Box to Box

Το επείγον για τη Λίβερπουλ είναι να ξαναβρεί τον… κανονικό Σαλάχ και αυτός να γίνει πάλι λίγο «εγωιστής»!

Το επείγον για τη Λίβερπουλ είναι να ξαναβρεί τον… κανονικό Σαλάχ και αυτός να γίνει πάλι λίγο «εγωιστής»!
Κοιτάζοντας κανείς του αριθμούς του Μοχάμεντ Σαλάχ, δίχως να έχει εικόνα των αναμετρήσεων, θα θεωρήσει προς μέχρι στιγμής, ο Αιγύπτιος είναι εκ των κορυφαίων της ομάδας του. Στην πραγματικότητα όμως, αυτό δεν συμβαίνει. Ο Σαλάχ έχει διάθεση, αλλά δεν του βγαίνει τίποτα και ζητούμενο για τους «κόκκινους» είναι να βρει τον εαυτό του. Πιθανώς, κάπως έτσι η Λίβερπουλ θα αρχίσει να κερδίζει σε μόνιμη βάση και ο «Φαραώ» θα δικαιολογήσει στο έπακρο το υψηλότερο συμβόλαιο που υπέγραψε, στην ιστορία του συλλόγου.

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Βλέπεις τους αριθμούς του Μοχάμεντ Σαλάχ μετά από έξι ενενηντάλεπτα και θεωρείς πως ναι μεν ο Αιγύπτιος δεν βρίσκεται στην περσινή, απίθανη κατάσταση, στην εκκίνηση του πρωταθλήματος, αλλά δεδομένα δεν είναι και αρνητικός.

Μετρά άλλωστε δύο γκολ και ισάριθμες ασίστ, έχοντας μάλιστα βρει εκ νέου δίχτυα στην πρεμιέρα, πράγμα που συμβαίνει και στις έξι σεζόν που εδρεύει πλέον στην Premier League. Ωστόσο, μία απόδειξη πως οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια, είναι η περίπτωση του Αιγύπτιου.

Διότι ναι μεν ο Σαλάχ έχει συμμετοχή είτε με έμμεσο, είτε με άμεσο τρόπο σε γκολ της ομάδας του,  αλλά το πρόσημο μοιάζει να είναι αρνητικό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί αναμφίβολα το ματς των «κόκκινων» με την Έβερτον στο Γκούντισον Παρκ.

Εκεί που η Λίβερπουλ είχε τρία δοκάρια, υπήρχαν στιγμές στο ματς που κυριάρχησε, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει, είτε εξαιτίας του Πίκφορντ, είτε διότι ο Μοχάμεντ Σαλάχ, ενώ είχε διάθεση, δεν του έβγαιναν επί χόρτου, όσα σκεφτόταν. Αυτός πιθανώς να ήταν και ο λόγος, που η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ επέλεξε να επιτεθεί κυρίως από την αριστερή της πτέρυγα, καθώς όπως και ο Σαλάχ, έτσι και ο Άρνολντ, δεν βρέθηκαν σε καλή ημέρα. Γίνεται κουβέντα για το αν έχει αλλάξει ο ρόλος του μέσα στην ομάδα παίζοντας πιο πολύ στο άκρο και θα μπορούσε να έχει βάση η συζήτηση.

Ωστόσο, το ποδόσφαιρο είναι στιγμές. Και το μόνο δεδομένο όσον αφορά την Λίβερπουλ και τον Σαλάχ προς το παρόν, είναι πως θα μπορούσε το δοκάρι του στο 90’ να καταλήξει στα δίχτυα και να συζητάμε για τον πολυτιμότερο της αναμέτρησης. Το ίδιο και με την Φούλαμ, στην πρεμιέρα, το ίδιο και με την Κρίσταλ Πάλας στο Άνφιλντ, ενώ ο Αιγύπτιος πήγε να φέρει σε ισορροπία το ντέρμπι του Όλντ Τράφορντ, φτάνοντας τα 10 γκολ με τη φανέλα της Λίβερπουλ, σε τέτοιου είδους ματς με τη Γιουνάιτεντ, «γράφοντας» ιστορία.

