελευταία παιχνίδια, ενώ δεν έχει καμία σημασία για την πρωτιά που την έχουμε ήδη κλειδώσει, θα είναι ένα μεγάλο βήμα προς την γενικότερη βελτίωση της θέσης μας στην λίστα της παγκόσμιας κατάταξης ενόψει της κλήρωσης των Προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για το 2024 που θα γίνει στη Γερμανία. Το αποψινό παιχνίδι στην Λάρνακα αρχίζει στις 21:45 και θα μεταδοθεί από το κανάλι Nova Sports Prime….

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0