Box to Box

Bundesliga: Αν χωρούν οι Τσούμπερ και Γκατσίνοβιτς, τότε υπάρχουν κι άλλα «γερμανικά» λαβράκια για τις ομάδες της Super League!

Bundesliga: Αν χωρούν οι Τσούμπερ και Γκατσίνοβιτς, τότε υπάρχουν κι άλλα «γερμανικά» λαβράκια για τις ομάδες της Super League!

Οι «μεγάλοι» της Super League κάνουν παιχνίδι με καλά ονόματα της Bundesliga, οι οποίοι, ωστόσο, δε βρίσκουν πλέον χώρο στην κορυφαία κατηγορία της Γερμανίας. Μετά τους Τσούμπερ και Γκατσίνοβιτς, ακολούθησε ο Νάρεϊ. Υπάρχουν κι’ άλλοι, όμως, που θα μπορούσαν να ενδιαφέρουν τις ελληνικές ομάδες.

Γράφει ο Άλκης Τσαβδαράς

Είναι γεγονός ότι για τα δεδομένα των ελληνικών ομάδων, το μεταγραφικό τοπίο έχει προχωρήσει αρκετά. Μη έχοντας εικόνα αυτή τη στιγμή στο 100% για κάθε κλαμπ της Super League, το συμπλήρωμα του εκάστοτε ρόστερ έχει προχωρήσει αρκετά. Ειδικά οι ομάδες που παίζουν νωρίς στην Ευρώπη (Ολυμπιακός, Άρης, ΠΑΟΚ) αν μη τι άλλο κινήθηκαν γρήγορα (επαναλαμβάνω, για ελληνικά δεδομένα) και εμπλούτισαν το έμψυχο υλικό.

Μου έκανε και μου κάνει εντύπωση η ευκολία με την οποία ποδοσφαιριστές όπως οι Στίβεν Τσούμπερ και Μίγιατ Γκατσίνοβιτς κατέφθασαν στη χώρα μας. Κάποτε, το να έρθει ποδοσφαιριστής από την Bundesliga στη Super League ήταν ένα σύντομο ανέκδοτο. Ελάχιστες οι περιπτώσεις και ελάχιστα φυσικά τα δυνατά ονόματα. Δε μιλάμε για... δευτεράτζες. Εδώ μιλάμε για «βαριά» ονόματα που προκαλούν αίσθηση. Η σχέση μου με το γερμανικό ποδόσφαιρο είναι γνωστή, εξ’ ου και η έκπληξη με την παρουσία των προαναφερόμενων προσώπων. Από την άλλη, αν δεν είναι αρεστοί στην κατηγορία και έχουν την ευκαιρία να είναι πρωταγωνιστές στην ΑΕΚ και στον Παναθηναϊκό (πλέον αμφότεροι στην ΑΕΚ), γιατί όχι;

Ο Κάλεντ Νάρεϊ δεν είναι άσημος στα γερμανικά δρώμενα. Έτυχε και «κόλλησε» στην Τσβάιτε Λίγκα με Αμβούργο και Φορτούνα Ντίσελντορφ. Μια χαρά προσθήκη είναι για τον ΠΑΟΚ και θα κάνει άψογη δουλίτσα. Από τη στιγμή πλέον που το δρομολόγιο Bundesliga και Super League έχει (για Χ λόγους) ανοίξει διάπλατα και δεν αποτελεί ταμπού ο ερχομός καλών παικτών (δεν είπαμε να αποκτηθεί ο Λεβαντόφσκι), έχουμε να προτείνουμε κι’ άλλους ποδοσφαιριστές που μπορούν είτε να κάνουν τη διαφορά, είτε να αποτελούν μία δυναμική προσθήκη στο ρόστερ των ελληνικών ομάδων.

Αμυντικοί, χρήσιμα εργαλεία!

Ο Λούκας Κλίντερ (26 ετών, δεξί μπακ) διαθέτει ορισμένα στοιχεία που τον διακρίνουν. Ταχύτητα και καλή σέντρα. Μέτριος στα αμυντικά καθήκοντα, σχετικά καλός στα ανεβάσματα. Πέντε ματς πέρσι με τη Χέρτα, συνολικά 77 στην κατηγορία. Δύσκολα θα βρει άλλη ομάδα στην Bundesliga.

Μετρ των εκτελέσεων πέναλτι ο Ντάνιελ Μπροσίνσκι (33 ετών, δεξία μπακ). 8/8 μετρά στην καριέρα του, 11 εύστοχα συνολικά. Στη Μάιντζ αγωνίζεται επί χρόνια, οργώνει τη δεξιά πλευρά. Μικρόσωμος και χρήσιμος. Τρομερή σέντρα. 11 ματς πέρσι με τη Μάιντζ και 222 παιχνίδια συνολικά. Σε ηλικία που εύκολα θα επιχειρούσε το ταξίδι στο εξωτερικό.

