Box to Box

Μάταις ντε Λιχτ: Το ολλανδικό κομμάτι του παζλ, έτοιμο να... ολοκληρώσει την άμυνα της Μπάγερν!

Μάταις ντε Λιχτ: Το ολλανδικό κομμάτι του παζλ, έτοιμο να... ολοκληρώσει την άμυνα της Μπάγερν!
Αν η Μπάγερν Μονάχου κλείσει το deal με τον Μάταις ντε Λιχτ, τότε θα έχει βρει τον πραγματικό ηγέτη στην άμυνα. Ο Ολλανδός στόπερ της Γιουβέντους ενδεχομένως αποτελεί το κλειδί στην υπόθεση Champions League για τους Βαυαρούς. Οι οποίοι τελικά, ως εκ θαύματος, έχουν χρήματα...
Σχετικά Άρθρα
Γράφει ο Άλκης Τσαβδαράς

Ισορροπημένος στο γήπεδο, ισορροπημένος και στη ζωή. Ο Μάταις ντε Λιχτ ερωτεύτηκε την Ανέκε Μόλενααρ από τα 14 χρόνια του. Τα σχέδια γάμου είναι ήδη επί χάρτου. Ο 22χρονος Ολλανδός αμυντικός «φλερτάρει» με την Μπάγερν εδώ και τρία χρόνια. Υπέπεσε σε απιστία το 2019. Δεν άκουσε την καρδιά του. Από τον Άγιαξ βρέθηκε στη Γιουβέντους. Το ήθελαν (υποτίθεται) και οι δύο πλευρές. Και τότε οι Γερμανοί επέμεναν στον ερχομό του. Ο Μάταις διάλεξε παρτενέρ. Λανθασμένη επιλογή, όπως αποδεικνύεται.

Περί ωριμότητας δεν τίθεται θέμα. Στα 19 του χρόνια ήταν αρχηγός του Άγιαξ, τη στιγμή που οι Ολλανδοί πραγματοποιούσαν μία ακόμα σπουδαία πορεία στην Ευρώπη. Μεγάλωσε, ωρίμασε περισσότερο στο Τορίνο. Ακόμα και στη συγκεκριμένη Γιούβε, φάνηκε απροσπέλαστος, με το αρχοντικό, ολλανδικό, μεγαλοπρεπέστατο στιλ του. Αλλά αυτό ήταν. Του «τελείωσε» η ιταλική φινέτσα. Θυμήθηκε έναν παλιό έρωτα. Όχι, όχι, την Ανέκε δεν την αλλάζει με τίποτα. Απλά μία φανέλα θα βγάλει και θα φορέσει άλλη.

Παρ’ ότι το συμβόλαιό του διαρκεί ακόμα δύο χρόνια. Η Γιουβέντους επιθυμούσε να ανανεώσει μαζί του έως το 2026, αλλά να τοποθετήσει και ρήτρα 96 εκατ. ευρώ στη συμφωνία τους. Η πλευρά του ντε Λιχτ ήταν αρνητικό στο συγκεκριμένο ενδεχόμενο. Μπορεί ο Μίνο Ραϊόλα να μας άφησε για άλλους κόσμους, αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει πως η Ραφαέλα Πιμέντα αδυνατεί να εκπροσωπήσει με τον ανάλογο - αδυσώπητο - τρόπο τον ποδοσφαιριστή της.

Η κατάσταση είναι απλή. Σήμερον ημέρα οι παίκτες κάνουν κουμάντο. Δεν θέλω να μείνω άλλο στο κλαμπ, φεύγουν. Έτσι απλά. Τι συμβόλαιο και ιστορίες μας λέτε κύριοι της διοίκησης; Λεβαντόφσκι, Κριστιάνο Ρονάλντο. Μερικά από τα φετινά παραδείγματα. Σειρά πήρε και ο Ντε Λιχτ.

«Άδειασε» στο Τορίνο, θέλει Μόναχο. Πείστηκε από τους Χασάν Σαλιχάμιτζτς και Γιούλιαν Νάγκελσμαν της Μπάγερν. Με Νόιερ, Ερναντές, Ουπαμεκανό θεωρεί ότι θα στήσει μία άμυνα, η οποία μόνο σταθερή δεν παρουσιάστηκε τα τελευταία χρόνια. Και έτσι, συν την παρουσία του Σάντιο Μανέ, αλλά και των παλιόφιλων στον Άγιαξ Μαζραουΐ και Χράφενμπερχ, θα χτυπήσει στα ίσα το Champions League. Διότι αν αφιχθή ΚΑΙ ο Ντε Λιχτ, η υπόθεση Bundesliga είναι τελειωμένη (ξανά).

Οι Βαυαροί έχουν το σημαντικό πλεονέκτημα ότι απέσπασαν το «Ja» του Μάταις. Ακόμα και μειωμένες αποδοχές δέχτηκε, σε σχέση με όσα εισπράττει ετησίως στη Γιούβε. Όλα για χάρη της... διόρθωσης του λάθους προ 3ετίας. Η Τσέλσι είναι επίσης γερά στο παιχνίδι, αν και φαίνεται να μένει δεύτερη. Διότι έχει μεν μεγαλύτερη οικονομική άνεση από τους πρωταθλητές Γερμανίας, εντούτοις δεν «ψήνεται» για την περιπέτεια Premier League ο ποδοσφαιριστής. Προτιμά, πρώτα, να ακολουθήσει το ένστικτό του.

Και περνάμε στο τελικό στάδιο. Αυτό για το οποίο αναγκαζόμαστε να κάνουμε τη γνωστή... κωλοτούμπα. Για να ικανοποιηθεί η Γιουβέντους και να επιτρέψει στον Ντε Λιχτ να αποχωρήσει για την Μπάγερν, επιθυμεί μίνιμουμ 80 εκατ. ευρώ. Η ίδια άλλωστε δαπάνησε το 2019 περίπου 85 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του. Ποιος ο λόγος να ζητήσει (αρκετά) λιγότερα τώρα; Η Τσέλσι τα δίνει. Η Μπάγερν ΘΑ τα δώσει. Άντε να κλείσει το deal στα 75 (προσωπικός υπολογισμός). Καταρρίπτεται έτσι ο μύθος «η Μπάγερν δεν ξοδεύει τόσα χρήματα». Τα ξοδεύει. Και κυρίως τα ξοδεύει σε αμυντικούς...

Ο τεχνικός διευθυντής των Βαυαρών, Χασάν Σαλιχάμιτζιτς τελικά αποδεικνύεται αλεπού στις διαπραγματεύσεις του. Ή γνωρίζει το ποσό που θα εισπράξει από την Μπαρτσελόνα για χάρη του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και θα προσθέσει περίπου 30 εκατ. ευρώ ακόμα για τον Ντε Λιχτ ή πολύ απλά κατάφερε να ανοίξει την... κάνουλα των ισχυρών χορηγών της Μπάγερν. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, ο ίδιος ο Βόσνιος, συν τον νεαρό Νάγκελσμαν, έχουν κάνει ξανά ελκυστική - στην ευρωπαϊκή αγορά - την πρωταθλήτρια Γερμανίας. Μέρος της οποίας θέλει, και με το παραπάνω, να αποτελέσει μέλος ο Ντε Λιχτ.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0