Στη μεγάλη εικόνα όμως, ο Σαλάχ είναι αρνητικός! Διάθεση έχει.  αλλά δεν του βγαίνει τίποτα και σε κάθε περίπτωση, την δεδομένη χρονική στιγμή, δεν μπορεί να «καθαρίσει» μόνος του ματς, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια! Ποιος ξεχνάει επίσης τα δυο απίθανα γκολ με τη Γουότφορντ ή  με τη Μάντσεστερ Σίτι, με εκείνα τα σόλο-γκολ;

Ζητούμενο σαφώς για τους «κόκκινους» του Γιούργκεν Κλοπ είναι να ξεκινήσουν να κερδίζουν σε μόνιμη βάση και να βελτιώσουν την εικόνα τους και σημαντικό ρόλο σε αυτό θα διαδραματίσει ο «Φαραώ». Ο παίκτης που υπέγραψε το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία της ομάδας και οφείλει να την βοηθήσει να μπει εκ νέου στον σωστό δρόμο. Μαζί της και αυτός, ώστε να πάψει να χάνεται στα ματς και να επιστρέψει στους δικούς του ρυθμούς, ακόμη και αν αυτοί, δεν είναι ανάλογοι με την περσινή «ημιάγρια» κατάσταση στο ξεκίνημα. Διότι η Λίβερπουλ με έναν Σαλάχ «κανονικό» σήμερα θα είχε τέσσερις βαθμούς περισσότερους!

Στο φινάλε της συζήτησης όμως, καλό είναι να προσθέσουμε και μία… λεπτομέρεια. Γιατί αυτές κάνουν την διαφορά. Αναλύουμε την αγωνιστική κατάσταση του Σαλάχ, του Νούνιες, του Ντίας, αναρωτιόμαστε αν λείπει στην Λίβερπουλ ο Μανέ, αλλά δεν βλέπουμε πόσα γκολ περισσότερα θα είχαν αυτοί που βρίσκονται ήδη στο ρόστερ, αν από πίσω τους είχαν ένα κέντρο που δημιουργεί.

Παίκτες όπως τον Ντε Μπρόινε, που έφτασε τις 90 ασίστ στην Premier League, τον Σίλβα και τον Γκιντογκάν, οι οποίοι δεν εδρεύουν στο Άνφιλντ, με συνέπεια ο Σαλάχ να έχει αφήσει και λίγο τον ποδοσφαιρικό εγωισμό του στην άκρη για να βοηθήσει το σύνολο να αναπτυχθεί πιο σωστά. Μην κρύβεται  κάνεις πίσω από το δάχτυλό του, η μεσαία γραμμή που έχει αυτή τη στιγμή η Λίβερπουλ λόγω των απουσιών αλλά και λόγω του ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια μόνο ένα έτοιμο  χαφ έχει αποκτήσει, τον Τιάγκο, είναι η αιτία του προβλήματος και όχι η επιθετική δυσλειτουργία! Είμαι βέβαιος πως ο Χάαλαντ στην Λίβερπουλ θα δυσκολευόταν αυτή τη στιγμή να σκοράρει!

Πάμε όμως στο θέμα Σαλάχ που… καίει! Η Λίβερπουλ μήπως έχει ανάγκη τον Αιγύπτιο που… εκβίαζε τελικές προσπάθειες; Που τραβούσε από τα μαλλιά ορισμένες επιθετικές ενέργειες, αλλά έκανε ολόκληρη την Premier League να συζητά για αυτόν πριν από ακριβώς 12 μήνες; Πιθανώς. Σε τελική ανάλυση το μόνο σίγουρο είναι πως μοιάζει επιτακτική ανάγκη για την Λίβερπουλ, να ξαναβρεί ο Μοχάμεντ Σαλάχ τον εαυτό του!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0