BROSINSKI.jpg

Μπάστιαν Οτσίπκα
(33 ετών, αριστερό μπακ). Χρόνια παρουσία στην κατηγορία. Στα 304 ματς είναι στην Bundesliga. Πέρσι είχε 18 συμμετοχές με την Ουνιόν Βερολίνου. Παίζει και αριστερά στην τριάδα της άμυνας. Φοβερό αριστερό πόδι. Ήταν κάποτε βασικός μπακ στην Άιντραχτ πριν έρθει ο Κόστιτς. Αργός, όμως, και πλέον έχει τα χρονάκια του. Δεν είναι για τις Top ομάδες της Super League, αλλά «κάνει» για τις υπόλοιπες.

Μέσοι, οι ενορχηστρωτές!

Για τον Αλεσάντρο Σεπφ (28 ετών, 8άρι και ακραίος) τα έχετε διαβάσει προφανώς σχετικά με το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Είναι αξιόλογη λύση. Αυστριακός διεθνής. Δεν είναι έτοιμος να διακριθεί σε ομάδες της Bundesliga από τη 10η θέση και άνω. Υστερεί σε ποιότητα. Με την Μπίλεφελντ πέρσι ήταν βασικός (31 ματς). Συνολικά στα 143. Μπορεί να παίξει 8άρι, box to box παίκτης άλλωστε, αλλά και στα άκρα, όπως παλιά με τη Σάλκε.

Ζαν Πολ Μπούτιους (28 ετών, 8άρι). Άλλος ένας δημιουργικός μέσος. Φουλ συμμετοχές με τη Μάιντζ στην περσινή σεζόν (33 ματς). Όχι βασικός βέβαια όπως τα προηγούμενα χρόνια και έτσι έμεινε ελεύθερος (ήθελαν πιο γρήγορο παίκτη). Καλά στημένα, πατάει περιοχή, δυνατό σουτ, «μυρίζεται» το γκολ. Σταμάτησε στα 122 παιχνίδια στην κατηγορία. Πιθανόν να βρει ομάδα στην Bundesliga (Βέρντερ). Προπονείται αυτές τις ημέρες με τη Φέγενορντ.

BOETIUS.jpg

Ο Γιαν Μοράβεκ (32 ετών, 8άρι) ήταν ανέκαθεν έτοιμος να κάνει το ξεπέταγμα, εντούτοις έμεινε στάσιμος. Βέβαια αποτελεί πάντα μέλος ομάδων της Bundesliga, όπως της Άουγκσμπουργκ, με την οποία πέρσι μέτρησε 17 συμμετοχές (168 σύνολο). Δημιουργικός μέσος, αλλά και σκληροτράχηλος όποτε χρειάζεται. Άψογες μεταβιβάσεις, ωραίο σουτ. Μεγάλο μειονέκτημα οι τραυματισμοί του. Αν δεν υπήρχαν αυτοί, θα έφτανε πιο ψηλά.

Επιθετικοί έτοιμοι να «δαγκώσουν»

Ο Ίσακ Μπελφοντίλ (30 ετών, φορ κορυφής) θα μπορούσε να κάνει πολλά περισσότερα πράγματα στην καριέρα του. Οι συνεχόμενοι, όμως, τραυματισμοί τον έχουν «γονατίσει» και δεν μπορεί να πάρει μπρος. Ο Αλγερινός (μεγαλωμένος ποδοσφαρικά στη Λυών) είχε σχετικά γεμάτη σεζόν πέρσι με την προβληματική Χέρτα (26 ματς, 5 γκολ). Υψηλόσωμος, κολώνα στην περιοχή, διαθέτει, ωστόσο, φοβερές κινήσεις. Δεν είναι εύκολη περίπτωση, καθ’ ότι λογικά θα έχει υψηλό μπάτζετ.

BELFODIL.jpg

Ντάνι Μπλουμ
(31 ετών, εξτρέμ). Ποδοσφαιριστής που ξεχωρίζει περισσότερο στη 2η κατηγορία της Γερμανίας. Ταχύτατος, με καλή εκτέλεση, αλλά υστερεί σε αρκετά άλλα πράγματα. Εξ’ ου και δεν έκανε ποτέ το απαραίτητο ξεπέτεγμα. Οι «μεγάλοι» δεν θα ασχοληθούν μαζί του. Αλλά στις μικρομεσαίες ομάδες της χώρας μας θα μπορούσε να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0