Box to Box

Σβεν Μίσλιντατ: Όλα όσα θέλει να μάθει ο ποδοσφαιρόφιλος, τα είπε ο τεχνικός διευθυντής της Στουτγκάρδης μέσα σε 5 ώρες σε podcast!

Σβεν Μίσλιντατ: Όλα όσα θέλει να μάθει ο ποδοσφαιρόφιλος, τα είπε ο τεχνικός διευθυντής της Στουτγκάρδης μέσα σε 5 ώρες σε podcast!

Οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου πρέπει να είναι προσιτοί στους φιλάθλους. Ο χρόνος τους είναι πολύτιμος, αλλά ενίοτε δεν τον υπολογίζουν. Ο Σβεν Μίσλιντατ, τεχνικός διευθυντής της Στουτγκάρδης δεν τσιγκουνεύτηκε σε podcast οπαδών του συλλόγου. Συνομίλησε μαζί τους επί 5 (!) ώρες και απάντησε σε όσα τον ρώτησαν.

Γράφει ο Άλκης Τσαβδαράς

Το ποδόσφαιρο είναι εμπόριο, είναι business, ενίοτε απόμακρο και σκληρό. Οι οπαδοί, όμως, το νιώθουν και το θέλουν κοντά τους. H Bundesliga ανέβασε το επίπεδό της στα ύψη, αλλά φροντίζει να τους… έχει με το μέρος της. Ο κόσμος άλλωστε παίζει ανέκαθεν μείζονα ρόλο στα δρώμενα των γερμανικών κλαμπ. Όσο μπορούν να συμμετέχουν στα κοινά των συλλόγων, το πετυχαίνουν και με το παραπάνω. Όταν, όμως, υπάρχει η δυνατότητα να πάρουν άρωμα εκ των έσω, τότε γλυκαίνονται ακόμα πιο πολύ.

Τη χαρά των άφθονων πληροφοριών προσέφερε ο Σβεν Μίσλιντατ, τεχνικός διευθυντής της Στουτγκάρδης. Εδώ και τρία χρόνια ανέλαβε το έργο να επανδρώσει με αστεράτους ποδοσφαιριστές τους Σουηβούς, μεταξύ άλλων με τους Ντίνο Μαυροπάνο και Χουάν Περέα. Ούτως ή άλλως είναι από τα «δυνατά» ονόματα στο χώρο του αθλήματος, καθώς ήταν ο επί χρόνια αρχισκάουτ της Ντόρτμουντ και μετέπειτα της Άρσεναλ. Επέλεξε να γίνει παράγοντας της Στουτγκάρδης και αυτό με επιτυχία. Άνοδος στην Bundesliga και δύο σερί παραμονές είναι, μεταξύ άλλων, και δικό του επίτευγμα.

Ο Μίσλιντατ λοιπόν (θυμίζουμε είναι αρχές Αυγούστου, στο πιο «καυτό» σημείο της μεταγραφικής περιόδου, εν μέσω προετοιμασίας και έναρξης των επίσημων υποχρεώσεων της ομάδας) κλήθηκε να απαντήσει για όλους και για όλα σε Podcast φίλων της Στουτγκάρδης. Είναι το VfBSTR και ο ισχυρός παράγοντας... παρασύρθηκε από την κουβέντα, με αποτέλεσμα η εγγραφή να έχει διάρκεια 5 ώρες! Αν το μεταφράσουμε αλλιώς, 300 λεπτά. Πόσους και πόσους ποδοσφαιριστές θα είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ο Μίσλιντατ σε αυτό το χρονικό διάστημα. Πόσα deal, πόσα τηλεφωνήματα, πόσες επαφές θα προέκυπταν σε ένα 5ωρο για τον ικανό ξανθομάλλη τεχνικό διευθυντή…
MISLINTAT_1.jpg

Κι’ όμως. Στάθηκε πίσω από ένα μικρόφωνο, συνομίλησε με τους Riky, Sebastian και Juli, απάντησε σε οτιδήποτε ρωτήθηκε από τους εμπλεκόμενους και αποθεώθηκε από τους Γερμανούς φίλους του ποδοσφαίρου. Όχι μόνο της Στουτγκάρδης, αλλά όλων των ομάδων. Ο τρόπος με τον οποίο απαντούσε, η άνεση που τον διέκρινε, η ευθύτητα. Όλα αυτά «κέρδισαν» περίπου 70.000 χρήστες, οι οποίοι απόλαυσαν συνολικά τον 5ωρο οδηγό του τι εστί «η βιομηχανία του ποδοσφαίρου». Ακόμα και ο ίδιος απόρησε στο tweet του. «Πάνω από 70.000! Απίστευτο! Δεν πίστευα ποτέ ότι έστω και ένας θα άκουγε μία 5ωρη εκπομπή».

Είναι ο λεγόμενος σεβασμός προς τον οπαδό, τον φίλαθλο, τον απλό πολίτη. Αυτός που πληρώνει για να αγοράσει το εισιτήριο διαρκείας, το κασκόλ, τη φανέλα, το αναμνηστικό. Αυτός που θα τρέξει στις προπονήσεις για ένα αυτόγραφο ή μία φωτογραφία. Αυτός που θα ταξιδέψει χιλιόμετρα για την ομάδα του και δεν θα στερηθεί προσωπικό κόστος. Τονίζουμε ξανά, είναι μία κρίσιμη χρονική στιγμή για κάθε σύλλογο. Τα μεταγραφικά είναι στα… χασομέρια. Ο Μίσλιντατ θα προσπαθήσει να κρατήσει άλλη μία σεζόν τους Σουηβούς στη μεγάλη κατηγορία και είναι το «Α» στην αλυσίδα της ενίσχυσης του ρόστερ. Έβαλε, ωστόσο, μία άνω τελεία και πήρε χρόνο (αρκετό, για τα δεδομένα, αυτό είναι γεγονός) να «τιμήσει» με τα λεγόμενα του την εκπομπή και τους φίλους του ποδοσφαίρου. Σεβασμός. Λείπει στην ποδοσφαιρική Ελλάδα…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0