Box to Box

Γιούργκεν Κλοπ: Καλύτερα να... προπονείς, παρά να μιλάς!

Γιούργκεν Κλοπ: Καλύτερα να... προπονείς, παρά να μιλάς!

Τι 85, τι 100 εκατομμύρια λίρες. Η διαφορά είναι στα 15 εκατομμύρια και στο γεγονός ότι ο Γιούργκεν Κλοπ διατηρεί τη... θέση του στη Λίβερπουλ. Διότι η ίδια του η ομάδα δεν έσπασε το φράγμα της 100άρας για την απόκτηση του Ντάργουιν Νούνιες. Ποσό απαγορευτικό, σύμφωνα με τον Γερμανό προπονητή, γιατί ο ίδιος ήθελε και θέλει να το κάνει... διαφορετικά. Χαμένος στη μετάφραση ο «Κλόπο».

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Άλκης Τσαβδαράς

Ο Γιούργκεν Κλοπ άσκησε κριτική το 2016 σχετικά με την πολύκροτη απόκτηση του Πολ Πογκμπά από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. «Απείλησε» με αποχώρηση από το ποδόσφαιρο, αν έβλεπε μετακινήσεις ποδοσφαιριστών της τάξεως των 100 εκατομμυρίων λιρών. Έλα, όμως, που έξι χρόνια αργότερα, η δική του Λίβερπουλ θα δαπανήσει συνολικά (αν επαληθευτούν τα μπόνους) 85 εκατομμύρια λίρες για να φέρει στο λιμάνι τον Ντάργουιν Νούνιες. Αν δεν ισχύσει κανένα από τα πριμ, που γράφτηκαν στο 6ετές συμβόλαιο του Ουρουγουανού στράικερ, τότε θα μιλάμε και πάλι για μεταγραφή ύψους 64 εκατ. λιρών (75 εκατ. ευρώ), ήτοι η 3η πιο ακριβή στην ιστορία του κλαμπ, πίσω από τους Άλισον και Φαν Ντάικ.

«Αν φέρεις έναν ποδοσφαιριστή με 100 εκατ. λίρες και τραυματιστεί, τότε είναι σαν να τα πετάς στον κάδο. Την ημέρα που θα είναι αυτό το ποδόσφαιρο, εγώ δεν θα βρίσκομαι στο χώρο, γιατί το παιχνίδι έγκειται στο να παίζουμε μαζί. Οι άλλες ομάδες μπορούν να δαπανούν χρήματα και να συλλέγουν κορυφαίους ποδοσφαιριστές. Εγώ θέλω να το κάνω διαφορετικά. Θα το έκανα διαφορετικά, ακόμα κι’ αν είχα τα εν λόγω χρήματα».

Τάδε έφη Γιούργκεν Κλοπ, επί λέξει, το 2016. Τα... συμμάζεψε κάπως το 2018, με την αιτιολογία ότι «άλλαξε άρδην ο κόσμος και το ποδόσφαιρο». Άλλα τέσσερα χρόνια μετά, οι αριθμοί σίγουρα δίνουν δίκιο σε όσους υποστηρίζουν πως ο Κλοπ βρίσκεται με σκληρή δουλειά, και σαφώς λιγότερες επενδύσεις από εκείνη, μία ανάσα από την πάμπλουτη Μάντσεστερ Σίτι, ενίοτε και από πάνω της. Η μία έχει φτάσει το ποσό επενδύσεων γύρω στο 1,5 δις και η Λίβερπουλ δεν είναι πάνω από τα 700 εκατομμύρια ευρώ. Τα επιτεύγματα των «κόκκινων» στο διάστημα της παρουσίας του Κλοπ σημαντικότατα. Συμφωνούμε ακόμα και στην τελευταία πρόταση. Δαπάνησε περίπου 85 εκατομμύρια λίρες για τον Νούνιες της Μπενφίκα, αλλά και πάλι θα τον χρησιμοποιήσει στο ρόστερ, με τον δικό του τρόπο, τον... διαφορετικό. Είναι ο Different One, αν και παρουσιάστηκε κάποτε ως ο Normal One.

Δεν αμφιβάλλουμε περί αυτού και δεν είναι αυτή η αιτία του άρθρου. Εμείς στεκόμαστε στις δηλώσεις του Γερμανού κόουτς. Γνωστός για τον αυθορμητισμό και τον ενθουσιασμό του, ενίοτε αρεστός, ενώ με το χιούμορ του κερδίζει ολοένα και περισσότερους θαυμαστές. Άλλες φορές βγάζει τον εαυτό του... οφσάιντ. Αυτά παθαίνουν όσοι έχουν άποψη για τα περισσότερα θέματα, όχι μόνο στον αθλητικό τομέα. Εμβολιασμός, ανεργία, εμφύτευση μαλλιών, κοινωνικά ζητήματα κτλ.

Κρατάμε την περιβόητη ατάκα περί 100 εκατομμυρίων λιρών. Συμπληρώνουμε κι’ άλλες... αστοχίες, από εποχής Γερμανίας, αλλά και Λίβερπουλ.

«Το πρόβλημα με τη ζωή μου είναι ότι έχω πει πολλές βλακείες στο παρελθόν, τις οποίες κανείς δεν έχει ξεχάσει». Θα συμφωνήσουμε...

«Θα σου ρίξω μπουνιά, μαλ...», ατάκα προς τον ποδοσφαιριστή της Μπίλεφελντ, Άνσγκαρ Μπρίνκμαν

«Φυσικά είμαι αριστερός. Κάτι που δεν θα κάνω ποτέ είναι να ψηφίσω δεξιά», σχετικά με τις πολιτικές πεποιθήσεις του

«Εμείς χάσαμε απλά ένα παιχνίδι. Αυτό είναι λυπηρό, αλλά όχι άσχημο. Αύριο μπορεί ένας ξεκάρφωτος Υπουργός Εσωτερικός να κλείσει τα σύνορα και να ανατινάξει την Κυβέρνηση. Αυτό ναι, είναι άσχημο».

«Τόσο ωραίο ποδόσφαιρο και εσείς πρέπει να βρείτε μία χαζοιστορία. Είστε βρωμιάρηδες, σας λυπάμαι», σχόλιο προς δημοσιογράφους.

«Καλύτερα που βρισκόμαστε εδώ, παρά στη Βόρεια Κορέα», σχετικά με τη συμμετοχή της Λίβερπουλ στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ναι, ΚΑΙ αυτό είναι ο Γιούργκεν Κλοπ. Πολυλογάς, ατακαδόρος, αλλά ορισμένες φορές και εκτός τόπου και χρόνου. Γι’ αυτό τον αγαπάμε κιόλας...

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0